ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er du i tvivl, om et efterskoleophold er det rigtige for dig? Her er 6 grunde til hvorfor.

Af Annoncør

Et efterskoleophold er og bliver mere og mere populært blandt 9. og 10. klasse elever, og særligt under Corona hvor det sociale ikke har været en mulighed. De unge er meget afhængige af det sociale liv, og derfor søger unge mod en efterskole. 

Det er dog ikke kun det sociale aspekt som spiller ind, når der skal tages et valg om et efterskoleophold eller ej. For efterskolerne har forskellige fokusområder, som særligt indebærer sport eller anden form for aktivitet. Men hvorfor er et efterskoleophold det rigtige, og hvad får du ud af det som elev? 

Denne artikel vil gennemgå nogle punkter, som du kan forvente af et efterskoleophold. 

Personlig udvikling 

Igennem et efterskoleophold kan du forvente en stor personlig udvikling, da du bor på skolen. Du vil være omgivet af andre mennesker 24 timer i døgnet, og konflikter kan ikke undgås. Du vil lærer hvordan konflikterne skal håndteres, og hvordan man omgås andre mennesker der ikke er ligesom dig. Fordi du bor på skolen, vil få et personligt ansvar for at rengøre eget værelse/fælles områder. Den personlige udvikling ligger derfor i at du bliver mere ansvarsbevidst. Du vil derfor opleve selvstændighed, på forskellige punkter. 

Venner for livet 

En efterskole er fyldt med unge mennesker, som faktisk kommer med samme formål som dig. I det tilbringer meget tid på skolen, vil du også komme til at få en til flere roomies. Det vil typisk være dine første og tætteste venner, da du i starten vil tilbringe meget tid med dem. Som tiden går på efterskolen, vil dine horisonter udvides og din vennekreds vil ligeledes blive større. Du kommer til at bruge rigtig mange timer sammen med dine venner, og i vil derfor kende hinanden rigtig godt. Du kan derfor forvente at få venner for livet. 

Anderledes skolegang 

Fordi du bor på skolen, er du omgivet af dine skolekammerater hver dag. Ikke nok med det, kommer du også til at bruge meget tid sammen med dine lærere. Du vil få en tæt faglig relation til dine lærere, men også et socialt forhold. Du vil derfor også kunne opleve, at du udvikler dig fagligt i de forskellige fag. Det skyldes af dine lærere har mere tid, og du har mulighed for at opsøge dem efter skole for at få hjælp. 

Øget fokus på dine interesser 

Mange unge har en fritidsaktivitet, som de har mulighed for at dyrke endnu mere på efterskolen. Der findes et hav af efterskoler, med forskellige interesseområder. Du har derfor mulighed for at dyrke dine fritidsinteresser, mens du går på efterskolen. Så er du til fodbold, håndbold, teater, musik, friluftslivet eller noget helt andet, findes den rigtige efterskole også for dig. 

Uforglemmeligt år

Et år på efterskole vil være et uforglemmeligt år, som du aldrig kommer til at glemme. Det er et år fyldt med oplevelser, venner og dine interesser i fokus. Du vil få venner du aldrig glemmer, og minder du vil huske med et smil. Du vil få en masse oplevelser i forbindelse med dine interesser, om det er fodbold eller teater, vil oplevelserne være store. 

Hvis det har givet dig en lille interesse, kan du få mere information her.

Del artikel