Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er du klar til at undvære briller og kontaktlinser?

Af Annoncør

Mange, der har været forbi en optiker og ender med at bruge enten briller eller kontaktlinser, accepterer den løsning, fordi de ikke er klar over at der findes et alternativ. Men det gør der.

Med en synkorrigerende behandling, kan du slippe helt af med både briller og kontaktlinser.

Måske er du træt af duggede briller, eller briller der er i vejen, når du dyrker sport. Eller måske er du vågnet op en enkelt gang for meget og har opdaget, du har glemt at tage kontaktlinserne ud.

En synskorrigerende behandling er til dig, som synes at din brille- og kontaktlinseløsning ikke er forenelig med din livsstil eller simpelthen bare er for bøvlet.

Der er to måder at blive brillefri på

Er du nærsynet, langsynet, har bygningsvej og er du under 45 år, så bliv brillefri med en øjenlaser.

Er du ramt af alderssyn, er du nærsynet, langsynet, har bygningsfejl og er du over 45 år, så er en RLE-linseudskiftning løsningen for dig.

Det handler om frihed

Der er klare fordele ved en synskorrigerende behandling. Det handler først og fremmest om friheden til at kunne, se uden at være afhængig af briller og kontaktlinser.

At kunne vågne om natten og se uden først at famle efter sine briller. At kunne åbne en ovn uden brillerne dugger til. At kunne dyrke sport uden at være bange for, hvad der sker, hvis kontaktlinserne ryger ud.

Det er vigtigt at sætte sig godt ind de forskellige metoder og finde en øjenklinik, som giver dig en professionel og grundig undersøgelse, og hvor der er tid til en gennemgang af resultatet, så du ikke sidder tilbage med ubesvarede spørgsmål.

Men holder det så?

Får du lavet en øjenlaser, så vil du få et skarpt syn på alle afstande. Øjenlaseren korrigerer for synsfejlen på hornhinden og er en hurtig og gennemprøvet procedure. Det skarpe syn holder, til du begynder at udvikle alderssyn, som typisk begynder at påvirke synet fra 45-års alderen.

Alderssynet rammer os alle sammen. Der er dog forskel på, hvornår det begynder at udvikle sig, og hvor hurtigt det udvikler sig.

Alderssynet gør, at vi får svært ved at se det, som er tæt på os: Mobiltelefonen, bogen osv.

Det sker fordi øjets linse med tiden bliver mere ufleksibel og mister evnen til at stille skarpt på det, vi vil se tæt på.

En øjenlaser holder altså indtil alderssynet begynder, og så må man som alle andre starte med en læsebrille og senere kan man få en RLE-linseudskiftning.

Men hvor længe holder en RLE-linseudskiftning så?

En linseudskiftning til behandling af alderssynet holder resten af livet.

Og det gør den fordi, men man udskifter selve årsagen til alderssynet, nemlig linsen i øjet, som er blevet ufleksibel med en kunstig linse, som gør at du igen kan læse og se langt. Optikken i den nye linse ændrer sig aldrig. Derfor forbliver man brillefri resten af livet!

Hvad kræver det at blive brillefri?

Det kræver først og fremmest, at en øjenlæge med specialisterfaring inden for synskorrigerende behandlinger, undersøger og godkender dig.

Og så handler det i sidste ende om, at du føler dig grundigt behandlet, får svar på alle spørgsmål og at du har tillid til øjenlægen.

Øjenklinikken Hørsholm tilbyder en gratis og uforpligtende forundersøgelse.

Selvom en synskorrigerende behandling er en god løsning, som kan gøre dit liv lidt lettere, så er der stadig mange mennesker, som er rigtigt glade for deres briller og kontaktlinser og ikke kunne drømme om at bliver brillefri – og sådan skal det være.

Vidste du i øvrigt, at Synsstyrke og Brillestyrke ikke er det samme?

Synsstyrken er et mål for, hvad du kan skelne på 6 meters afstand med eller uden briller.

Brillestyrken måles i dioptrier og angiver styrken i brilleglasset.

Nærsynethed korrigeres med minus-styrke. Langsynethed med plus-styrke og bygningsfejl korrigeres med cylinder-styrke.

Del artikel

Andre læser også