ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få bugt med skimmelsvamp i din københavnerbolig

Af Annoncør

Der er noget æstetisk og fascinerende ved ældre boliger. De fortæller en historie og emmer af en helt særlig stemning, man ikke finder magen til ved nybyggerier. Der kan så til gengæld være den ulempe, at ikke alle ældre boliger er konstrueret godt nok i forhold til at forebygge angreb med skimmelsvamp

Årsager til skimmelsvamp

Der kan være flere årsager til, at der opstår skimmelsvamp i din bolig. Ofte er der tale om en konstruktionsfejl, men der kan også opstå skimmel på grund af vandskader. I de fleste tilfælde dækker forsikringer ikke, når det gælder angreb af skimmelsvamp. Det skyldes, at svampen ikke er trænedbrydende. 

Skimmelsvamp og forsikring

Den er usund og kan være sygdomsfremkaldende for mennesker, især dem med astma, så der er al mulig grund til at tage et angreb med skimmel alvorligt. Du kan ofte få dækket skaderne, hvis de er opstået på baggrund af en anden skade, der er dækket af din forsikring. Dette må du nærlæse i dine forsikringspapirer.

Skimmel på kolde overflader

Skimmelsvamp kan opstå på en kold overflade. Vi kender alle til den grønne plamage, der opstår i vinduerne på grund af kondens, der mødes med svampesporer. Disse sporer findes over alt i luften, både inde og ude, men de vågner først, hvis de får fugt og organisk materiale, de kan leve i. Det kan eksempelvis være træ, tapet eller støv. Ydervægge, der ikke er isoleret korrekt, kan danne kolde overflader indendørs. Disse kolde overflader forvandler rummets fugt til vand, når varme og kulde mødes. Derpå er grobunden til skimmelsvamp. 

Usynligt svampeangreb

Det er ikke altid, du kan se svampen. Den opstår ofte i hjørner, i rummet, som en plamage i sorte og grønne nuancer. Vokser den inde i væggen, kan du ikke se den, men du kan ofte lugte den. Den lugter jordslået og af mug. 

Skimmel kan forårsage en lang række symptomer såsom:

 • Hovedpine
 • Koncentrationsbesvær
 • Kvalme
 • Træthed
 • Vejrtrækningsproblemer

 

Professionel hjælp til skimmelsvamp

Det vil være fornuftigt at få professionelle ud for at foretage prøver af svampen og bekæmpe den, da det kan være meget omfattende. Her kan fagfolk blandt andet:

 • Fastlægge årsagen til svampen
 • Udtagelse af prøver af svampen samt analyse af dem på laboratorium
 • Udarbejdelse af en plan for at udrydde svampen
 • Rådgivning i valg af materialer og konstruktion
 • Forebyggelse af tilbagevenden af skimmel

Desto hurtigere, du reagerer, når du har mistanke om skimmelsvamp i boligen, desto mindre skade når svampen at udføre.

Del artikel