MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hent din proviant i Kødbyen: Nu skal du spise luksusfisk fra dåse

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Hos Fangst på adressen Flæsketorvet 48 er der masser af luksusproviant. Foto: Camilla L. Stahlschmidt
Hos Fangst på adressen Flæsketorvet 48 er der masser af luksusproviant. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

De danske farvande er fulde af fisk, der er både sunde og velsmagende.

I Danmark er vi bare ikke særlig gode til at spise dem.

Derfor vil Martin Bregnballe og Rasmus Østerlund Larsen gerne skubbe lidt til danskernes vaner og lære os at spise fisk på en måde, vi ikke helt er vant til.

De har skabt konceptet Fangst, som du måske er stødt på ude i byen, hvor flere barer og spisesteder allerede har taget godt imod det.

Lokalt og bæredygtigt

Fangst laver fisk og skaldyr på dåse, men her er hverken tale om makrel i tomat eller torskerogn, som du kender det fra kolonialhylderne i supermarkedet.

I dåserne fra Fangst finder man derimod gode sager som brisling, laks, ørred samt hjertemusling og blåmusling – alt sammen klar til at spise.

Brislingen fås blandt andet i en røget udgave med lyng og kamille, mens laksen er lyngrillet.

Tanken er nemlig, at man skal kunne tage en dåse luksusfisk med sig og spise den lige, når man får brug for en god snack.

Det kan for eksempel være på en vandretur i naturen, men det kan også være, når man sidder et sted i byen og får en drink i godt selskab.

På hylderne finder du både varer fra Fangst og andre producenter. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Men hvorfor er det egentlig, at vi skal spise luksusfisk fra dåse?

Spørger man Martin Bregnballe og Rasmus Østerlund Larsen, handler det om bæredygtighed, for vi skal blive bedre til at bruge de gode, lokale råvarer.

“Der bliver fanget omkring 200.000 tons brisling i Danmark om året. Hvis vi danskere spiste det, ville det dække en tredjedel af vores proteinbehov,” fortæller Rasmus Østerlund Larsen til MigogKbh.

“Men i stedet får vi meget af vores protein fra andre kilder, som ikke er bæredygtige,” forklarer han.

Hos Fangst går man derfor op i, at dåsernes indhold ikke skal komme fra overfiskeri.

Proviantér i den lille butik

På adressen Flæsketorvet 48 i Kødbyen har du måske spottet Fangst.

Her har de åbnet en lille butik fyldt med det, de selv kalder proviant.

“Proviantering til din madekspedition i nord” står der på et skilt i vinduet, og indenfor finder du et håndplukket udvalg af lækkerier fra danske producenter og vores nordiske naboer.

Fangst har åbnet en lille butik i Kødbyen. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Udover Fangsts egne produkter kan du fylde rygsækken med blandt andet dansk cider og vin, svensk knækbrød og jerky, norsk akvavit samt islandsk chokolade – Fangst er nemlig Københavns eneste forhandler af den verdensberømte chokolade Omnom fra Reykjavík.

Luksusfisk ude i byen

Andre steder i byen kan du også støde på fiskedåserne fra Fangst.

Steder som Omegn & Venner i Torvehallerne, Carls Spisehus, Muji i Illum, Giallo, Hotel Sanders og Restaurant Radio serverer luksusfisk fra dåse for deres kunder, og konceptet har ligeledes spredt sig til resten af landet og ud over de danske grænser.

Fangst udvikler løbende nye produkter i samarbejde med specialister og kokke, og måske kan du også snart spise dansk blæksprutte fra dåse.

Se mere på fangst.com.

Hvad: Fangst
Hvor: Flæsketorvet 48, København V
Hvornår: Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-15 og torsdag kl. 10-18