MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Her finder du dem: Flere af Danmarks smukkeste haver ligger i København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Du kender Kongens Have, Botanisk Have og en række andre grønne oaser i hovedstaden, men kender du alle landets smukkeste haver?

Formentlig ikke – men det kan du komme til nu, og du kan endda også komme på rundvisning i dem.

Foreningen The Danish Club har nemlig udvalgt landets 50 smukkeste haver, og listen kan du bruge som guide, hvis du vil ud at opleve grønne planter og smuk natur.

Flere af haverne, der er udvalgt til listen, ligger i København og omegn, så du behøver ikke at rejse langt for at tage på havevandringer i alt fra slotshaver til kønne, offentlige parker og spændende oaser.

En tilbagevendende tradition

Haverne tæller bl.a. de genopståede, helende haver på Bispebjerg Hospital, hvor den ansvarshavende arkitekt Erik Brandt Dam viser rundt.

Du kan også besøge Fredensborg Slotshave, barokhaven ved Gl. Holtegaard og G. N. Brandts Have i Charlottenlund, som alle ligger tæt på byen og er en udflugt værd.

Københavnske klassikere som Haveselskabets Have og Landbohøjskolens Have Have er selvfølgelig også med på Top 50 Haver, som The Danish Club har døbt listen.

“Da vi sidste år for første gang lancerede Top 50 Haver, blev vi meget overvældet over den interesse vi oplevede for foredragsturnéen. Vi har derfor valgt at gøre Top 50 Haver til en tilbagevendende tradition,” siger Merete Otillia Knudsen, der står bag foreningen The Danish Club, og fortsætter:

“Det er ikke let at blive udvalgt til Danmarks Top 50 Haver. Det kræver virkelig en indsats udover det sædvanlige at skabe en have, der kan gøre sig fortjent til at komme på listen. Alligevel har flere nye haver sneget sig ind på listen i år bl.a. Humlemagasinet på Nordvestfyn.”

Du kan se den fulde liste over Danmarks smukkeste haver, samt hvornår der er arrangeret rundvisninger, lige her.

Hvad: Top 50 Haver
Hvor: Flere steder i landet
Hvornår: Se her, hvornår du kan komme på rundvisning

Del artikel