MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Musik, dans og opera: Forestilling på Glyptoteket genopliver historiske malerier

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Balletdanserinde og solist ved Det Kgl. Teater Astrid Elbo kan opleves i forestillingen ”Bella Ballerina” på Glyptoteket. Foto: PR
Balletdanserinde og solist ved Det Kgl. Teater Astrid Elbo kan opleves i forestillingen ”Bella Ballerina” på Glyptoteket. Foto: PR

Drømmer du også af og til om at komme på en rejse tilbage i tiden for at opleve stemningen og menneskerne i en anden tidsalder?

På Glyptoteket har du i anledning af festivalen Golden Days mulighed for at besøge antikken for en kort stund.

Det store museum midt i København rummer stribevis af kunstværker samlet af stedets grundlægger, brygger Carl Jacobsen, og på væggene kan du blandt andet se etruskiske vægmalerier fra antikken.

Gammelt værk vækkes til live

Etruskerne var et af de mange folkeslag, som dominerede det nordlige Italien i antikken, og Carl Jacobsen var meget betaget af deres farverige vægmalerier.

Da han så den dansende figur Bella Ballerina afbilledet på en 2.500 år gammel etruskisk gravvæg, valgte Carl Jacobsen at bestille en række kopier af figuren for at få rekonstrueret hendes dansetrin på Glyptoteket.

Dansetrin og musik fra etruskisk maleri vækkes til live på Glyptoteket. Foto: PR

Historien om Carl Jacobsen og den etruskiske danserinde har fascineret den italienske komponist Mauro Patricelli, og han har derfor sørget for, at Bella Ballerina nu vækkes til live i en helt særlig forestilling.

Flere kunstarter forenes

Forestillingen “Bella Ballerina” er en såkaldt dokumentaropera, som forener kunsten med dramatik, opera og dans, og den kan opleves på Glyptoteket torsdag 16. september kl. 19.30.

Her søger komponisten i samarbejde med balletdanserinde og solist ved Det Kgl. Teater Astrid Elbo at genskabe Bella Ballerinas dansetrin via studier af etruskiske vægmalerier.

Dansen, som er en moderne fortolkning af etruskernes bevægelser, vises på storskærm, mens sopran Signe Asmussen skaber lydbilledet.

Det hele introduceres med fragmenter af et videointerview med arkæolog Mette Moltesen.

Reumert-nomineret komponist

Komponisten Mauro Patricelli (f. 1969) har blandt andet været nomineret til en Reumert for dokumentaroperaen “Skattegraveren” (2019), og han er kendt for sine musikalske projekter, der kombinerer nykompositionsmusik med musiketnologi, antropologi og historie.

Billetter til forestillingen koster 145 kroner. Er du under 27 år eller indehaver af et gyldigt studiekort, er prisen 115 kroner.

For Glyptotekets årskortholdere og personer under 18 år er prisen 30 kroner.

Læs mere om “Bella Ballerina” og køb billet på glyptoteket.dk.

Hvad: Bella Ballerina
Hvor: Glyptoteket, Dantes Plads 7, København V
Hvornår: Torsdag 16. september 2021 kl. 19.30
Hvordan: Køb billet her

Del artikel

Andre læser også