MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig: Frederiksberg-favorit genåbner med velkendt køkkenchef

Af Mathilde Mågård Hansen
Bjørnekælderen. Foto Mathilde Mågård Hansen
Bjørnekælderen. Foto Mathilde Mågård Hansen

Betty Nansen Teatrets nabo er genopstået, som de fleste nok kender den.

Som Bjørnekælderen.

Køkkenchef er Mads Dalborg, som vi kender fra Mondän og Bistro panpan, men efter 20 år er han blevet herre i eget hus i en næsten ikonisk Frederiksberg-restauration.

Pandaerne er nu blevet skiftet ud med en enkelt brun bjørn, men det er bestemt heller ikke så skidt endda.

Bjørnen Ulla. Foto Mathilde Mågård Hansen

En vild historie

Bjørnekælderen, tænker du måske. Hvorfor i alverden hedder den det?

Ja, det er en sjov og meget gammel historie.

Bjørnekælderens historie begynder helt tilbage i 1895, og der har både været vinhandler, ølstue og restaurant i den gamle kælder gennem årene.

Dog boede der engang en bjørnetæmmer sammen med sine tamme bjørne.

Dem yndede han at gå tur med i Frederiksberg Have til stor rædsel for alle andre, der var på tur.

Heraf navnet – og så står der selvfølgelig også en fin udstoppet bjørn lige indenfor døren ved navn Ulla.

Siden maj har den dog stået på renovering i de gamle lokaler, der nu fremstår knivskarpt og igen er klar til at byde gæster indenfor.

Mads Dalsborg er rykket ind i køkkenet, og med sig har han taget den hyggelige og nære stemning:

”Det er enormt vigtigt for mig, at det er et sted, hvor man føler sig hjemme. Vi er ligesom en lille familie hernede,” forklarer han.

Og både hyggeligt og hjemligt er her blevet med bl.a. en stue med eget navn og et toilet med så meget ’ekstraudstyr’, at de fleste kvinder vil blive helt ekstatiske.

Bjørnekælderen. Foto Mathilde Mågård Hansen

Fransk med et asiatisk twist

Mads Dalsborg er som person rimelig ligefrem, og det samme er hans madlavning.

Hjertet banker for det franske, men han har alligevel ikke ladet al det asiatiske blive i Zoologisk Have.

”Maden vil jeg beskrive som fransk med et asiatisk twist. Det er moderne – men med respekt for det klassiske.

Og så laver vi mad efter vejret, og hvad vi godt selv kan lide at spise. Jeg gider simpelthen ikke stå i et køkken hele dagen og lave mad, som jeg ikke selv gider at spise,” fortæller Mads.

Og det synes vi hos MigogKbh egentlig også er et helt fint argument.

Bjørnekælderen. Foto PR

Vinene er europæiske og primært franske, som fint går hånd i hånd med menuen.

Bjørnekælderen har åbent til frokost med smørrebrød og snaps fra Bornholm og til aften, hvor du både kan gå a la carte eller stole trygt på køkkenet med en af deres fastsatte ’Bjørne-menuer’ fra 550 kr.

Hvad: Bjørnekælderen er genåbnet
Hvor: Frederiksberg Alle 55, 1820 Frederiksberg C
Hvornår: Åbent onsdag til lørdag fra kl 11.30-22
Hvor meget: Smørrebrød fra 110 kr. Menu med fire retter til aften inkl. vand for 550 kr. (vinmenu for 450 kr.)
Hvordan: Se hele menuen og book bord her