Gode råd: Begynd at planlægge sommeren allerede nu

Skrevet af: Redaktionen

Selvom det kan virke uoverskueligt, og langt ude i fremtiden, så er der rigtig mange grunde til, at du allerede skal begynde at planlægge din sommer nu.

For inden du har set dig om, er det maj, og du ved stadig ikke, hvad I skal. Jo tættere du kommer på, jo mindre chance er der for at finde lige det, du har lyst til, og så til en overkommelige pris.

Skal i rejse? Og hvorhen?

Det kan være, at du og familien rigtig gerne vil rejse i skolebørnenes ferie.

Så er der flere ting der skal gå op. For I skal sørge for at søge om ferie på jobbet.

Og der er ofte rift om at få ferie i de midterste uger af ferien.

Derfor er det en god ide, allerede nu at prøve at sætte sig på ferie der. Og pas så på med at booke rejse, inden du har fået godkendt din ferie fra arbejdet.

Men allerede nu kan du på hjemmesiden rejsepriser.dk, begynde at holde øje med Rejsepriser til den destination i drømmer om at besøge til sommer.

Det kan også være at i ønsker at holde jeres sommerferie hjemme i Danmark. Og hvis sommeren bliver lige som den, vi have i 2018. Så er Danmark jo også et helt fantastisk sted at være, og der er masser af muligheder.

For man kan enten leje et sommerhus, besøge forlystelsesparker, eller andet sjovt. Man kan også vælge at benytte en af de mange tjenester som tilbyder bytningen af bolig.

På den måde kan man se en del af Danmark, som man ikke er vant til.

Skal du begynde at træne op

Hvis julen, vinteren, eller hele året. Har været lidt for god ved en, så kan det være at man gerne vil være lidt mere strandklar. Og hvis det er noget man ønsker, så er det en god ide at starte ud allerede nu. Og hvis du ønsker at starte op, er det en god ide at sætte sig et mål.

For så kan du på den måde, når det bliver sommer være tilfreds med din indsats.

Når du har trænet op, og nået nogle af dine delmål. Så kan du med god samvittighed, belønne dig selv på den ene eller anden måde. Dette kan være med en wellnessbehandling, nyt tøj, eller din yndlingsmad.

Og hvis du går og drømmer om nyt sommertøj, der passer din nye krop. Så kan du med fordel besøge Online mode, hvor du kan shoppe moderigtigt tøj uden at skulle ud og shoppe. På den måde får du mulighed for, at pleje dig selv endnu mere.

Er der nogle personlige ting der skal tages højde for

Hvis i har besluttet jer for, at rejse i sommeren. Så sørg for at have alle, personlige ting på plads. På den måde kan i slappe af, på ferien uden bekymringer. Så hvis den ene af jer, mangler et job. Eller er ked af at være på det nuværende, så sørg for at få søgt videre allerede nu.

Eller hvis i går og drømmer om børn, men har svært ved at få dem selv. Så er det en god ide at besøge Dansk fertilitetsklinik allerede nu, så i ved hvad i skal forberede jeg på. Og hvis i ordner alle den slags ting allerede nu, har i mulighed for at slappe af og nyde ferien uden bekymringer.

Det er også en god ide, at i allerede begynder at forhøre jer med venner og familie, hvis f.eks. i har dyr eller et hus der skal passes. Så slipper i, for at stå i sidste øjeblik og være stressede over det.

Arrangementer

Hvis i står og skal til bryllupper, fødselsdags, sommerfester, eller andre store arrangementer. Bør i allerede nu, begynde at planlægge ud fra disse. For det kan være en dyr fornøjelse at skulle til bryllupper og andet. Derfor er det en god ide allerede nu, at begynde at lægge til siden til de arrangementer der kommer. Og selvfølgelig også lægge penge til siden, til hvis man skal rejse. Der er det rart at have lidt ekstra lommepenge.

 

Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmm øl. PR Foto
Mmmm øl. PR Foto

Hvem laver landets bedste øl?

Det er selvfølgelig en individuel sag, men når man sådan kigger i officielle konkurrenceresultater peger svaret i den grad i retning af Amager.

Amager Bryghus blev i december sidste år kåret til Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Titlen kom i kølvandet på Den Danske Ølpris, som også gik til Amager Bryghus sidste år.

Læs også: Stor triumf: Danmarks bedste bryghus ligger på Amager

Nu går de så noget ved det – de åbner deres helt egen bar.

Den kommer til at hedde Amager Bryghus Taproom og er sat til at åbne 29. marts.

Åbner et par slingrende skridt fra Nørreport

Om placeringen er strategisk, så deres gæster kan drikke lidt mere, vides ikke, men adressen for den nye ølbar er Nørre Voldgade 27, bare et par slingrende skridt fra Københavns vigtigste kollektive knudepunkt – Nørreport Station.

Bag Amager Bryghus står de to passionerede ølbryggere Morten Lundsbak og Jacob Storm.

Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

15 forskellige fadølshaner

I Amager Bryghus Taproom bliver der indrettet på en hyggelig rustik facon og plads til 70 drikkende gæster.

De kan så vælge imellem 15 fadølshaner – hvoraf omkring 10 er reserveret Danmarks bedste bryghus selv, eller hoppe ombord i et spændende flaskekort, og skulle man – Gud forbyde det – få nok af øl, så er her faktisk også vin.

Hovedfokus er selvfølgelig på kvalitet og ikke kvantitet – og her bliver mulighed for at komme vidt omkring i øllets fantastiske verden.

Hvad: Amager Bryghus Taproom
Hvor: Nørre Voldgade 27
Hvornår: Planlagt åbning 29. marts 2019

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om øl…

Pilsner og perleplader: Perfekt event til tørstige krea-voksne

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hvis du har børn, kender du måske scenariet:

Ungen vil lave perleplader, og selv om du selvfølgelig bakker fuldt op om podens kreative udfoldelser, så kræver det alle de mindfullness-øvelser, du har lært på weekend-retreaten i Sverige ikke at udbryde et ”for helvede Vega My, det der bliver aldrig til en mandala, når du bliver ved med at bruge blå perler, hvor der TYDEligvis skal være grønne!”

Få afløb for din egen perlepladekreativitet

Okay, eksemplet ovenfor er måske tænkt, men ikke desto mindre findes der voksne, som elsker at lave perleplader og godt kunne tænke sig at kombinere det med en kold øl og gode venners selskab.

Undertegnede passer i hvert fald fint på beskrivelsen.

Heldigvis står de krøllede, kærlige og kreative hjerner fra kulturhuset Absalon klar med et event, som kombinerer lige præcis de to ting.

Således er der pilsner, perleplader og popcorn på programmet onsdag den 20. februar fra kl. 20 til 23.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

HAMA og humle til folket

Absalon sørger for perler og plader, og det er ganske gratis at designe farverige, små kunstværker af plastikstykkerne fra nolstagi-producenten HAMA.

I baren køber du flydende fristelser fra fadølshanerne, og forhåbentlig kan den perlende øl være med til at sætte fut i fantasien. Der vanker nemlig hæder og ære til aftenens dygtigste perleplade-poeter.

Som altid hos Absalon er der fællesspisning fra kl. 18, og det koster kun 50 kr. at sætte sig med til bords.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Pilsner og perleplader
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Onsdag den 20. februar 2019 kl. 20-23
Hvor meget: Gratis perler og plader. Øl købes i baren.
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link.

Redningsplan: Ildsjæl samler over 190.000 kr. ind til Fantask på et døgn

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag kom det frem, at en af Københavns mest legendariske butikker er lukningstruet.

Fantask er verdens ældste tegneseriebutik, og den digitale verden har helt sikkert haft en voldsom påvirkning på butikkens kundebesøg og indtægter.

Det er ægte nørdestof at træde ind i specialbutikken i Skt. Peders Stræde midt i København, men dem bør der stadig være rigtig mange af.

Nethandlen har dog taget en stor del af tegneserie-markedet.

Butikken har i første omgang i blandt andet i Ekstra Bladet og på Facebook meldt ud, at de lukker i juni medmindre, der dukker en løsning op på den trængte økonomi.

Har startet fundraiser kampagne

Noget tyder dog på, at der er stor vilje til at bevare den legendariske butik.

Indehaveren af legetøjsbutikken Nordre Frihavnsgade Benjamin Lund Preisler Herbst har i hvert fald startet en fundraiser kampagne, hvor man kan donere et lille eller større beløb til bevarelse af Fantask.

På under et døgn er der indsamlet lørdag aften knap 190.000 kr., hvor målet i første omgang hedder 200.000.

Benjamin håber dog, at det indsamlede beløb overstiger langt over de 200.000, så Fantask kan få en økonomisk håndsrækning.

“Fantask SKAL overleve, men det kommer til at koste nogen penge. For en ting er, at de får dækket det hul de har nu, men så skulle de jo også gerne have en god start, på de næste 50 år. Derfor er beløbet på de 200.000, kun en start. Jeg så gerne at beløbet, endte på det dobbelte,” skriver han på Fundraiser-siden.

Støtter selv personligt og med forretning

Benjamin støtter selv med 20.000 kr. både personligt og fra sin egen butik på Østerbro.

“Derfor starter jeg med at smide 10.000 kr selv, og 10.000 kr fra mit firma.

Men husk, selv om du er på SU, så betyder HVER en krone noget. Så slagt sparegrisen, sælg de tegneserier du ikke læser mere (så du i fremtiden kan købe nogen i overstående), vær lige så god til at dele opslaget som Flash på speed, og gør hele verden den tjeneste, at bibeholde denne klenodie af et eventyr,” lyder det fra Benjamin.

Ildsjælen med egen specialbutik mener, at Fantask har spillet en gigantisk rolle for alle “nørderne” i København og resten af landet.

“Jeg er selv ejer af Superhelten Legetøj, en butik som ikke havde været noget uden Fantask. Jeg vil nærmest gå så langt, og sige at nørdekulturen i Danmark, ikke havde været halvt så stor, hvis det ikke havde været for dem,” skriver Benjamin.

Efter 47 år kan de blive tvunget til at lukke

For dem der ønsker at støtte op omkring Fantask i kampen for at holde forretningen kørende, så er det også betryggende, at det er en indehaver af en kendt specialbutik, som står for selve indsamlingen.

Omkring selve beslutningen om at lukke, meldte Fantask følgende ud fredag.

“Det er med sorg, vi må meddele, at det efter 47 år kan ende med, at Fantask bliver nødt til at lukke. 

Vi har længe kørt med et underskud, og det ser desværre ud som om, vi til trods for adskillelige tiltag, ikke kan vende denne nedadgående spiral selv.

Vi har måttet sande, at konkurrencen fra andre butikker og det store internet, samt en del kunder, der lader til at være vokset fra os, alt i alt betyder, at den mængde vi sælger, ikke længere står mål med, hvad det koster os at ligge her i Skt. Peders Stræde.” 

Der skal laves ændringer for at overleve

Det er dog ikke kun lyserøde roser omkring Fantask. For de er også nødt til at kigge indad på forretningsmodellen og følge med tiden.

På sociale medier deles historien om Fantask i stigende grad, og her skriver den kendte serie iværksætter Martin Thorborg bl.a.

“Det er super prisværdigt, men kommer næppe til at hjælpe mere end tis i et par kolde bukser.

Det de har brug for, er nok at kigge på forretningen og lave de ændringer der skal til, for at fastholde deres publikum. Men flot gestus!”

Man kan selv støtte Fantask med at forblive som specialbutik på fundraiser-siden her