ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode råd omkring gulvafslibning

Af Annoncør

Er dit gulv slidt og ødelagt? Du overvejer måske at lægge et nyt gulv. Inden du gør det, bør du overveje, om ikke du hellere skal afslibe eller afhøvle gulvet.

Er mit gulv tykt nok til en afslibning?

Det afhænger af hvor tyk dine gulvbrædder er. Er der nok at slibe af? Du kan finde tykkelsen på dine gulvbrædder ved at løfte lidt på plastmanchetterne, der hvor radiatorrørene går gennem gulvet. Alternativt kan du fjerne et dørtrin. Hvis du er i tvivl, kontakt en professionel gulvsliber. Vælg for eksempel Gulvkanonen, som afsliber gulve næsten over hele landet.

I de fleste tilfælde vælger man at afslibe gulvet. Her fjerner man cirka en millimeter af gulvet. I visse tilfælde er man dog nød til at afhøvle gulvet. Det gælder bland andet hvis gulvet er ferniseret.

Hyr en professionel gulvsliber

Man kan godt selv afslibe gulvet, men det anbefales stærkt at lade en professionel slibe gulvet. Det kræver god fornemmelse med gulvslibemaskinen at opnå et godt resultat. Man kan risikere at ødelægge gulvet, hvis man bare et øjeblik mister kontrollen med maskinen. Hvis det sker, skal man bruge meget tid på at udbedre skaden.

En professionel gulvmand afsliber gulvet på en brøkdel af den tid en amatør skal bruge på det. Gulvmanden sørger for at maskinen hele tiden hviler med samme tryk på gulvet. Det kræver stor erfaring og konstant årvågenhed.

Forberedelser til gulvafslibningen

Hvad kan du gøre for at forberede gulvafslibningen? Fej gulvet så der ikke ligger større genstande på gulvet. Fjern alle møbler fra det værelse, hvor gulvet skal afslibes. Gulvmanden kan ikke flytte møbler omkring, eftersom gulvet skal afslibes i et køre. Husk også at fjerne eventuel router.

Gulvslibemaskinen er tilsluttet en støvsuger, så det allermeste støv samles i støvsugeren. Man kan dog ikke helt undgå støv. Derfor er det en god idé at afdække væghængte møbler og inventar. Man kan købe afdækningsplast i byggemarkeder. Køb samtidig tape. For at skærme værelser og rum, hvor gulvet ikke skal slibes, kan man afdække døre. På byggemarkeder kan man få afdækningsdøre af plast. Alternativt kan man tape omkring døren og sætte et stykke tape over nøglehullet.

Efterbehandling af trægulv

Rådfør dig med gulvmanden med hensyn til efterbehandling. Gulvet bør efterbehandles umiddelbart efter afslibningen, da det afslebne gulv er yderst følsomt over for snavs. Der er forskellige efterbehandlinger at vælge imellem. 1) ludbehandling, 2) sæbebehandling, 3) oliebehandling og 4) lakering. Hvilken efterbehandling du skal vælge afhænger af, hvilket udtryk du gerne vil have, at gulvet skal have samt af hvor megen slid og hvilken form for slid gulvet udsættes for. Spørg gulvmanden til råds, så vil han hjælpe dig at vælge den løsning, som passer netop dig og dit gulv.

Del artikel