Gør din ferie i Østrig nem og sjov

Skrevet af: Martin Jørgensen

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Holder du af underskøn natur, gode muligheder for skisport og ikke mindst mindeværdige ferier, er Østrig oplagt til din næste ferie. Østrig tiltrækker hvert år flere tusinde danske turister, som gerne vil nyde de fantastiske pister og hyggelige feriedestinationer. Her har vi samlet nogle highlights til ferie i Østrig, alt efter hvad tid på året, du gerne vil afsted på ferie.

Er det vigtigt for dig, at din ferie har et helt andet klima og en helt anden natur end der er at finde herhjemme i Danmark, er Østrig perfekt til dig. Selvom Østrig er under et døgns kørsel fra den dansk-tyske grænse, er både natur, kultur og arkitektur helt anderledes end hjemme i flade Danmark. Hvis du er til nogen af følgende aktiviteter eller seværdigheder på din ferie, vil Østrig være et oplagt valg til din ferie:

  • Skisport
  • Kulturferie
  • Aktiv ferie (både sommer og vinter)
  • Badeferie
  • Storbyferie i Wien

Skiferie i det kolde halvår

Der er masser af gode feriedestinationer til at stå på ski i Østrig. Søger du i nærheden af det vestlige Østrig, altså omkring Innsbruck og Tyrol, kan du hurtigt finde et godt sted. Eksempelvis Bad Hofgastein, som ligger blot to timer fra Innsbruck, er en populær destination med over 300 kilometer pister. Du kan læse mere om Bad Hofgastein hos alpentravel.com, hvor du kan lære alt om skidestinationer i Østrig.

Hvis du gerne vil have en rigtig god skiferie i Østrig, kan du tage afsted mellem november og marts. Lige inden juleferien tager mange afsted enten med fly eller bil for en kort og hyggelig tur, men det er også populært at tage afsted lige inden påsken. Derfor er det selvfølgelig bedst at ramme den gyldne middelvej, hvilket typisk betyder februar, så du er sikret et godt lag sne. Dog er der omkring februar også en del besøgende, som måske kan gøre ferien lidt mindre afslappende.

Sommerferie i det varme halvår

På grund af Østrigs lokation, har landet rigtig behagelige somre, og det kan de danske turister også nyde godt af, når sneen er smeltet. Holder du af en aktiv ferie, er de selvsamme bjerge, som i vinterhalvåret var perfekte til skisport, nu gode til en vandretur eller cykeltur. Siden landskabet varierer hele landet over, kan du helt selv bestemme hvordan din ferie skal se ud.

Mod vest er de smukke pister og bjerge, som Østrig er kendt for, men foretrækker du et fladere landskab, kan du tage mod det nordlige Østrig, hvor landskabet er lidt fladere. Her er også flere søer, som gør Østrig til et godt alternativ til en badeferie. Den østrigske hovedstad, Wien, har desuden gjort sit for at beskytte og fremhæve sine ældre bygninger, så en storbyferie nemt får et skud kultur helt uden at prøve.

Klar med ny plan: Danmarks største børnetøjsoutlet udskyder stor åbning

Skrevet af: Redaktionen

I tirsdags skulle Danmarks største børnetøjsoutlet i Hillerød være åbnet.

Sidste år besøgte tusinder af mennesker butikken, heriblandt tog rigtig mange turen fra København nordpå.

Åbningen i Hillerød var en af de største succeser for Outletland, der ellers er vant til lange køer i hele landet.

“Som følge af COVID19 har vi valgt at udskyde vores åbning. Vi har et ansvar over for vores medarbejdere og for de kunder, der besøger vores butik.

Så i stedet for at byde kunder velkommen i vores butik, så bruger vi den kommende tid på at fylde butikken op med endnu flere nye varer til de kommende sæsoner,” lyder det fra Outletland.

Åbner under kontrollerede forhold når der er grønt lys

En ny åbningsdato er foreløbig sat, hvis tingene flasker sig, og Danmark forsigtigt åbner op efter påske.

Hos Outletland har man en helt anden åbningsplan klar nu, hvor det bliver under kontrollerede forhold med god afstand mellem kunderne.

“Vi håber, at vi under kontrollerede forhold kan åbne dørene til butikken d. 20. april.

Vi følger naturligvis regeringens anbefalinger og anvisninger, så det bliver ikke før, at der er grønt lys.

Men vi ved, at mange børnefamilier rigtig gerne vil gøre gavn af vores ultra skarpe tilbud,” lyder det fra Danmarks største børnetøjsoutlet.

Rykker salg online med Ja Tak tilbud

I Hillerød fylder de over 2000 kvm med nye varer fra mere end 35 brands, hvor man minimum kan spare 50-80% på alt i butikken til piger og drenge fra 0 mdr.-16 år.

Derudover fylder de også butikken med masser af legetøj til store og  små.

Som noget helt nyt i disse Corona-tider har de rykket noget af salget online med de populære Ja Tak tilbud på deres Facebook-side. I weekenden kommer der nye slagtilbud.

Du kan følge med her på deres Facebook-side her.

Inde på selve Hillerød-eventet er der også lige nu er en konkurrence, hvor man kan vinde for 10.000 kr. børnetøj. Klik her 

Adresse:

Slotsgade 5a, 3400 Hillerød (Den gamle H&M)

Gode nyheder: København får ny open-air biograf på taget af Cinemateket

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark
Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark

Endelig lidt gode nyheder i en ellers kedelig Corona-karantæne.

Hvis alt går vel, får Cinemateket snart en 1.500 m² filmtematiseret rooftop med udsigt ud over Kongens Have, Rosenborg Slot og Københavns tårne.

Som en del af den helt nye rooftop åbnes også en ny open-air biograf.

Bare rolig, der kommer også en fleksibel overdækning af open-air biografen, så publikum kan sidde beskyttet i det lunefulde danske vejr.

”Ambitionen er at udnytte den spektakulære udsigt og skabe et markant udendørs filmkulturelt samlingspunkt, hvor gæsterne kan få både seriøse og underholdende filmoplevelser under åben himmel,” siger Jakob Buhl Vestergaard, som er vicedirektør i Det Danske Filminstitut.

Læs også: Alchemist fik 2 Michelinstjerner for et par uger siden: Nu kaster de sig over mad til hjemløse

Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark

Café på toppen
”Hele rooftop’ens layout er programmeret som en sammenhængende opdagelsesrejse i det danske filmunivers med forskellige tematiserede installationer, i forening med grønne oaser og en café med både inden- og udendørs servering”, siger Siri Stokholm Carlsen, Rambølls sagsarkitekt på projektet.

Rambøll står bag tilsvarende tagterrasser på toppen af Salling stormagasinerne i hhv. Aalborg og Aarhus.

Byggeriet af Filminstituttets nye Rooftop indledes i juni med forventet åbning for publikum i marts 2021.

Igangsættelse af byggeriet forudsætter endelig byggetilladelse fra Københavns Kommune.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Han gør det igen: Fredag giver Mads Langer online koncert fra scenen i K.B. Hallen

Skrevet af: Michael Qureshi

Han gjorde det med stor succes for et par uger siden.

Nu gentager populære Mads Langer succesen med en gratis online koncert. Her er ALLE igen inviteret.

Sidste gang så tusinder af danskere med hjemme fra Mads Langers stue. Denne gang er scenen noget større.

Faktisk indtager Mads Langer scenen i genrejste K.B. Hallen, der genåbnede i 2019 efter en forfærdelig brand.

Spiller i en tom arena

Oprindeligt skulle Mads Langer have spillet for et fyldt K.B. Hallen i København, men grundet Corona-krisen bliver det bare Langer og bandet, som spiller.

Det bliver sendt Live på Ekstra Bladet, som streamer det på deres hjemmeside.

Mads Langer spiller naturligvis hans spritnye single 21:4, men også den nye sang han har lavet om fællesskabet i Corona-krisen.

Den hedder Mellem Linjerne (Sammen, hver for sig) og blev første gang spillet Live på TV 2.

Koncerten med Mads Langer kan man se med hjemme fra sofaen her i Hovedstanden og det øvrige Danmark.

Måtte aflyse udsolgt koncert

Mads Langer trækker normalt udsolgt alle steder rundt omkring i landet.

“Jeg skulle have spillet i KB-Hallen her fredag. Nu spiller mit band og jeg i en tom arena streamet live på eb.dk klokken 20.00. Det glæder jeg mig til. Selve koncerten i KB-Hallen er rykket til 13. november,” lyder det fra Mads Langer.

Det er en fantastisk trend blandt de danske artister. Både Hjalmer, Mads Langer samt Dizzy Mizz Lizzy har gjort noget i samme stil.

Det er med til at skabe godt humør, smil og vi kan mindes de dage hvor vi kunne gøre hvad vi vil uden frygt for at smitte andre mennesker.

Sidste weekend holdt Vi Elsker 90’erne også verdens største online 90’er fest, hvor bl.a. DJ SASH fik det til at runge hjemme i tusindvis af stuer.

De gør det i øvrigt igen lørdag d. 11. april.

Hvad: Mads Langer koncert
Hvornår: Klokken 20.00
Hvor: Du kan læse mere om det her