ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Parade til søs, danse-events og søde lækkerier: Det skal du opleve under Copenhagen Pride

Af Mathilde Mågård Hansen
Copenhagen Sea Parade Foto PR
Copenhagen Sea Parade Foto PR

I denne uge begynder Copenhagen Pride 2021, der samtidig er vært for WorldPride.

Copenhagen Pride finder sted fra d. 12. til d. 22 august og får hovedsæde på Rådhuspladsen med masser af barer, madboder og outlets.

Selvom det ikke bliver præcis, som det plejer, så er der stadig planlagt en masse fede events over hele byen – se MigogKbhs udvalgte her.

Guiden opdateres løbende i takt med at vi finder nye, spændende events, som du bare ikke må gå glip af!


Copenhagen Sea Pride

Sidste år blev Copenhagen Sea Parade en kæmpe succes, og i år gentager de succesen.

Mød op langs havnekajen torsdag d. 19. august fra kl. 14.30 og se den flotte parade sejle gennem Københavns kanaler og sprede god stemning.

Det skal med garanti nok blive festligt!


WorldPride March

Den traditionelle parade gennem byen bliver i år ikke helt som den plejer – men den er her endnu.

Paraden finder sted lørdag d. 21. august, men i stedet for én stor samlet parade bliver der i år seks individuelle parader, som starter forskellige steder i byen.

De mødes allesammen i Fælledparken, og på trods af det nye format skal det nok blive en festlig dag med masser af musik alligevel.

Det er ikke muligt at blive en del af selve paraderne, men mød gerne op og send et smil i deres retning.


cAnal Tours

Stik til søs og tag med på de sjove kanalrundfarter med cAnal Tours, der finder sted for 8. år i træk.

Herlighederne starter omkring kajpladsen ved Gammel Strand, hvor der vil være den perfekte mulighed for at varme op og hygge inden afgang.

Kajpladsen bliver omdannet til loungeområde med siddepladser og musik i bedste cAnal Tours ånd.

Inden afgang vil der være mulighed for at proviantere til turen til rimelige priser.

Om bord på båden vil Chantal al Arab give den ultimative rundvisning i de københavnske kanaler.

Se frem til underholdende og uforglemmelig oplevelse, sange og helt sikkert nogle upassende kommentarer i bedste cAnal Tours stil.

Der er flere afgange henover hele perioden men husk at købe billet på forhånd.


Events hos Københavns Museum

I forbindelse med Copenhagen 2021 – World Pride & Euro Games, 12.-22. august 2021 bidrager Københavns Museum med en række aktiviteter, hvor du kan komme ind på museet, rundt i byen eller høre queerhistorier, der hvor du er.

Her er en podcast med 1000 års queerhistorie i København, lydspor om queerhistorie i museets udstilling og foredrag, der skildrer, hvordan én fra overklassen og én fra underklassen udøvede deres homoseksualitet for 100 år siden.

Sidst, men ikke mindst, en byvandring, der tager dig med til steder i byen, der har haft betydning for queer-historien i København.


Pineapple Pride. Foto La Glace Facebook

Pineapple Pride hos La Glace

Man kan måske starte med at tænke hvorfor, La Glace er en del af Copenhagen Pride, men det er der en helt særlig årsag til.

Deres særlige Pride-kage hylder nemlig både mangfoldigheden og retten til at elske den man elsker, men også foregangskvinden, Natalie Zahle, som de færreste nok kender.

La Glace har eksisteret i 150 år, og Natalie Zahle havde sit virke i København omkring det tidspunkt, La Glace blev grundlagt.

Hun havde sin gang i kvarteret, da hendes første institut lå, der hvor Gammel Strands Kunstforening ligger i dag, og netop den kunstforening er centrum for en del af årets Pride.

Der er al mulig grund til at beundre og hylde Natalie Zahle; hun skaffede undervisning til kvinder, hun revolutionerede undervisningsformen – og hun stiftede den familie, som hun ønskede ved at dele sit liv med en kvinde og adoptere 3 børn.

La Glace vil gerne sætte fokus på nutiden, men også give fortællingen om at alternative familier allerede eksisterede omkring tidspunktet for grundlæggelsen – og sikkert også længe før.


Danseevents hos Absalon

Er du klar på at lege popdronning, så har Iconic Dance dit nye party trick.

I anledning af Copenhagen2021 Pride rykker Absalon Iconic Dance ned i salen tirsdag d. 17. august og skruer op for partylyset.

Hop i din røde latexdragt, og smid en slange om nakken – du skal nemlig lære de originale trin til to af Britney Spears’ største hits.

Underviser og superfan Nick Hvidtfeldt vil tage dig på en rejse gennem de ikoniske Britney-koreografier fra omkring årtusindeskiftet, som med garanti giver sved på panden og smil på dine lipsyncende læber.

Du behøver ikke være en erfaren danser for at være med.

Det vigtigste er, at du elsker at danse og have det sjovt sammen med andre.


Rainbow Children på BLOX

Børn i regnbuefamilier mangler ofte kunst og litteratur med udgangspunkt i deres vilkår og verden.

Derfor har Faun & Luna i samarbejde med dette års Copenhagen 2021 og WorldPride skabt værket, ‘Marleys første skoledag’.

De er i år en del af programmet for ‘Rainbow Children’ på BLOX i forbindelse med Copenhagen Pride, hvor der lørdag d. 14 og søndag d. 15 afholdes tegnestue og højtlæsning af værkets fortælling for deltagende børn til eventet.

Faun & Lunas kunstner, Caterina, vil hjælpe børnene med super seje tegneteknikker, inspirere til at tegne fantasifulde dyr og måske endda hjælpe med at farvelægge, hvis nogen har brug for det.

Alt det børnene skaber, vil blive pakket fint ind, så det kan tages med hjem.

Tegnestuen vil foregå mellem 10.00 – 16.00 både lørdag og søndag denne weekend.

Desuden vil der være oplæsning af selve fortællingen til værket to gange om dagen kl. 12.00 og kl. 14.00.

Del artikel