Har doneret 200 kg slik: Kæmpe bland selv slik lagersalg støtter godt formål

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

I dag bliver en sukkersød dag.

Nordisk Film Biografer har nemlig doneret 200 kg bland-selv-slik og otte paller sodavand og chokoladebarer til Wefood i kampen mod madspild.

Og jo mere du spenderer – jo mere hjælper du til med at bekæmpe madspild, og jo større et overskud sender du til verdens fattigste. Det er da win-win!

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Overskudsslik

“Vi har i Nordisk Film Biografer været nedlukket ligesom mange andre virksomheder siden d. 12. marts.

Derfor havde vi rigtig meget overskudsslik, som nærmede sig sidste salgsdato, og som vi ikke kunne sælge i vores butikker,” siger Kine Kristin Kjærnes fra Nordisk Film Biografer på Facebook.

Derfor har de doneret al slikket til Wefood.

“Vi synes, det er fantastisk, at al slikket kan komme ud og leve i i Wefood detailforretninger rundt om i landet. Og at det kan give et dejligt stort overskud til verdens fattigste, som trænger allermest,” fortæller hun.

Pengene går som altid til verdens fattigste, så du skal ikke holde dig tilbage, når du fylder posen med søde sager.

Læs også Klar til slik og popcorn: Nu genåbner flere store biografer i København

Arkivfoto

Du kan finde Wefood flere steder i byen: Wefood Amager, Wefood Nørrebro, Wefood Sydhavnen og Wefood Amager.

Salget starter tirsdag d. 23. juni.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Et billigt lån kan hjælpe dig godt på vej 

Skrevet af: Martin Jørgensen

Man kan nemt ramme ind i en situation, hvor man ikke har et stort nok beløb stående på bankkontoen. Der kan være til den nye bil, du skal bruge til at pendle til dit arbejde, eller det kan være den høje tandlægeregning, som du ikke lige havde forudset. I disse situationer kan et lån være nødvendigt, og her gælder det om at vælge det rette. Heldigvis er der ny hjælp at hente for danskere på udkig efter billige lån.  

En sammenligningsplatform for alle 

Det er langt fra alle, der er eksperter inden for lån og at finde frem til det rette kan derfor godt føles uoverskueligt at skulle begive sig ind i lånenes verden. Der er gebyrer, renter og løbetider at være opmærksom på, og man vil for alt i verden ikke komme til at skrive under på det forkerte lån. Vi har hørt skrækhistorier om snyd og svindel og gæld, der forfølger folk resten af deres liv. Disse situationer er dog heldigvis nemme at undgå, hvis man sørger for at bruge den rigtige platform til at finde sit lån. 

Den nye sammenligningsplatform, Bankly.dk, gør det let og simpelt at finde et lån – selv hvis du aldrig har taget et lån før. Platformen sørger for, at alle kan finde frem til det lån, de står og har brug for, og man behøver hverken at frygte snyd eller en stor gæld. Platformen er altså designet til at være den oplagte redning for alle danskere, der mangler økonomiske midler. 

Meget lettere at finde det rette lån 

Der findes et væld af lån online, og selvom konkurrence og et stort udvalg ofte ses som fordele, kan det dog også bidrage til større forvirring og usikkerhed, hvilket de fleste gerne vil undgå i en situation, der muligvis allerede er lidt presset. Derfor er en simpel platform, der gør det nemt at sammenligne de mange lån, den perfekte løsning.  

Banklys søgefunktion gør det nemt for brugeren at lave en målrettet søgning, der giver brugbare resultater, og sparer brugeren en masse tid, der ellers ville være gået med at kigge på irrelevante lån. Sammenligningsplatformen gør det altså nemt at få et hurtigt overblik over lån, der passer til dine behov. Du vil kunne søge efter beløb og lånetid, så du kan få dig et billede af, hvad et lån vil komme til at koste. Her kan du så prøve at justere lidt på søgeindstillingerne for at finde det helt optimale lån til dig. 

En sammenligningsplatform som Bankly er lige, hvad mange har gået og manglet. Lån kan være nødvendige for at få råd til vigtige ting eller for at komme gennem en hård periode. Dog kan det være skræmmende at bede banken om lån, og mange tænker nok straks på lange bankmøder og indviklede formularer. Her gør Bankly det nemt, og du vil hurtigt kunne se, hvad de forskellige banker vil kunne tilbyde af lån. Det sparer dig altså en masse tid, da du slipper for at skulle tage fra bank til bank for at finde det bedste og billigste lån. 

Lad ikke bekymringerne tage overhånd 

Pengeproblemer kan nemt skabe mange bekymringer og kan i nogle tilfælde lede til stress eller andre problemer med det mentale helbred. Desværre er det ikke altid muligt at undgå at støde ind i disse problemer, men her er det godt at vide, at der er hjælp at hente, hvis der er behov. Det kan give mere ro i maven og betyder desuden, at man ikke behøver at gå og frygte uforudsete udgifter eller uheldige situationer som en fyring eller lignende. Visheden om, at det vil være muligt at finde et billigt lån nemt, vil kunne hjælpe med at forhindre bekymringerne fra at tage overhånd. 

I et samfund, hvor der er et voksende fokus på det mentale helbred, giver det god mening også at tage fat i nogle af de problemer, der kan føre til problemer med mentalt helbred. Her er penge og bekymringer om penge helt sikkert med på listen.  

Kom hurtigt gennem hårde perioder 

Det er ikke sjovt at være i en økonomisk presset situation, og jo længere man er i situationen desto større er risikoen for, at man ikke kan komme ordentligt ud af den igen. Det er derfor en god idé at være forberedt på, hvordan man kan hjælpe sig selv hurtigt gennem den pressede periode, så man kan komme videre uden at have været tvunget ud i det ekstreme, hvor man for eksempel ikke har råd til at betale huslejen eller købe mad.  

Økonomiske problemer kan nemt ende med at vende hverdagen på hovedet, så ved at komme problemerne i forkøbet ved at være forberedt på at tage et billigt lån, kan man undgå at ende i en situation, hvor man er nødt til at flytte fra sin bolig eller sælge bilen. Lånet kan altså hjælpe dig hurtigt videre uden, at du behøver at føle, at dit liv falder fra hinanden. 

 

Insta-darling udvider: The Organic Boho åbner på Østerbro

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto The Organic Boho Instagram
Foto The Organic Boho Instagram

Er du glad for plantebaseret og økologisk mad, så kender du formentlig allerede The Organic Boho.

Maden er ikke bare virkelig velsmagende – den er også yderst fotogen og hermed et selvskrevet hit på Instagram.

Nu udvider de butikken med endnu en restaurant på Østerbro.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

The Organic Boho Torvehallerne PR Foto

Det bedste vegansk kan byde på

Det er ærgerligt, at sidde til et måltid og tænke: ”her mangler bare et eller andet”.

Heldigvis – så er det slet ikke tilfældet hos The Organic Boho.

Du kan både få en stor brunch, farverige bowls og lækre burgere, mens du kan spise løs med god samvittighed helt uden at mangle kød eller andre animalske produkter.

Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-, så det er endda også godt for pengepungen.

Læs også Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Foto The Organic Boho Instagram

Boho = boheme

Boho er en forkortelse for boheme – en fri type med en afslappet livsstil, som ikke er bundet af samfundets normer og regler.

The Organic Boho åbnede for første gang på Christianshavn og siden hen i Torvehallerne.

Konceptet blev opfundet på chillede Ibiza af de to danske søstre Maria og Karina Bruun, og det har lige siden gået sin sejrsgang på Instagram med masser af farver og smukke mønstre.

Læs også Cofoco-kæden udvider: Populære Corsa Pizza åbner restaurant på Østerbro

Foto The Organic Boho Instagram

”We are so proud of our new space at Østerbro – Nordre Frihavnsgade 7.

Thanks Palm Deco for styling with all the interior,” skriver The Organic Boho på Instagram.

Og indretningen forstår man godt, at de er glade for.

Hos begge restauranter afspejler den nemlig konceptet rigtig fint.

Hvad: The Organic Boho åbner ny restaurant
Hvor: Nordre Frihavnsgade 7, 2100 København Ø
Hvor meget: Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Gribende foredrag i København: Ser du månen, Daniel?

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel

Kom med til foredrag med Daniel Rye, når han fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel.

En på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Læs også Gratis rejseforedrag hjemme i sofaen: Få gode tips til din næste rejse ud i verden 

Historien om Daniel Rye

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én.

Heriblandt amerikaneren James Foley, som du også kommer til at høre historien om.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Læs også Service; ja tak: Nomas restaurantchef holder foredrag om god og dårlig service

Foto PR/Tikko

Et sjældent indblik i en gribende historie

Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie.

Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie.

Daniel vil fortælle mere om, hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.

Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud.

Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større.

Og meget, meget mere.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Gode rammer skaber gode oplevelser

Tikko sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser.

De har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for at tilkøbe Daniel Ryes bog ”Ser du månen, Daniel”.

Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

Hvad: Foredrag med Daniel Rye
Hvor: København
Hvornår: 20. august på Bremen Teater, 22. september i Amager Bio, 30. november på Bremen Teater, 9. december på Nørrebro Teater
Hvor meget: 299 kr. (+ gebyr 30 kr)
Hvordan: Køb billet og læs mere lige her