Klar til international pandekagedag?: 6 af de bedste pandekage-steder i København

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Skitterphoto/CC
Foto: Skitterphoto/CC

Hvilken dag er årets helligste? Tænkte du på juleaften? Pinsesøndag? Dronningens fødselsdag måske? Forkert!

Svaret er naturligvis på tirsdag den 5. marts, som er datoen for den internationale pandekagedag.

Hvis du – som os – er max fan af tynde, runde kager, der kan rulles og/eller stables, så læs med her.

Der er nemlig ingen grund til at løbe pande(kage)n mod en mur, når MigogKbh guider til 6 af hovedstadens fremmeste pandekagepoeter.

Crepe’tastic

Siden 2006 har food-trucken’en Crepe’tastic kreeret papirtynder pandekager efter fransk forbillede til nutellahungrende københavnere.

Langt de fleste af årene er pandekage-pusheriet foregået på Kultorvet tæt på Nørreport Station, og det er da også her, at du p.t. kan få stillet dine kulhydrat-cravings.

Priser fra 25 kr. for en crepe med sukker og videre op til 45 kr. for redaktionens syndige favorit-variant med peanutbutter og nutella.

Placering: Kultorvet, 115 København K
Kontakt: www.facebook.com/pg/crepetasticdk/

Læs også: MigogKbh guider til byens 5 bedste fastelavnsboller

La Galette

La Galette er for pandekager, hvad Noma er for finere gastronomi: Byens mest legendariske ’go-to place’.

Fine fornemmelser er der til gengæld ikke skyggen af i Larsbjørnsstræde, hvor et stort Obelix-skilt leder dig ind til den hyggelige restaurant i baghuset.

Her kan du både få søde dessertpandekager og salte madpandekager.

Vælg frit mellem simple klassikere eller skej ud med fyld af f.eks. romflamberet banan eller røget laks med kaviar. Priser fra 30 til 130 kr.

Placering: Larsbjørnsstræde 9, Baghuset, 1454 København K
Kontakt: www.lagalette.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Jenny Lorenzo (@jnnylrnz) den

La Petanque

Et andet frankofilt pandekage-powerhouse finder du i Rømersgade tæt ved Torvehallerne.

La Petanque er specialister i de salte og glutenfri boghvedepandekager kaldet ”galettes”.

Af disse kan vi varmt anbefale nr. 37 med tilnavnet ”Mors Rullede”, der vækker franske barndomsminder med en kombi af bechamelsauce, champignon, skinke, og emmenthaler-ost.

La Petanque er også eksperter i søde pandekager, og du har ikke levet, før du har prøvet en nr. 55 med hjemmelavet karamelcreme, saltet smør og æbler.

La Petanques pandekagepriser ligger mellem 39 og 106 kr.

Placering: Rømersgade 9, 1362 København K
Kontakt: www.lapetanque.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af @milla_maler den

Læs også: Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Café Sweet Surrender

Den børnevenlige non-profit-café Sweet Surrender er det perfekte udflugtsmål for den pandekagesultne børnefamilie eller dig uden børn, der er så hooked på prisvenlige pandekager, at du sagtens kan abstrahere fra en gang ”Kaj og Andrea” i legekøkkenet i hjørnet, mens du spiser.

Hos Sweet Surrender får du to amerikanske pandekager med sirup til sympatiske 30 kr.

Placering: Dybbølsgade 49, 1721 København V
Kontakt: www.sweetsurrender.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Café Sweet Surrender (@cafesweetsurrender) den

Guldkroen

Uanset om du vil varme op til dit pandekageparty med en wienerschnitzel på 800 gram (jeps, der er ikke et nul for meget), eller blot ønsker at sætte dessertgaflen direkte i de søde sager, så er Guldkroen et besøg værd.

Det retro-danske madtempel på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro emmer – ligesom ejeren Umut – af karisma og kærlighed til smør, hvilket også afspejles i kroens pandekager.

De koster 85 kr. for en portion, og er du klar på et hovedspring direkte ned i pølen af barndomsminder, bestiller du selvfølgelig en skive hjemmelavet regnbueis på toppen for 55 kr. ekstra.

OBS! Guldkroens pandekager er sæsonbetonede og fås derfor ikke altid på menuen.

Placering: Fredensgade 11a, 2200 København Ø
Kontakt: www.guldkroen.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Umut Sakarya (@umutsakarya) den

Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

Rasmus Klumps Pandekagehus i Tivoli

We say: ”Pandekager!”, you say… ”Rasmus Klump!” selvfølgelig! Alle barnlige sjæles yndlingsbjørn er samtidig enhver kulhydrat-afficionados såkaldte ”spirit animal”.

Heldigvis hyldes tegneseriefigurens umættelige pandekageappetit (næsten) hver dag i Rasmus Klumps Pandekagehus i Tivoli, hvor pandekagerne bages på økologisk vis med kærlighed og spelt.

Selvom den internationale pandekagedag den 5. marts altid ligger i Tivolis lukkesæson, så vil enhver hardcore pandekagefan vide, at man ikke kan nægte Hr. Klump en plads i det fine kageselskab.

Priser fra 33 til 36 kr.

Placering: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V
Kontakt: www.tivoli.dk

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mette Rou Lund (@metteroulund) den

Gratis entré: Tag til kæmpe bogmarked på Vesterbro i weekenden

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Venner kan ikke købes for penge, var der engang en klog mand, der sagde.

Til gengæld sagde den endnu klogere Ernest Hemingway: ”Der findes ingen ven så loyal som en bog.”

Derfor kan vi godt tillade os at sige, at du den 30. marts har mulighed for at møde og købe en masse nye venner til Vesterbro Bogfest i kulturhuset Absalon.

Forlag, butikker og private sælger ud

Vesterbro Bogfest er fortællefest og bogmarked i ét.

Denne dag vil huset summe af gode historier. I salen kan du købe og sælge bøger.

En lang række forlag og bogbutikker har taget alle deres bedste titler med.

Det vil også være muligt for private at købe en stand og sælge ud af bogsamlingen.

Læs også: CPH:DOX bliver kæmpe stort i år

Oplæsning fra scenen

På scenen, som du finder ved sofaerne oppe på balkonen, vil der være oplæsning, præsentation af værker m.m.

Du kan med fordel købe lidt mad og drikke i baren, som du kan snacke løs med, mens ordene flyder frit i det gamle kirkerum, der nu er blivet spiffet op med masser af farver, nips og kulturliv.

Sceneprogrammet lyder som følger:

  • 11.30: Silja E. K. Henderson (forlaget Gladiator) læser op fra egne tekster alene – og i kor med Julie Top-Nørgaard (forlaget Fredag).
  • 12.00: Katrin Ottarsdóttir (forlaget Torgaard) læser op fra bl.a. sin seneste bog, 43 bagateller.
  • 12.30: Line Fjordside (forlaget Damgaard) læser op fra Det jeg mister.
    13:00: Jan Frejlev (Sleeping Beauty) læser op fra Det var mig der slog Tom Jones ihjel.
  • 13.30: Tina Myung Povlsen (BYENS) læser op fra Hun er jo bare 4 og fortæller om bogen.

Læs også: Cool forvandling: Forladt cykelkælder skal være kunsthal

Hvad: Vesterbro Bogfest 2019
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Lørdag den 30. marts 2019 kl. 10-15
Hvor meget: Gratis entré
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link

Skifter udtryk om aftenen: Nyt Nørrebro spisested byder på to-i-en koncept

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Café Tilda på Stefansgade PR Foto
Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Verden er i dén grad blevet global.

Københavns nok mest globale bydel er nok Nørrebro – og her er selvfølgelig åbnet et helt perfekt sted til den globaliserede tidsalder.

Det er nemlig det schweiziske/sicilianske og tyske par Lisa and Francesco, der har åbnet café Tilda på Stefansgade 47.

De har tidligere stået for et hotel i de schweiziske alper, men er altså nu flyttet til København for at lave autentisk hjemmelavet mad og stemning.

Læs også: Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Familier er velkomne

“Vores største ønske er, at alle – især familier – der kommer ind af døren med det samme føler sig fuldkommen hjemme i den afslappede atmosfære på Tilda,” forklarer Lisa.

“Vi har fokus på lokale og sæsonprægede råvarer fra økologiske leverandører. Og retterne er lavet efter gamle familieopskrifter,” forklarer Francesco.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Café Tilda om dagen, Ham’der om aftenen

Faktisk er der dobbelt op på mad i lokalerne på Stefansgade 47.

For Tilda har indgået en joint-venture med deres gode ven Mads.

De synes nemlig det var synd, lokalerne stod tomme om aftenen. Så Mads, som tidligere har været kok på Geist og Il Buco, skifter navnet om aftenen og vupti – så er restauranten Ham’der klar.

Han laver frisk og omhyggelig mad onsdag til søndag aften med en menu der skifter hver uge – og det er både til siddende gæster eller take away.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ham’der på Stefansgade PR Foto

Hvad: Café Tilda og Ham’der
Hvor: Stefansgade 47
Hvordan: Læs mere om Tilda her og Ham’der her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Klar til ny sæson: Reffen åbner fredag med 9 nyheder og 1000 gratis øl

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Reffen foto Rasmus G. Sejersen
Reffen foto Rasmus G. Sejersen

Reffen havde premiere sidste år og fløj direkte ind i de københavnske gastrohjerter.

Men Reffen er meget mere end ‘bare’ mad. Udover de mange gastronomiske tilbud, er Reffen nemlig også en affyringsrampe for kreative iværksættere.

Når Reffen slår dørene op for den nye sæson fredag 29. marts er der masser af nyt på programmet.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

De åbner med 2 nye kreative værksteder, 2 nye madkoncepter med butik, 4 splinternye madboder og 1 ny food truck.

I åbningsweekenden inviterer de udenfor på Reffen med smagsprøver, 1000 gratis øl, DJs bag pulten og premiere på Reffens Public Art Program.

Ranees

Her er nyhederne

Ranee’s er  kendt fra Blågårds Plads, hvor de i 12 år har sendt særdeles lækker thaimad og bordet.

Nu er de også på Reffen, og her serverer de retter fra det nordøstlige Thailand baseret på frisk fisk, bæredygtige, økologiske og lokale råvarer.

I den Mellemøst-inspirerede Malawa Truck finder du sprøde, krydrede madpandekager.

De serverer kun veganske og vegetariske pandekager, der blandt andet foldes om hummus, tahin, friske forårsløg, tomat og masser af friske urter.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Malawa Truck

På den nye République er der klassiske franske retter – ofte med et kreativt twist – det betyder blandt andet fyldig coq au vin, andefritter og perfekt tilberedt Moules marinière.

Nordic Hotdog har deres prisvindende, sønderjyske pølser med til en gourmet-hotdog – og man kan få hjemmelavet kakaomælk til.

Foodtrucken Everest Nepalese Food har autentisk, velsmagende nepalesiske klassikere. Fra dampede dumplings og Thukpa kylling-nudelsuppe til et Nepali khana set med dampede ris, grøntsager, karrymarineret kylling og linsesuppe.

Læs også: Kåret til Danmarks bedste burger: Burger Shack åbner endelig i København

Everest Nepalese Food

Hos Apartamento 16 byder Gabriele Mellace og Christian Spina  indenfor til italienske specialiteter som saltet tærte, skinker, pesto, oliven og oste. Du finder et hjørne med italienske kvalitetsprodukter, men du finder også vintage Levis jeans og skønne vinyler.

Hos Bad Habits sætter de italienske kvinder Fabiola Mellace og Virginia Griffa smæk på temafarven pink. De skaber et hipt, positivt og sødmefyldt univers med pink interiør, hiphop til øregangen og milkshakes, vafler og is fra det nordøstlige Italien.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hos 37ºN Gallery & Atelier er der spændende kunst, men også prints, plakater og tegninger. I atelieret vil være mulighed for at designe sin egen tote bag, tegne og deltage i croquis-sessioner.

Møbler og Maling med Mening transformerer Genbrugsforeningen brugte kvalitetsmøbler – og de gør det med miljørigtige materialer og maling.

Reffen åbner fredag 29. marts kl. 16 – og de har noget af et åbningsprogram klar til weekenden. Se hele programmet lige her.

Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen

Hvad: Reffen åbner
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A
Hvornår: Fredag 29. marts fra kl. 16.00
Hvor meget: Gratis adgang. Masser af smagsprøver og 1000 gratis øl
Hvordan: Se meget mere på deres hjemmeside her eller deres Facebook her