MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Europas pizzaer er kåret: To steder i København stryger direkte ind på toppen

Af Mathilde Mågård Hansen
Bæst Foto PR
Bæst Foto PR

Hvis man troede, at Italien var urørlige på at lave de bedste pizzaer, så kan man godt tro om igen.

I hvert fald hvis man skal bedømme ud fra den netop offentliggjorte liste “50 Top Europe”, som regnes for at være den mest prestigefyldte pizza-liste.

Her dominerer København simpelthen i toppen med hele to steder helt med fremme i top 12.

Længere nede af listen finder man også Surt i Carlsberg Byen på en flot 32. plads.

Se hele listen over Europas bedste pizzaer her.

Bæst Foto PR

Med i toppen

På den nye “50 Top Europe” over bedste pizzaer finder man hele to steder i København i toppen.

På en fantastisk 5. plads ligger Bæst på Nørrebro, som ovenikøbet bliver bedste pizza i Skandinavien.

Bæst har flere gange været nævnt på lister over verdens bedste pizzaer, så det er ikke totalt overraskende, at de er placeret i toppen.

“Vi har altid drømt om at sætte pizzaen ind i en ny kontekst, og vi ser den som blot en del af en større gastronomisk oplevelse hos os.

Vi mener, det er det, der skal til for at få den helt op i højeste niveau, og vi er glade for at få anerkendelse for den,” fortæller ejer af Bæst, Christian F. Puglisi.

Udover den flotte 5. plads modtager Bæst også en “Green Oven”, som er det nye tiltag, der skal sætte fokus på de mest bæredygtige pizzaer.

BÆST skiller sig ud på listen ved at være det eneste sted, der er dedikeret økologisk og kun bruger økologiske råvarer.

“Vi er stolte af at få anerkendelse for at gå hele vejen som vi gør med vores råvarer. Vi er det eneste sted der producerer det hele fra bunden på den måde og at det kan smages kan vi så se et bevis på.”

Læs om Bæst i MigOgKbhs Spiseguide her

Luca Foto PR

På en flot 12. plads i et stærkt felt finder man Pizzaria Luca, som holder til på Gammel Strand, Østerbro og i Lyngby.

Pizzeria Luca åbnede i marts 2019 på Gammel Strand i Indre By, og her kunne ejer Lasse Wiwe fortælle, at den perfekte pizzadej-opskrift tager 72 timer at hæve.

Ved åbningen fortalte Lasse Wiwe, hvordan han fik fingrene i den hemmelige opskrift:

“Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise.

Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste,” fortalte Lasse Wiwe til MigOgKbh.

Du kan læse mere om Luca her