Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Som en drøm: Tæt på København kan du holde bryllup i idylliske omgivelser

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Sonnerupgaard Gods. Foto: PR
Sonnerupgaard Gods. Foto: PR

Når et bryllup skal planlægges, kan man nemt få sved på panden.

Der er mange ting at tage stilling til og detaljer at holde styr på, og en af de vigtigste beslutninger er valget af lokationen, hvor den store fejring skal foregå.

Man kan sagtens holde en bryllupsfest i København, men skal det være eventyrligt og foregå i charmerende omgivelser, er mulighederne få.

Står I over for planlægningen af drømmebrylluppet, skal I dog ikke kigge lagt uden for de københavnske bygrænser for at finde et sted, der næsten er mere eventyrligt, end man kan forestille sig.

Sonnerupgaard Gods. Foto: PR

En fest I sent vil glemme

Blot en lille times kørsel fra byen ligger Sonnerupgaard Gods, hvis historie går helt tilbage til 1341.

Godset har i århundreder været ejet af nogle af de ældste danske adelsslægter, men tilhører i dag godsejer Anders Knudsen og danner rammen om smukke begivenheder på stribe.

Her kan du og din udkårne invitere familie og venner til en fest, de sent vil glemme, og der er et hav af muligheder for at gøre rammerne ekstra flotte og personlige.

Skal vielsen ikke foregå i kirken eller på rådhuset, kan I i stedet sige ja til hinanden i godsets idylliske have, hvorefter festlighederne kan fortsætte i et af stedets fire festlokaler, som hver især har noget særligt at byde på.

1877-Laden på Sonnerupgaard Gods. Foto: PR

Antikt, smukt og rustikt

Sonnerupgaards mest unikke festlokale er 1877-Laden.

Under de originale, håndhuggede bjælker og mellem rustikke kampestenensvægge er der masser af plads, og her er hele 11 meter til loftet.

I den smukke, gamle korn- og maskinlade kan I byde op til 250 gæster på middag, og lokalet kan deles ind på flere måder, så det er nemt at afsætte et område til dans, brudevals, bar eller noget fjerde.

Stearinlysene i lysekronerne og stagerne langs væggen er med til at skabe en unik stemning, og de store bjælker gør, at der er god akustik i rummet, hvilket gør laden ideel til taler.

Vælger I at leje laden til jeres fest, er I selv med til at pynte op og indrette rummet, og mulighederne er mange, så det er kun fantasien, der sætter grænser.

Læs mere om 1877-Laden her

Hestestalden på Sonnerupgaard Gods. Foto: PR

Autenticitet og hygge i historisk stald

I kan også vælge at invitere til fest i selskabslokalet Hestestalden, som har plads til op til 100 siddende gæster.

Også her emmer stemningen af historie, idet Hestestalden er opført i kampesten og med store vinduespartier, og så er de smukke, gamle staldvinduer bevaret for at skabe en særlig atmosfære.

Hestestalden er indrettet med to store sale, henholdsvis spise- og festsal.

Dette gør, at I efter middagen kan invitere jeres gæster ind til kaffebord, dans eller musik i den skønne festsal, når serveringspersonalet skal rydde op efter festmåltidet.

Hestestalden ligger i forbindelse med en dejlig gårdhave med terrasse og græs, hvor der kan trækkes frisk luft under festen eller arrangeres forskellige aktiviteter for gæsterne.

Ønsker I og jeres gæster at overnatte på stedet, er der også råd for det.

På førstesalen i bygningen findes 32 sengepladser fordelt på 17 værelser, og har I brug for yderligere sovepladser, kan dette ligeledes arrangeres.

Læs mere om Hestestalden her

Hovedbygningen på Sonnerupgaard Gods. Foto: PR

Intim stemning og imponerende balsal

Hovedbygningen på Sonnerupgaard Gods rummer også et flot festlokale, som er velegnet til bryllupper.

Bygningen blev opført i 1878 og er siden blevet nænsomt istandsat i herskabelig stil med respekt for såvel historien som materialerne.

I dette festlokale kan I holde en bryllupsfest af den mere intime slags, idet her i spisesalen kan sidde op til 60 personer ved rundborde eller langborde.

Gæsterne kan blive modtaget med manér i Ankomsthallen, hvor I eksempelvis kan byde på velkomstdrinks og buffet, og på førstesal findes værelserne – heriblandt Herreværelset, der på traditionel vis kan benyttes eksklusivt til voksensnak, men også egner sig glimrende som børnehjørne eller ungdomshule.

Hovedbygningen rummer desuden en Pejsesal, hvor man kan få et lille afbræk fra festen, som finder sted i Spisesalen, og når I holder festen her, får I rådighed over godsets fantastiske park med både haveterrasse og søterrasse.

Læs mere om Hovedbygningen her

Kavalerfløjen på Sonnerupgaard Gods. Foto: PR

Hygge såvel ude som inde

Sidst men bestemt ikke mindst er der mulighed for at invitere til bryllupsfest i Kavalerfløjen på Sonnerupgaard Gods.

Den charmerende fløj blev opført i 1952, og i den herlige dagligstue med udsigt til godsets park er der plads til op til 50 gæster, mens 18 sengepladser findes på førstesalen.

Kavalerfløjen er det oplagte festlokale, hvis I ønsker at holde festen om sommeren og have mulighed for at trække udenfor i løbet af dagen eller aftenen.

Herfra er der nemlig to udgange til en dejlig terrasse og et stykke af parken, hvor I snildt kan spille havespil, gå en tur, grille eller bare nyde vejret og omgivelserne.

Læs mere om Kavalerfløjen her

Et sted med mange muligheder

Sonnerupgaard Gods har således lokalerne til næsten en hver form for ekstraordinær bryllupsfest, og her har I alverdens muligheder for at skabe de perfekte rammer om en personlig fejring.

I kan feste hele natten og lade familie og venner overnatte, og godset har masser af parkeringspladser til gæster fra nær og fjern.

Det kan være en stor mundfuld at stable et bryllup med tilhørende fest på benene, og derfor tilbyder Sonnerupgaard Gods at stille en bryllupsarrangør til rådighed, så I kan være sikre på, at der bliver kælet for alle detaljerne.

Drømmer du og din udkårne om at holde bryllup i idylliske og historiske omgivelser, kan I finde mere information om Sonnerupgaard Gods lige her.

Der er desuden masser af inspiration at hente til den store dag på Sonnerupgaard Gods’ bryllupsblog.

Hvad: Festlokaler til bryllupper og andre fester
Hvor: Sonnerupgaard Gods, Tølløsevej 53, Hvalsø

Del artikel

Andre læser også