MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Hvad laver en advokat?

Af Redaktionen

For os som ikke kender branchen, kan det virke som et noget ensidigt arbejde, hvis man er ansat som advokat hos et firma. Dette er dog faktisk langt fra tilfældet i praksis – der findes nemlig mange forskellige former for advokater, og fælles for dem alle er, at deres hverdag består af meget mere end blot at sidde i retten dag ud og dag ind. I det nedenstående vil der komme en kort oversigt over et par af de forskellige typer af advokater, så du bedre kan danne dig et overblik over, hvad det erhverv indeholder. Det skal dog i denne sammenhæng lige nævnes, at der naturligvis findes flere former for advokater end de, som listes nedenfor.

 

Personskadeadvokat

Denne første form for advokat som du med fordel kan stifte bekendtskab med er personskadeadvokaten. De fleste af os håber og satser på at være heldig nok til ikke at være nødsaget til at komme i kontakt med en personskadeadvokat, men for nogle bliver de alligevel yderst nyttige. En personskadeadvokat har nemlig til formål at hjælpe dig med at få den rette erstatning udbetalt, såfremt du bliver skadet – og personskadeadvokaten hjælper derudover også med at sørge for, at det er den rette, som ender med at betale denne erstatning.

 

Erhvervsadvokat

En anden type advokat er en erhvervsadvokat. Som navnet antyder, er dette en advokat, du vil blive bekendt med, hvis du starter hos en virksomhed af en vis størrelse, som har vurderet det praktisk at ansætte sådan én. En erhvervsadvokat sidder typisk med arbejdsopgaver, der kan variere fra gennemgang og rettelse af dokumenter til juridisk vejledning eksempelvis i forbindelse med de daglige gøremål eller i relation til SKAT. Hvis du bliver ansat i en virksomhed af en lidt mindre størrelse, er det dog ikke sikkert, at du vil møde denne type advokat, da det overordnet set oftest er lidt større virksomheder, der ansætter erhvervsadvokater.

 

Bolig advokat

En helt tredje form for advokat der findes, er en boligadvokat. Lige såvel som i de foregående afsnit er navnet meget i tråd med denne advokats arbejdsområde. En boligadvokat er nemlig en person, som du kan henvende dig til, hvis du ønsker hjælp eller rådgivning i forbindelse med køb af en bolig. I selve processen vil boligadvokaten bistå dig og være ved din side til gennemgang af dokumenter, tinglysning eller des lige. Det er en meget god idé at rådføre sig med en boligadvokat, hvis du står og skal købe et hus, da du på denne måde kan føle dig sikker på, at betingelserne er gunstige for både dig og sælger.

 

Forsvarsadvokat

Skulle man havne i en sådan situation, at man skal i retten og deltage i en retssag, kan man med fordel anskaffe sig en forsvarsadvokat. En forsvarsadvokats job er at vejlede og hjælpe dig under selve retssagen og forsøge på bedst mulig vis at forsvare dig. En forsvarsadvokat er således ”på din side” og kæmper din sag under hele forløbet. En af de velkendte advokatfrmaer i Danmark indenfor dette felt er Forsvareren.

 

Familieadvokat

Den sidste type advokat der vil blive gennemgået i denne omgang er familieadvokaten. I takt med at det er blevet mere og mere udbredt, at par går fra hinanden og ønsker at blive skilt, er efterspørgslen på familieadvokater røget i vejret. De færreste ønsker naturligvis at få behov for en familieadvokat, men hvis man står i en skilsmisse og eksempelvis skal dele sine ting ligeligt mellem sig, er det eksempelvis her, at en familieadvokat kan være en rigtig god idé.

 

Del artikel

Andre læser også