ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eneste sted i København: Italiens hemmelige gude-snack er rykket ind i Indre By

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Det er nok ikke alle, der har hørt om crescia.

Medmindre du har besøgt Broens Gadekøkken de sidste to sæsoner, for her har du nemlig kunne finde Strutto, der laver den italienske gudespise.

Crescia er en kombi mellem en italiensk pandekage og pizza – et italiensk fladbrød så at sige – som fyldes med de lækreste oste, skinker og andre godter fra støvlelandet.

Og så er der svinefedt i dejen, som giver brødet den skøn smag.

Hidtil har du kun kunne Strutto på den skønne madmarked i sommermånederne, men nu har de åbnet deres første permanente restaurant i Indre By.

Foto PR

Kan spises hele døgnet

Crescia smager skønt, men det bedste er faktisk, at den lækre snack kan spises hele døgnet rundt.

Både til morgenmad, frokost og aften.

Og når du først har smagt dem fra Strutto – så lover vi næsten gerne, at det får du også lyst til.

Traditionelt set kommer Crescia fra Marche-regionen, der ligger i det central/østlige Italien.

Her er det en udbredt spise, som du finder på næsten ethvert gadehjørne, men det er først nu, at fladbrødene har fundet sin vej til København.

Bag Strutto står Luca Donninelli, der har syv års erfaring som tjener og sommelier fra den tidligere restaurant, Relæ.

Han er selv fra Marche-regionen – men savnede de lækre crescia’er i Danmark. Den ultimative street food.

Og kan man ikke finde det i byen, så må man jo starte det selv, og det var lige præcis det, der skete for nu lidt over to år siden.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Direkte import fra Italien

Hos Strutto i Badstuestræde kan du vælge imellem 10 forskellige slags crescia hvoraf den ene er en dessert-udgave.

Og kigger du på menuen, så vil der helt sikkert være mange ingredienser, som du ikke kender.

Strutto importerer nemlig flere af deres oste og skinker direkte fra Italien, så måltidet bliver præcis, som du vil have fået det i Marche.

Prisen for en fyldt crescia er mellem 105-109 kroner, og du kan få en menu med crescia, fritter og sodavand for 155 kr.

Strutto er åben onsdag til søndag både til frokost og aften.

Hvad: Strutto
Hvor: Badstuestræde 8, 1209 København K
Hvornår: Åben onsdag til søndag både til frokost og aften

Del artikel