MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Holder niveauet: Her finder du (stadig) klassisk cafémad af høj kvalitet

Af Mathilde Mågård Hansen
Eggs Benedict på Café Europa. Foto PR
Eggs Benedict på Café Europa. Foto PR

Der findes nok ikke mange københavnere, som ikke kender Café Europa 1989 på Amagertorv.

Måske bare af navn og omdømme eller også har du været der for mange år siden. Den har trods alt også ligget der i 32 år.

MigogKbh har været en tur forbi for at tage temperaturen, og vi kan konstatere, at her stadig er mere end velbesøgt, og at niveauet altså er noget højere end en ’standard’ café.

Foto PR

En gammel kending, der aldrig går af mode

Den næsten ikoniske café ved Storkespringvandet har efterhånden mange år på bagen, og man kan næsten spørge sig selv, hvorvidt en café kan være en institution?

Hvis svaret er ja, så falder Café Europa i den kategori.

Der er dog sket en smule med den gamle café hen over årene, og derfor pakkede vi appetitten og tog på udflugt.

Menukortet er blevet mindre og mere koncentreret, men da vi fik foden indenfor dørene, var det næsten som, at tiden var gået i stå – på den gode måde.

Her er den samme håndfuld stamgæster, der drikker en kop kaffe og spiser en croissant hver morgen, mens de læser i avisen, og der sidder også stadig de to gamle veninder, som vender verdenssituationen over en hurtig og livlig frokost.

Det er der bare noget hyggeligt ved.

Stemningen ændrer sig i løbet af hele dagen, og det er ret imponerende at kunne rumme det hele.

Om aftenen går det nemlig lige så stille over i drinks, DJ alle torsdag i ulige uger og live musik ved udvalgte lejligheder, mens mange kigger forbi til en øl eller et glas vin med kollegaerne ved fyraftenstid.

Det kan altså noget, og brokker os bestemt ikke over en Whiskey Sour til 89 kr.

Foto pPR

Højt niveau af cafémad

Uden at danse alt for meget rundt om den varme grød, så ja – der findes uendeligt mange halvskidte turistfælder i Indre By.

Men det er heldigvis ikke tilfældet her.

Hos Café Europa laver de nemlig størstedelen af deres retter fra bunden af, og så har de endda haft den samme køkkenchef i mere end 20 år.

Hvilket jo er en bedrift i sig selv.

De bager selv brødet, der bliver brugt til blandt andet toast, Club Sandwich og croutoner til din Cæsarsalat, og den lækre sennep til din brunch kommer fra Bornholm.

Sådan kan man næsten blive ved.

Når man smager på retterne, så er man heller ikke i tvivl om, at der er lagt både tid og energi bag, for det smager lige, som det skal.

Modsat mange andre caféer bliver her stadig holdt fast i traditionerne med for eksempel bordservering, så på nogle punkter kan man måske godt argumentere for, at tiden er gået i stå.

Og det er fantastisk.

Foto PRm

Kaffe som hjertebarn

Måske du ikke har spist på Café Europa endnu, men det er bestemt ikke usandsynligt, at du har drukket en kop kaffe her.

Faktisk var folk fra Café Europa de første i Danmark til at vinde en medalje ved World Barista Championship i år 2000.

Sidenhen har de vundet et utal af titler og senest i 2010 vandt de VM i AeroPress i London.

Den ikoniske café har faktisk sit helt eget kafferisteri i Aarhus, og så er det da heller ikke helt skidt, at din morgenkaffe er verdensberømt.

Det vil vi i hvert fald gerne være en del af.

Hvad: Café Europa 1989
Hvor: Amagertorv 1, 1160 København K
Hvornår: Åbent mandag-fredag fra kl. 8.30-21, fredag-lørdag fra kl. 8.30-23 og søndag kl. 9-20
Hvordan: Se hele menuen her