Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny aftale på plads: København får en ny badezone

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Her ses Badezone Sluseholmen. Foto: PR
Her ses Badezone Sluseholmen. Foto: PR

Noget af det, der gør København særlig, er det rene vand i havnen og de populære badezoner, som byens indbyggere bruger flittigt.

Er du en af dem, der holder af at tage en dukkert i Københavns havn, kan du glæde dig over, at dette snart bliver muligt endnu et sted i byen.

En ny badezone er nemlig på vej.

Det står klart efter, at en ny aftale er faldet på plads.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Kommune, at politikerne i budgetforligskredsen som resultat af Overførselssagen har vedtaget en aftale om de overskydende midler fra seneste budget.

”Vi er blevet enige om en aftale hen over midten, hvor vi endnu en gang i fællesskab viser, at vi tager ansvar for København. Det har først og fremmest været vigtigt at tage hånd om københavnernes kernevelfærd og sikre socialområdet,” udtaler Mia Nyegaard, der er kultur- og fritidsborgmester (RV) og tilføjer:

“Samtidig er jeg glad for, at vi er kommet i mål med derudover at prioritere flere ting på kultur- og fritidsområdet, som københavnerne kommer til at få glæde af. For eksempel den kommende multihal i Tingbjerg.”

Central placering

Den nye badezone skal som udgangspunkt etableres centralt i byen.

Lige nu er planen, at den kommer til at ligge ved Ofelia Plads – altså lige ved Skuespilhuset og over for Papirøen og Operaen.

Der er desuden afsat penge til at prioritere en ny skoleidrætshal ved Gerbrandskolen på Amager og en ny idrætsfacilitet ved Hafniahallen i Valby.

Herudover forlænges puljen til megaevents i København med i alt 45 millioner kroner, så der nu kan planlægges store sports- og kulturbegivenheder i København helt frem til 2030.

Det er denne pulje, der tidligere har gjort det muligt at afholde begivenheder som World Pride, Tour de France og Gaming Week i København.

”København skal både rumme tilbagevendende events, den folkelige idræt og store kulturevents. Vi skal turde tænke kommercielt, for vi vil gerne have flere turister til København,” siger Mia Nyegaard.

Allerede nu er der med overførselssagen afsat midler til, at København kan blive vært for Michelin Nordics i 2026.

Del artikel

Andre læser også