Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Stor guide: Her er Københavns bedste hotelrestauranter

Af Henrik Thierlein
Sukaiba. Foto PR
Sukaiba. Foto PR

København har rigtig mange forskelligartede restaurantkoncepter, og det har gennem tiderne ikke altid været lige nemt at få danskerne til at besøge et hotel for dets køkken, hvilket er en blåstempling syd for den danske grænse.

Byens hoteller falder nærmest over hinanden i disse år for at få deres gæster og i særdeleshed københavnerne til at spise på de mange nye lækre koncepter, der er kommet til.

MigogKbh er igen teamet op med gæsteskribent Henrik Thierlein, en sand københavner- og danmarkskender og tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år. I dag rådgiver i turisme, presse og gastronomi.

Du kan læse flere af hans guider til København og resten af landet her.

Når vi denne gang giver ordet til Henrik Thierlein, kommer han med tips til et bredt udvalg af hotelrestauranter på byens hoteller, som spænder fra Michelin til brasserie og fra fællesspisning til gastronomi around the world.

Jeg har altid været fan af hoteller, også i egen by, og her er en alletiders mulighed for et kig inden for hotelmurene og opleve, hvad der er sket.

Snup en overnatning i egen by, så du efter måltidet kan vælte i seng lige oppe over restauranten, eller book blot en af mine favoritter, og jeg kan love jer – vi kommer godt rundt i byen.

Restaurant Marchal på Hotel d’Angleterre. Foto: Rasmus Kramer Schou

Stjernedrys – Michelin drysser tre stjerner over to hotelkøkkener

Af byens mange Michelin-stjerner findes kun to på hoteller, den ene på byens hvide dame midt på Kongens Nytorv og den anden skal du lidt nord for København i den lille by Gentofte over for landsbykirken for at opleve.

Begge er rejsen værd, som Michelin-inspektørerne og for den sags skyld vi andre også mener.

Marchal

Jeg har indkvarteret mig på byens hvide dame, d’Angleterre midt på Kongens Nytorv. Mere Royalt bliver det ikke. Bag de hvide mure gemmer sig et hav af oplevelser.

Det er som om, at denne legendariske adresse gemmer på en hel by med gastro-templet Marchal som kronjuvelen. Køkkenchef Jakob de Neergaard forsvarer Michelin-stjernen og laver moderne fransk gastronomi med nordisk touch, så selv den sande gourmet, og nu afdøde Prins Henrik, ville se ned fra sin himmel og nikke anerkendende.

Jordnær

Nord for København ikke langt fra Gentofte Station og tæt på kirken ligger et andet hotel, som Michelin-guiden har sendt stjernestøv efter, og der er tale om hele to stjerner af slagsen.

Her på det lille, gamle og gule toetagers Gentofte Hotel regerer stjernekokken Eric Vildgaard sammen med husturen Tina Kragh Vildgaard på deres helt egen Restaurant Jordnær.

Parret har tilsammen seks børn, og på lidt over to år formåede duoen at skaffe to stjerner til stedet, som de sammen har bygget op og må siges af være parrets nyeste barn i den store børneflok.

Det er en rørende historie og Erics gastronomi er knivskarp. Det bliver nærmest poesi, når den store tatoverede kleppert står og anretter de sidste blomster  – med pincet!

Fru Nimb i Tivoli. Foto: PR

Brasserierne på Nimb, Villa, Nobis & NH Collection

Fire af byens fire- og femstjernede hoteller gemmer alle på brasserie-koncepter af en helt særlig kvalitet, og så er bygningerne også ganske særlige.

Nyd historiens vingesus, når du bestiller bord på enten et maurisk palads, byens gamle hovedpostkontor, et gammelt musikkonservatorium eller et nedlagt bank-hovedkvarter ved havnen. 

Nimb Brasserie

Træd ud fra Hovedbanen med en pakket weekendtaske, ja eller direkte efter en romantisk tur i Tivoli, og check-in på Nimb Hotel – en perle af et (næsten) all suite hotel fra 1909 pakket ind i hvide ornamenter, der leder ens tanker mod et maurisk-inspireret palads.

Det mest eksklusive og eventyrlige brasserie i byen set i lyset af sin placering i Tivoli er Nimb Brasserie, som mod haven byder på fransk velsmag med dansk accent, som de selv siger her på det eneste danske medlem af Small Luxury Hotels of the World.

Her kan du nyde brasserie-klassikere året rundt og det populære store fiske- og skaldyrsfad. Til frokost byder Fru Nimb på en anden klassiker, nemlig den danske stolthed og det eneste, vi her i Danmark virkelig kan kalde 100 procent dansk, nemlig smørrebrødet.

Plates Christianshavn

Byens nye spiller, når det gælder hoteller i byen, NH Collection Copenhagen, er Nordeas gamle hovedsæde over for Udenrigsministeriet.

Bygningen, også kaldet Ørkenfortet i folkemunde, ligger ud for ikoniske Knippelsbro og har i stueetagen lige ud til havnen fået byens nyeste restaurant på et københavnerhotel. Lige så snart du træder ind, finder du baren, som er en kopi af det grønne, irrede kobber på broen udenfor. Genialt!

NH Collection Copenhagen. Foto: PR

Den skønne delemad kreeres af ingen ringere end Michelin-kok David Johansen, som efter en restaurantpause igen er at finde bag komfuret og endda med byens bedste havneudsigt her på Plates Christianshavn, som for øvrigt er søsterrestaurant til Plates Esbjerg, to byer med samme fantastiske solnedgange.

Tag en ekstra cocktail efter maden i de bløde møbler, de er vilde, og overnat hos overboen, NH Collection Copenhagen.

Brasserie Kontrast

Københavns gamle, smukke hovedpostkontor over for Hovedbanen huser ikke kun hotellet Villa Copenhagen med den 25 meters grøn energi-opvarmede pool på taget med udsigt til Tivoli, men også flere spisesteder.

Vælg mellem bageriet RUG, Brasserie Kontrast og nyeste skud på stammen, som er T37 Sharing Bar, hvor der modsat det kosmopolitiske brasserie med lokalproducerede råvarer med større retter, serveres mindre deleretter i det lokale, hvor postmedarbejderne i gamle dage sorterede breve og pakker.

Overnat og tag en svømmetur på taget næste morgen efter et par af T37’s cocktails.

NOI

I det historiske palæ fra 1903, som over for Glyptoteket tidligere husede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, findes i dag hotellet Nobis Copenhagen, og i nederste etage med smukt lysindfald fra gårdhaven er restaurant NOI, som serverer en moderne europæisk treretters Symphony menu navngivet som en hyldest til de mange symfonier, der gennem tiderne er blevet spillet her på det gamle konservatorie.

Slut af med en drink i den tilstødende Marble Bar, før natten måske tilbringes i de højloftede værelser, og dagen derpå kan du nyde kunst på højt europæisk niveau hos museet over dem alle, nemlig genboen Glyptoteket – kunst, musik og gastronomi er en skøn symfoni!

BØRNENES HIT PÅ CAPA OG FÆLLESSPISNING I KANALHUSET

Capa
Midt på Rådhuspladsen med udsigt til rådhusuret og statuen af Lurblæserne på art nouveau-stilikonet Scandic Palace Hotel har den prisvindende tv-kok Casper Sobczyk på Capa lavet en restaurant, hvor både forældrene kan prøve Sashi AAA-udskæringer og hans berømte smørbøf, der på de sociale medier er blevet verdenskendt med mere end 150 millioner visninger, og de små kan få lov og spise et festmåltid med røg og damp, og hvor Casper og hans team formår at få børnene til at spise alt det, de ikke vil derhjemme. Casper er en fest!

Spisestue
I det smukkeste gule, historiske palæ ved Christianshavns kanal kan du på Spisestue gå all-in på fællesspisning ved langborde, hvor samtaler opstår på alle sprog, når fadene går rundt med sundt og velsmagende mad blandt naboer, hotelgæster på Kanalhuset og nysgerrige besøgende på det farverige hotel.

Restaurant Vækst. Foto: PR

Fra Pisserenden til det kongelige kvarter

Spis nordisk og fortrinsvis grønt omgivet af et stort drivhus i byens hippe latinerkvarter, eller besøg det kongelige kvarter centralt på Sankt Annæ Plads og nyd vel nok Danmarks smukkeste atriumgård, mens du vælger fra around-the-world menuen.  

Vækst

Her i 2024 har Cofoco været leverandør af nye madkoncepter til københavnerne i 20 år og mere end nogen sat dagsordnen for konceptet good value for money.

Ud af utallige koncepter har kun én restaurant til huse på et hotel (bortset fra caféen på deres eget Coco Hotel), og det er restauranten Vækst i Pisserenden, som med sit store drivhus midt i restauranten er en del af Hotel SP34 her i Sankt Peder Stræde 34, deraf navnet.

Nordisk mad præget af grønt, men med hyppige besøg af både dansk kød, fisk og skaldyr på kortet. Prøv En Aften på Vækst-menuen og gå hjem med god grøn samvittighed, da Cofoco-familien ejer deres egen solcellepark.

The Shrimp

Byens smukkeste overdækkede restaurant i glasatrium midt i det ældste af København bag Nyhavn og et stenkast fra havn og Amalienborg er, hvad restaurant The Shrimp på boutique Hotel SKT. Annæ kan bryste sig af.

Grundlægger af førnævnte Cofoco, Torben Klitbo, har nu sit helt eget imperium af madkoncepter i København og Sønderborg, og her på Skt. Annæ Plads er der også smæk for skillingen.

Valget er mellem 2- til 5-retters menuer og et meget eksklusivt udvalg af eksempelvis tre små snacks med caviar, østers og hummer før menuen og endda til meget rimelige priser for så eksklusive råvarer.

Sæt dig ved bordet og lad øjnene gå på opdagelse. Lokalet er højt, og er du heldig, kan du spotte stjernerne. 

FEM AROUND THE WORLD-KØKKENER

SUKAIBA Copenhagen
Restaurant SUKAIBA Copenhagen har Ørestads, ja byens bedste udsigt over både marker med køer til den ene side og over København, ja eller så langt øjet rækker, til den anden.

SUKAIBA er en kærlighedserklæring til alt asiatisk og befinder sig på øverste etage af AC Hotel Bella Sky 76 meter over jorden, og det siger ikke så lidt på flade Amager.

Restauranten er kåret som ”Danmarks bedste hotelrestaurant” af World Culinary Awards, der siden 2020 har hyldet klodens bedste gastronomiske destinationer.

Restaurant Chapung
Manon Les Suites er Guldsmeden-hotellernes flagskib med den berømte Junglefish Pool, som taget ud af en regnskov på Bali.

På toppen af hotellet findes Restaurant Chapung med et ambitiøst asiatisk fusionskøkken, som virkelig er en stor, velbevaret hemmelighed i København. Nan styrer gryderne, og hun er kendt fra flere topkøkkener i byen.

Nyd en drik før eller efter maden på terrassen med udsigt til søerne, eller overnat her og besøg tagterasse-saunaen, ved siden af Chapung, med det kolde gys bagefter.

TRAMONTO Rooftop
I Carlsbergbyen har Brøchner Hotels lavet et overnatningssted af internationalt format. Det industrielle design er gennemført i alle værelseskategorier, og ofte er der bl.a. dj i receptionen, når klokken ringer ind til en times wine-hour på Ottilia naturligvis opkaldt efter bryggerens hustru.

På toppen af hotellet med elevator fra gadeplan er det muligt at besøge med flot 360 graders vue over ikke bare Carlsberg, men hele København i solnedgang.

Navnet er meget sigende, da TRAMONTO Rooftop faktisk betyder solnedgang på italiensk. Klassisk italiano med et twist. Buon appetito Signore Jacobsen.

Neni København
Det farvestrålende 25hours Hotel Indre By ved Rundetårn ligner en minikopi af Magasin du Nord udefra, og restauranten Neni København er placeret i en stor overdækket gårdhave med mulighed for at skyde taget væk i sæsonen.

Køkkenet er en god blanding af Middelhavet og orienten. Deleretterne er grundlægger Haya Molcho og hendes fire sønners idé om fællesskab, da hjemme ofte var fyldt med gæster – nøjagtig som Neni i dag er.

Baren finder du på vej op til restauranten, og den er lavet i et atrium med hotellets runde cocktailbar, som tidligere var en åben gård, da Københavns Universitet havde til huse her.

Nu er der blot smæk på farverne, og kantinen er skiftet ud med et verdenskøkken med smag, og i kælderen er endnu en bar, så book gerne et værelse på det gamle universitet.

ISSEI Copenhagen
Hotel Royal er tegnet af Danmarks og min all-time favoritarkitekt og designer, Arne Jacobsen, og troner nær Hovedbanegården og Tivoli med sine 20 etager.

Over indgangen skinner den stilistiske guldkrone på hotellet, som i dag er kendt som Radisson Collection Royal Hotel – prøv deres restaurant ISSEI Copenhagen, hvor Peru møder Kejserriget Japan.

Det bliver ikke mere royalt… på Royal!

Hotel Sanders. Foto: Mathilde Mågård Hansen

To internationale boutique hotelkoncepter i København V og K

Ordet boutiquehotel kan i disse år virke en smule udvandet og fortærsket, men på disse to hoteller er barren sat meget højt og ikke mindst internationalt, lige så snart du træder indenfor døren.

Alt ned til den mindste detalje er nøje kurateret, og det har man lagt mærke til langt ud over landets grænser. Touché! 

Sanders Kitchen

Sanders bag det Kongelige Teater byder Sanders Kitchen på et koncept, som var du inviteret hjem i køkkenet hos gode venner, eller måske som gæst hos ejer og tidligere solodanser Alexander Kølpin, der har kurateret hvert et rum både i lobby, Kitchen, Rooftop, cocktailbaren TATA og naturligvis værelserne.

Kitchen er et mindre lokale, som faktisk slet ikke minder om et hotelkøkken, og som tilbyder både et internationalt kort og klassikere, som du forventer på en udenlandsrejse.

Er der ikke plads i kitchen, ja så kan du være heldig, at der kan blive dækket op i den hjemlige lobby eller endda på toppen af byen i Rooftop. Her er det virkelig på sin plads, når Sanders Trøffel Bikini ankommer ved bord fire at sige: Bon Appétit. 

Joanne’s

Grand Joanne er ikke bare Vesterbros, men hele byens nyeste hotelkoncept med restauranten Joanne’s, hvor hver en detalje på samme måde som Sanders er nøje udvalgt fra værelser, over baren på rooftop til workout i kælderen.

Restauranten ligger på hjørnet med Vesterbros trafik udenfor og byder på lige så forskellige retter fra hele verden, som kokkene i køkkenet kommer fra.

Cocktailkortet er ambitiøst og flere avecs kommer fra danske mikro-destillerier, og overnatter du her, så er der Eggs Benedict og alle de andre klassikere til morgenmad, hvilket er lige mig, især hvis du lige måtte en forbi nyåbnede Bodega Pinden  next door, som lige er blevet en del af hotellet, og kom hjem til hoteldynerne ud på de små timer i weekenden. 

ADMIRAL & SKT. PETRI ÅBNER MED NYE RESTAURANTKONCEPTER
Ved havnefronten i det mest charmerende pakhus mellem Nyhavn og Amalienborg er alle værelserne på Copenhagen Admiral Hotel blevet totalrenoveret.

Stueetagen bliver lavet helt om i løbet af 2024 med nye koncepter og flere restauranter, som også gælder en nytænkning af restaurant Salt, hvor Sol over Gudhjem-kokkekonkurencens vinder Andreas Tancula Møller og team videreudvikler på flere madkoncepter i stueetagen med udsigt til havnefronten.

Hotellet har altid stået mit hjerte nært, da det var det første sted, jeg som teenager overnattede, før jeg flyttede til byen for snart 30 år siden.

Det gamle Daells Varehus, som i mange år har huset Hotel Skt. Petri genåbner med et kæmpe brag i 2025 som SH Hotels & Resorts under navnet 1 Hotel Copenhagen.

To restauranter i lobbyen, hvor gæsterne bydes velkommen af en kæmpe pejs og bar, og som åbner sig for både hotelgæster, men også for københavnerne.

Til den tid kan du bo på byens nyeste femstjernede hotel med renoverede værelser, og som noget nyt, nemlig med spa i stueetagen. Stay tuned.

Håber, du blev inspireret til at besøge en hotelrestaurant med eller uden en pakket weekendtaske, selv om jeg stærkt kan anbefale det.

Home away from home har det ofte været for mig, og den energi, man får af at være turist i egen by, er pragtfuld.

Book, træk stikket og lad dig vælte omkuld i nye dyner, men allerførst – sæt dig til bords på et af de mange nye madkoncepter.

Bon Appétit Copenhauge!

Du kan følge gæsteskribent Henrik Thierlein på Instagram for tips og inspiration.

Del artikel

Andre læser også