Kæmpe skulderklap: Internationalt medie udpeger KBH som førende by inden for bæredygtig gastronomi
I København er vi (hvis vi selv skal sige det) verdensmestre til at tænke mere og mere bæredygtighed ind i vores madlavning og undgå madspild.
Det er der nu også andre, som er enige i.
Hos Financial Times døber de faktisk København ‘Silicon Valley’ for vores måde at tænke ud af boksen på.
Danmark som fremgangsland
Hos Amass laver de mel ud af fiskeknogler frem for at smide dem ud, hos Il Buco fermerenter de deres madrester eller donerer dem til grisefoder og hos Tèrra serverer de hele dyret – endda fiskens hale.
Det er bare et par eksempler på hvordan københavnske restauranter tænker bæredygtigt i deres køkken, mens det stadig anslåes at en tredjedel af al den mad, der produceres til fødevarer går til spilde (kilde Financial Times).
Derudover kommer det oveni, at 8% af den globale udledning af drivhusgasemissioner kommer fra dyrkning af fødevarer, der ikke engang bliver brugt.
Det må kunne gøres bedre, og det er vi så særdeles gode til her i København.
Så gode at vi bliver kaldt gastronomiens svar på ‘Silicon Valley’, der i folkemunde er kendt for deres innovative succes.
Financial Times fremhæver Danmark som fremgangsland, men der er på alle måder også brug for at resten af verdens lande ændrer deres tankegang i forhold til en bæredygtig fremtid.
“Vi har et ansvar. Hvis vi kan gøre tingene her og bevise, at de virker på en skala, så kan disse ting forhåbentlig tages med ind i lande med 10 millioner mennesker og anvendes der,” udtaler Matt Orlando fra Amass (oversat).
Du kan læse hele den spændende artikel fra Financial Times lige her.