København som plakatkunst: Sådan får du fingrene i det

Skrevet af: Redaktionen

“Har du nogensinde set København fra en DC9?”.

Sådan synger Peter Belli om hovedstaden i sangen fra 1992.

København har utallige fantastiske steder, spots og venues rundt omkring i hele den danske storby.

Det er let at blive stor-forelsket i byen – så meget, at man får lyst til at forene nogen af de fantastiske steder for evigt.

Det synes de to iværksættere fra Aarhus, Nikolaj og Andreas også.

De har nemlig skabt virksomheden Dialægt, hvor de sælger plakater med Danmark som helt store fokus.

Her er København, som Danmarks største by selvfølgelig også med.

De to iværksættere har nemlig været på udkig i de københavnske gader for at finde deres yndlingssteder – og så har de trykt på deres plakater.

Palads Bio og Nyhavn pryder plakater

I øjeblikket pryder Palads Bio og Nyhavn nemlig online webshoppen med deres særprægethed. Palads Bio som er tegnet af den danske arkitekt Johan Daniel Herholdt er den første af de to Dialægt plakater som er udkommet på siden.

Det er dog planen, at der med tiden skal komme nye plakater til samlingen af Københavnske steder ligesom det også har været et fokuspunkt for Dialægt plakater, at dialekter og klassiske vendinger også skal kortlægges på virksomhedens plakatkunst.

Teamet bag virksomheden Dialægt er Andreas og Nikolaj fra Aarhus. De var tidligere på året var en tur i DR1-programmet “Løvens Hule”, hvor de havde held med at få business angels og serieiværksætterne Jesper Buch og Jan Lehrmann med ombord som investor.

Forhandles i butikker og på webshop

Ideen bag Dialægt opstod i efteråret 2015, da de to iværksættere bag virksomheden havde en brændende lyst til at starte en et projekt.

De valgte plakater, da det ikke krævede en enorm startkapital og var relativt ligetil. Plakaterne skulle nemlig tage udgangspunkt i værdier som humor og selvironi med danske dialekter som hovedfokus.

Ideen blev til og det begyndte pludseligt at gå stærkt for de to Aarhus-drenge. Så stærkt at de i januar 2016 gik fuld tid på projektet.

I dag forhandles Dialægt plakater både online og i butikkerne. De mange plakater forhandles over hele landet i f.eks. Kop og kande og lignende butikker.

Dialægt har også deres egen webshop hvor man kan finde en bred vifte af forskellige plakater, illustrationer og meget andet væg-pynt. Her kan man altså finde plakaterne “Palads Bio” og “Nyhavn Sunset”.

Facebook hjælper med Dialægt Plakater

Udover København, så er blandt andet Århus, Odense, Esbjerg, Aalborg og Vejle også kommet på plakater med klassiske vendinger fra deres respektive egne af landet.

Iværksætterne bag Dialægt indrømmer dog blankt, at de naturligvis ikke har kendskab til alle Danmarks mange dialekter.

Derfor har virksomheden også søgt hjælp, hos deres følgere på sociale medier, når de har haft brug for inspiration til nye plakater.

Det foregår nemlig således, at Dialægt spørger på Facebook hvilke universelle vendinger der hersker indenfor et bestemt emne.

Det kunne være dialekter, men også inden for brancher som f.eks. ryttere og bagere har Dialægt fremstillet plakater med branchens velkendte jargon.

Her sidder deres loyale følgere nemlig klar til at hjælpe med at byde ind på hvilke citater og vendinger som skal trykkes på plakaten.

Så du vil helt sikkert kunne finde en plakat, hvor du kan grine med på hvad enten du er fra København eller ej. Dialægt plakater spænder fra bankrådgivere til bioanalytikere i brancher og har plakater med dialekter fra Aalborg i nord til “Synnejylland” i syd.

Der er både anledningskort, plakater og meget andet at finde hos Dialægt. Det er tilmed også muligt at designe sin egen plakat, med sine egne citater hvis man ønsker.

 

Bæredygtig sommer-shopping: Populært designmarked popper op på Reffen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.

De fleste besøger Reffen for at købe noget godt til ganen, nyde den gode stemning og slikke solskin.

Men syv søndage sommeren over vil der være endnu en god grund til at kigge forbi det velduftende streetfood-marked på Refshaleøen.

Designmarkedet Flid har nemlig indgået et samarbejde med Reffen, og det betyder, at du kan gå på opdagelse hos en række upcoming designere og kunsthændværkere, når din sultne mave er blevet forkælet med tacos, sushi, burgere eller andre lækkerier.

Første gang, Flid besøger Reffen, er søndag  23. juni.

Her vil du kunne købe design og kunst til hjemmet samt pyntesager til dig selv, og når du er færdig med at shoppe, kan du blive hængende på Reffen, hvor der i anledning af Sankt Hans vil være bål og musik om aftenen.

Læs også: Topper hitlister globalt: Verdensstjerne laver Pop Up butik i København

Foto: PR

Bæredygtighed i fokus

Flids markeder har siden 2014 poppet op rundt omkring i København, og hver gang er der fokus på dansk og skandinavisk design samt bæredygtighed.

Ifølge Frederik Schlütter, som er eventchef på Reffen, er designmarkedet og madmarkedet et særdeles godt match, idet Reffen til daglig huser kreative værksteder og ligeledes går op i bæredygtighed:

“Flids kerneværdier går hånd i hånd med Reffens visioner omkring bæredygtighed, grønne alternativer og lokalt producerede varer, og vi ser Flid som et perfekt supplement til Reffens kreative værksteder,” udtaler Frederik Schlütter.

Flids marked vil være at finde på Reffen i tidsrummet 11-18 på følgende datoer:

  • Søndag 23. juni
  • Søndag 30. juni
  • Søndag 7. juli
  • Søndag 14. juli
  • Søndag 21. juli
  • Søndag 11. august
  • Søndag 1. september

Hvad: Flid x Reffen
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A, København K
Hvornår: Syv søndage fra juni til september

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

40 km fra København: Nu kan du købe dit helt eget ægte slot

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Hvis er du er træt af trafikken i Indre by, de mange turister eller bare masser af støj, så er det nu, du bør slå til.

En perle er landet på det danske boligmarked i Nordsjælland ca. 40 km fra København.

Selv om man er vant til de helt store prisskilte i Nordsjælland og tilsvarende flotte salgsbeskrivelser fyldt med gloser som ”havudsigt”, ”sildebensparket” og ”stuer en suite”, er det alligevel ikke hverdagskost, at der står ”slot” ud for boligtypen. 

Men det er nu tilfældet; Danmarks p.t. sjettedyreste hus, der netop er kommet til salg, er nemlig i den royale kategori.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

43.000 kvadratmeter stor grund

Gurrehus Slot er således adressens tilnavn, og vil man rykke ind på den over 43.000 kvadratmeter store grund, koster det 52 millioner kroner.

Slottet er til salg hos liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der i salgsannoncen beskriver adressen som ”en meget unik og sjælden mulighed for at erhverve et historisk jagtslot så tæt på København”.

Gurrehus Slot ligger i den nordsjællandske by Kvistgård ud til Gurre Sø og med Helsingør som den nærmeste større by.

Ifølge Boliga.dks oplysninger rummer bygningen 2.590 boligkvadratmeter fordelt over 30 værelser, og dertil kommer godt 1.000 kvadratmeter kælder.

Ejendommen er bygget i 1883, og siden da har slottet både været i Forsvarets og private ejeres varetægt.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Prins Georg fra Grækenland har boet der

Det mest iøjnefaldende navn på listen over tidligere residerende må dog nok være Prins Georg af Grækenland, der ejede de eksklusive kvadratmeter frem til slutningen af 50’erne.

Ifølge salgsopstillingen fra Ivan Eltoft Nielsen foretog prinsen flere ændringer på slottet, der i dag fremstår renoveret, men dog med de fleste gamle, herskabelige detaljer bevaret.

Villamarkedet – særligt i Nordsjælland – ser jævnligt udbudspriser i samme leje som det, Gurrehus Slot er udbudt til salg for, ligesom der fra tid til anden også kommer boliger til salg med prisskilte en del over de 50 millioner kroner.

For øjeblikket er det således en strandvejsvilla i kystbyen Vedbæk lige nord for København, der til en pris på 75 millioner kroner, kan kalde sig landets dyreste villa udbudt til salg.

Du kan se flere billeder og salgsopstilling hos mægler Ivan Elftoft Nielsen her

Østerbro-yndling: Kendt pastahus skifter kurs og går all-in på pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går  all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

David Fischer har i mange år været en af byens ypperste pasta-præster.

På hans ombyggede værtshus på Østerbros Victor Borges Plads har stamkunder flokkedes til for at sætte tænderne i den perfekt kogte hjemmelavede pasta.

En evne han blandt andet lærte på La Pergola, Roms eneste tre-stjernede Michelinrestaurant, hvor han var et par år.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Fra pasta til pizza

Hold lige vejret, for David har tænkt sig at skifte kulinarisk kurs.

“Nogle gange skal der ske noget nyt,” fortæller han, mens han skraber en af de to nye store ovne rene, som er flyttet ind Hos Fischer.

“Jeg har altid elsket den romerske pizza. Den med millimeter tynd og sprød bund – og nærmest ingen dejkant.  Og jeg har altid gerne ville give den et ordentligt forsøg. Så det gør vi nu”

“Da jeg boede i Rom spiste jeg pizza flere gange om ugen – nogle gange to på en dag.”

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

100,- for en pizza

Fischer har trænet grundigt de seneste mange uger og fundet frem til 4-6 versioner, der altid vil være på kortet, og de står i 100,-

Der vil være varianter med råvarer som bl.a. pistacie, mandler, gedeost, spinat, trøffelolie og frisk mozzarella.

Han har også investeret i to nye Castelli Forni pizzaovne med en kapacitet til 16 pizzaer hvert 3. minut. Pizzaerne kan nydes i restauranten, men der vil om kort tid også være take-away.

Læs også: Nørrebro har fået 100 procent vegansk pizzeria

David Fischer PR Foto

Baglokalet fået en opgradering

Pizzaerne kan også nydes ude på en af byens hyggeligste pladser, hvor Fischers har en stor udeservering.

Og i baglokalet vil der fortsat være fast pop-up med Rasmus Grønbech, som MigOgKbh skrev om for et par uger siden.

Det kan du læse meget mere om lige herunder.

Læs også: Scoop på Østerbro: Stjernekokken Rasmus Grønbech laver pop-up restaurant

Hvad: Fra pasta til pizza
Hvor: Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12
Hvornår: Fra 15. juni
Hvor meget: 100,- for en pizza

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram