Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Københavnerne køber i højere grad bæredygtige og miljørigtige produkter

Af Redaktionen

Der er ingen tvivl om, at vi skal være meget bedre til at leve bæredygtigt og miljørigtigt.

Det betyder, at vi skal købe produkter, der påvirker miljøet så lidt som overhovedet muligt, og de skal samtidig gerne kunne genbruges så længe som muligt.

Gør vi dette, er vi med til at forbedre klimaet samt chancerne for planetens velbefindende. Dermed kan vi forhåbentligt efterlade jorden som et bedre sted, end da vi fandt den.

Københavnerne har allerede fanget trenden med at købe bæredygtige og miljørigtige produkter, hvilket er noget de gør i højere grad, end de hidtil har gjort.

Det er fantastisk, men det skal blive endnu bedre. Vil du også være med til at leve mere bæredygtigt og hjælpe klimaet på rette vej igen?

Så læs med i artiklen her, hvor vi kommer med forslag til, hvad du kan købe for at reducere dit negative aftryk på miljøet i hverdagen.

Køb ting af silikone

Danskerne er storforbrugere af sølvpapir, folie og husholdningsfilm, og det er et kæmpe problem. Der er nærmest ikke noget, der er mere spild end lige netop dette.

Man køber ruller af førnævnte ting for at kunne overdække en skål eller en tallerken i et par timer eller i en dags tid, hvorefter det bliver smidt ud.

Mens det måske bliver svært at kvitte sit forbrug af sølvpapir og husholdningsfilm helt, så kan man med et silikonelåg reducere det gevaldigt.

Silikonelåg og andre ting af silikone er fantastiske, fordi de kan genanvendes. Som regel kan de gå direkte i opvaskemaskinen, og ellers er de hurtige at vaske af under hanen.

Ikke nok med at det virkelig skåner miljøet for meget affald og produktion, så kan det også hjælpe på økonomien.

Anskaffelsesprisen af et silikonelåg er lidt højere end en rulle sølvpapir eller film, men til gengæld behøver du nærmest aldrig at købe film eller folie igen.

Drikker du kaffe?

Langt de fleste københavnere drikker mindst en kop kaffe om dagen – og gerne lidt til. Det smager dejligt, og det giver et energiboost, der sikrer, at man kommer effektivt gennem dagen.

Problemet er blot, at der ofte går et kaffefilter eller fem til i løbet af sådan en dag, når man lige skal have dækket sit kaffebehov.

Som du måske kan regne ud, så er et stort forbrug af kaffefiltre ikke just miljøvenligt, hvorfor det kan give god mening at investere i et genanvendeligt kaffefilter.

Det er lavet af bomuld og er et bæredygtigt alternativ til de engangskaffefiltre, som man køber i massevis i sit supermarked.

Bliver det ikke klamt?, fristes man til at spørge, men så længe man sørger for at vaske filteret i sin vaskemaskine eller koge det en gang om måneden, så er det ikke et problem. Faktisk kan det betyde, at ét enkelt filter kan bruges i et helt år.

Del artikel

Andre læser også