MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Stor opdagelse: Københavns første kirke fundet under Rådhuspladsen

Af Redaktionen
Foto: Visit Copenhagen
Foto: Visit Copenhagen

Der er masser af historie i København.

Men det er alligevel sjældent, at en opdagelse af denne størrelse gøres i Hovedstaden. I forbindelse med metrobyggeriet på Rådhuspladsen har man gjort et stort fund.

Her har man nemlig udgravet et klokkestøberi, som bekræfter, at Københavns allerførste og dermed ældste kirke lå lige præcis, hvor Rådhuspladsen er i dag.

I starten af året opdagede arkæologer et stendige samt skeletter, og det koblet sammen gør dem sikre i, at her lå Københavns første kirke.

Det kan være med til at omskrive Københavns historie.

Længe har det nemlig været opfattelsen, at København på tidspunktet, hvor fundene dateres til, blot var et lille fiskerleje.

Først senere blev byen grundlagt af biskop Absalon, har det hidtil heddet sig i historiebøgerne.

Det skriver TV2 Lorry torsdag.

To kirker fra før Absalon grundlagde København

For 10 år siden blev en del af Skt. Clemens Kirken gravet ud ganske få hundrede meter fra Rådhuspladsen. Det tegner et billede af, at der var et større bymiljø i området end man hidtil har troet.

Historien melder jo, at Absalon grundlagde København i 1160’erne på et stykke ubeboet jord. Men de to kirker vurderes til at være fra tidligere.

“Kirken her er jo fra noget før Absalons tid, og det samme med Skt. Clemens Kirke. Så det begynder at blive rigtig sjovt.

Det viser helt klart, at Københavns historie kender vi meget mindre til, end vi tror. Så det fund er med til at omskrive historien om København,” siger arkæolog Anne Nørgård Jørgensen fra Slots- og Kulturstyrelsen ifølge TV2 Lorry.

Del artikel

Andre læser også