MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Først var det cigaretskodder: Nu laver københavner kunst med brugte mundbind

Af Michael Qureshi
Foto: Bodil Fosgaard
Foto: Bodil Fosgaard

Ifølge tal fra Hold Danmark Rent smider danskerne 9 millioner skodder hver eneste dag på gaden eller i naturen. Her tager København en stor procentandel dagligt af skodderne.

Det fik københavneren Bodil Fosgaard til at tage en alternativ metode i brug for at gøre opmærksom på problemet. Hun begyndte at lave kunstværker på vejene skabt af cigaretskodder smidt på gaden.

Nu er en ny sørgelig trend begyndt at brede sig i de københavnske gader og stræder. Alt for mange smider deres brugte mundbind på jorden i stedet for i skraldespande.

Foto: Bodil Fosgaard

Vil gøre folk bevidste om problemet

Det har endnu engang fået Bodil Fosgaard i det kreative hjørne. Nu laver hun kunstværker med brugte mundbind.

“Jeg finder især mange mundbind på gader ved togstationerne. Jeg håber, at mine værker kan få folk til at blive lidt mere bevidste om, at det her er et produkt, der ikke skal havne i naturen, fordi det er svært nedbrydeligt,” siger hun til TV2 Lorry.

Efter myndighederne har gjort det obligatorisk med mundbind alle offentlige indendørs steder, så er problemet med brugte mundbind smidt på gaden eksploderet.

Foto: Bodil Fosgaard

Bodil Fosgaard har tidligere lavet såkaldte “skodværker”, som hun placerer på centrale steder i København, eks. foran Frederiksberg Metrostation hvor man i ugens løb kunne se et skodværk.

Hun bruger flere tusinder cigaretskodder på at skabe bare et enkelt værk.

Del artikel

Andre læser også