MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Matcher vild prisrekord: Luksuslejlighed i København er landets dyreste

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Elbæks Ejendomsmægler
Foto: Elbæks Ejendomsmægler

Sidste år slog en kæmpestor lejlighedshandel i hovedstaden rekord, som den dyreste nogensinde solgt i Danmark med en salgspris på svimlende 32,5 millioner kroner.

Her to måneder inde i det nye år, har endnu en kæmpestor handel på det københavnske boligmarked gjort den kunsten efter og matchet den vilde prisrekord.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

En næsten 300 kvadratmeter stor ejerlejlighed på Silkegade i det inderste København – tæt på Kongens Nytorv og Rundetårn – er nemlig netop blevet solgt for lige netop 32,5 millioner kroner.

Det bekræfter Farnaz Elbæk fra ejendomsmæglerfirmaet Elbæks, der har varetaget salget af den luksuriøse lejlighed.

Det var også lige præcis det beløb, som den to etagers store penthouselejlighed ifølge Boliga.dks udbudsdata kom til salg for i starten af året – og altså blev solgt for efter lidt mere end en måned på markedet.

Lejligheden var også til salg i en periode på godt syv måneder sidste år – også til 32,5 millioner kroner efter en nedjustering fra 35 millioner  – men dengang røg den altså af markedet uden et salg.

Flere kæmpestore handler

Ilden, som coronakrisen har startet under boligmarkedet de seneste år, har også spredt sig til liebhavermarkedet. Der er nemlig blevet solgt langt flere virkelig dyre lejligheder end tidligere. Det viser Boliga.dks salgshistorik:

I 2021 blev der således solgt tre ejerlejligheder til over 30 millioner kroner, hvor der i årene forinden ikke blev solgt nogen til så høje priser.

Antallet af handlede ejerlejligheder, hvor salgsprisen oversteg 20 millioner kroner, rundede 47 sidste år, hvilket er en fordobling i forhold til året forinden, hvor 21 af den slags kostbare ejerlejlighedshandler blev lukket på landsplan.

Lige nu er den dyreste færdigbyggede ejerlejlighed på det offentlige marked en 238 kvadratmeter stor lejlighed tæt på Nørreport Station inde midt i København, som koster 30 millioner kroner.

Se årets dyreste lejlighedshandel her

Del artikel

Andre læser også