Lyssignal i de københavnske havnebade: Sådan bliver de nye badeforhold

Skrevet af: Redaktionen
Foto: By og Havn
Foto: By og Havn

Lyssignal ved havnebadene, ekstra bemanding og skærpede retningslinjer for badning. Det er blot nogle af de greb, der tages i brug denne sommer for at sikre gode badeforhold under corona.

Men den vigtigste faktor er at vise hensyn – særligt på de varme sommerdage.

Badesæsonen blev officielt skudt i gang den 8. juni i år, da de tre livredderbemandede havnebade åbnede for sommeren.  På grund af corona er badeforholdene anderledes i år, hvor en række tiltag er iværksat for at sikre en sikker adfærd ved havnebadene.

Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.

Syv badezoner i Havnen

Foruden de tre livredderbemandede havnebade er der seks badezoner i havnen og en syvende på vej. Den mest travle badezone er Sandkaj i Nordhavn, hvor der er opsat afstandsmarkører og retningslinjer for god og sikker badeadfærd.

Som noget helt nyt er der opsat et lyssignal.

Når der er grønt lys, kan man bade, og når der er rødt lys, skal man vente.

En tæller registrerer, hvor mange der er på badeanlægget og skifter fra grønt til rødt lys, når det maksimale antal badegæster på badeanlægget er nået

For mange mennesker ved badestederne og langs havnen uden god afstand til hinanden, har allerede vist sig som en udfordring på de varme dage i forårssolen og medført opholdsforbud flere gange.

Mange bliver hjemme i sommerferien

Derfor er opfordringen til sommerens badegæster at vise hensyn til hinanden og ændre adfærd, hvis der er mange mennesker der gerne vil bade.

“Havnen er byens blå byrum, der summer af liv hen over sommeren, og særligt i år forventer vi, at rigtig mange københavnere vil hoppe i vandet, når flere tilbringer ferien hjemme.

Derfor gør vi brug af nogle nye tiltag ved havnebadene, så det bliver nemt at bade sikkert i havnen, ligesom vi løbende vil se på, om der kan gøres mere eller andet,” siger Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Hun suppleres af Anne Skovbro, der er administrerende direktør i By og Havn;

“Udfordringen opstår på de varme dage, hvor alle gerne vil bruge en hel dag ved havnen med at bade og sole sig, men i år er det simpelthen ikke muligt.

Hvis alle skal have mulighed for at bade, bliver vi nødt til at justere vores adfærd og vise hensyn til hinanden. Det håber vi, at retningslinjerne for god badeadfærd vil hjælpe på vej.”

Fakta om tiltagene ved de tre havnebade:

  • Lyssignal. Når der er grønt lys, kan man bade, og når der er rødt lys, skal man vente. En tæller registrerer, hvor mange der er på badeanlægget og skifter fra grønt til rødt lys, når det maksimale antal badegæster på badeanlægget er nået
  • Håndsprit til badegæster
  • Afspritning af gelændere
  • Afstandsopmærkning på land og adskillelse af badegæster ved ind- og udgang
  • Nye retningslinjer for god og sikker adfærd
  • Ekstra bemanding ved havnebadene på de varme dage