10 år efter: MAMMA MIA! vender tilbage bedre end nogensinde

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Johan Paulin
Foto: Johan Paulin

En af verdens største musicals vender retur til Danmark, 10 år efter den sidst spillede for udsolgte sale.

190.000 gæster så MAMMA MIA! i København og Århus i 2010 og 2011. I starten af 2020 vender den fantastiske historie så tilbage til det danske.

Er du også blandt dem der elsker historien i MAMMA MIA!, og muligvis har set filmen op til flere gange, så kan du godt glæde dig til at opleve den opført lige her i København.

Castet er bedre end nogensinde set med danske øjne, og det er toppen af poppen på produktionssiden. Dermed er rammerne til en storslået musical på dansk grund sat.

Premiere i Tivolis koncertsal i januar 2020

Premieren løber af stablen i Tivolis koncertsal i januar 22. januar 2020. Derefter spiller MAMMA MIA! frem til 23. marts 2020.

Rollelisten er også sprængfyldt med prominente navne.

Annette Heick skal spille den ene kvindelige hovedrolle som Donna. Den anden hovedrolle spilles af det 24-årige stortalent Matilde Zeuner Nielsen. I de øvrige roller medvirker bl.a. Trine Gadeberg, Nicoline Siff Møller, Gordon Kennedy, Jesper Lundgaard, Peter Oliver Hansen og René Wormark.

PER SE er selskabet bag forestillingen, og de har tydeligvis været grundige i deres udvælgelse af rollelisten.

ABBA- og musical-legenden Björn Ulvaeus siger om det danske set-up;

“PER SE har samlet det optimale hold på og bag scenen til at skabe en dansk MAMMA MIA! i verdensklasse. Jeg er sikker på, at både nye og gamle fans får en once-in-a-lifetime-oplevelse i Danmark næste forår.”

Et af de største forsalg nogensinde

Når ‘Mamma Mia!’ vender tilbage til Danmark i 2020, er det ti år siden Judy Cramers idé om at kombinere ABBA’s tidsløse sange med et eventyr om kærlighed og venskab på et græsk ø-paradis fik premiere i Tivoli.

Sidst oplevede man et af de største forsalg til en teaterforestilling i Danmark nogensinde, så det gælder om at være tidligt ude, hvis man skal sikre sig billet til den store opsætning.

Musical-stjernen, Grand Prix-legenden, sangerinden, skuespilleren og klummeskribenten Annette Heick har før haft store musical-roller i bl.a. My Fair Lady, Elsk mig i nat, Wicked og helt aktuelt i titelrollen som Evita.

Nu skal hun for første gang spille rollen som Donna – den rolle som Meryl Streep udødeliggjorde i filmen.

Det er en drømmerolle, fortæller Annette Heick.

”Jeg er utrolig berørt over at få rollen og går med et smil til op over begge ører. ABBA’s ‘Arrival’ var den første plade, jeg nogensinde købte, og musikken har fyldt utrolig meget i min opvækst,” siger hun.

Som hendes giftemodne datter Sofie i forestillingens anden kvindelige hovedrolle får det blot 24-årige stortalent Matilde Zeuner Nielsen chancen.

Hun bliver udklækket fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia til sommer og har bl.a. medvirket i Fredericia Teaters kæmpesucces Disneys Tarzan i efteråret og til sommer i Skagensmaler-musicalen Lyset over Skagen.

Forestillingens tre potentielle fædre bliver levendegjort af skuespilleren Gordon Kennedy som Henrik, sangeren og musicalveteranen Jesper Lundgaard som Stig og skuespilleren Peter Oliver Hansen som Bill – den samme rolle han havde i opsætningen i 2010.

Turen går også til andre danske byer

Som sidste gang kommer det kreative team fra London til København og står for at lave en originalproduktion af forestillingen – på dansk.

Publikum kan også glæde sig til igen at opleve Anne Linnets oversættelse af ”Mamma Mia”, ”Dancing Queen”, ”The Winner Takes it All” og i alt 22 udødelige hits fra forestillingen.

Så selv om det er en international musical, så får man stadig hele den danske oplevelse med, og med skuespillere man lettere kan identificere sig med.

I modsætning til sidst så besøger MAMMA MIA! flere byer end blot København og Århus. Turen går i 2020 nemlig også til Holstebro, Aalborg, Randers, Vejle, Esbjerg og Viborg.

Hvad: MAMMA MIA!
Hvor: Tivolis Koncertsal
Hvornår: Fra 22. januar – 23. marts 2020
Billetter her