Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Cecilie Schmeichel: “Jeg har et tæt forhold til Københavns centrum”

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Cecilie Schmeichel. Foto: PR
Cecilie Schmeichel. Foto: PR

Influencer Cecilie Schmeichel bor i Storkøbenhavn med sin mand og deres to børn på henholdsvis seks og ni år, og du kender hende formentlig fra Instagram, hvor hun dagligt deler ud af sin hverdag og familielivet.

Hun dansede sig ind i manges hjerter, da hun sidste år deltog i “Vild med dans”, men senest er hun sprunget ud som tøjdesigner og har netop lanceret sin første tøjkollektion i samarbejde med modekæden Zizzi.

MigogKbh har mødt Cecilie Schmeichel til en snak om København og alt det, der gør byen til noget særligt.

Hvad laver du for tiden?
”Jeg har meget at se til med min tøjkollektion, som kom ud her 5. oktober. Det har jeg brugt enormt meget tid på. Man kan købe det i alle Zizzi-butikkerne og online, og så kan man også købe det i Norge og i Tyskland.

I den forbindelse har jeg brugt meget tid på at skabe content, og det er så spændende. Derudover har jeg stadig mit arbejde som influencer, og der har jeg masser af kampagner, jeg skal skyde.”

Mit forhold til København er…
”Jeg har altid kunnet finde rundt i København, og jeg kan faktisk, uden at fornærme nogen, sige, at jeg er den bedste i vores familie til at finde rundt i byen.

Min mand kan fare vild i en telefonboks, så det er altid mig, der kan finde rundt, og jeg har altid små smutveje og ved, hvor jeg kan parkere.

Så selvom jeg er vokset op i London, kender jeg København virkelig godt.”

Parken i København. Foto: PR

Jeg er altid kommet meget i København…
“Selvom vi boede i udlandet. Vi boede på Frederiksberg, når vi var herhjemme. Men mine barndomsminder er i Parken, hvor jeg så fodbold.

Jeg flyttede til Danmark som 16-årig og har været lidt frem og tilbage. Jeg boede også et enkelt år i Danmark inden da, så rejste vi tilbage til England og så tilbage til Danmark igen. Så jeg har været meget frem og tilbage.”

I København her jeg et tæt forhold til…
“Centrum. Hvis jeg skal ind til byen, er det der, jeg tager ind. Fordi det er så hyggeligt med caféer og butikker.

Ikke at jeg shopper særlig meget, men du kan få en god gå tur og få oplevet noget, og du kan få set en masse.

Du kan altid sætte dig et sted og holde en pause. Min mand og jeg elsker at sidde og kigge på andre mennesker og bare observere og lære. Det er enormt hyggeligt og noget, vi kan bruge lang tid på.”

Jeg bruger ikke rigtig Nørrebro…
“For jeg er vokset op og blevet fortalt, at man ikke skulle komme på Nørrebro. Men det er jo noget helt andet nu.

Jeg har veninder, der har boet der, og der er enormt hyggeligt.

Det virker som sådan et tæt samfund og et hyggeligt miljø, men jeg kommer der ikke rigtig mere, fordi jeg ikke længere kender nogen, der bor der.”

Cecilie Schmeichel. Foto: PR

Det smukkeste sted i København er…
“Inde ved kanalerne. Og det, at man kan sno sig rundt alle mulige steder. Vi har selv haft båd, og jeg har sejlet meget derinde.

Det er hyggeligt og en form for det danske Venedig. Det her med, at man kan komme fra travl by til nogle hyggelige, små barakker til Amalienborg og hele tiden opleve noget nyt fra vandsiden.”

Jeg har egentlig ikke stamsteder i byen…
“Men når jeg skal derind, vælger jeg oftest et sted, hvor jeg kender nogen, der arbejder, eller jeg har et eller andet forhold til stedet og kender det. Så er man på forhånd lidt tryg og ved måske allerede, hvad man skal have.

Hvis jeg er sammen med min mor eller min far, så har de altid stamsteder, som vi så mødes på. Det er som regel Café Victor.

Jeg kunne godt lide at tage på Café Norden engang, men den er der jo ikke mere. Og så synes jeg, at Nyhavn er enormt hyggelig. Der er rigtig meget at kigge på hele tiden.”

Jeg kan godt lide Nyhavn, fordi…
“Man kan kigge på noget smukt arkitektur, og hvordan bygningerne er så forskellige, men alligevel ens.

Jeg elsker bare det her med at kigge på andre mennesker, og her får du virkelig en stor variantion af det, fordi det er turister, der kommer her.

Det er sjovt at observere, hvad det egentlig er, de kigger på, og hvad de tager billeder af. Hvad der er interessant for dem i vores by.”

Nyhavn. Arkivfoto

Hvis jeg skulle vise en turist København…
“Skulle vi tage ind til centrum og tage en sejltur. Vi har snakket meget om, at vi snart skal ind og prøve en kanalrundfart med børnene. Det vil de elske.

Jeg har selv kun gjort det en enkelt gang, og det er jo næsten for dårligt, når man bor i byen. Og så ville jeg også tage en turist med ind at se en fodboldkamp.”

Jeg er ikke nogen stor koncerttype…
“Og mine veninder griner af mig. De går til koncert for at stå og danse, og jeg går til koncert for at sidde ned og lytte, kigge og nyde.

Vi skal til Nik & Jay-koncert, og jeg ville rigtig gerne have siddepladser, men det fik jeg ikke trumfet igennem, så jeg har truet med at tage en klapstol med.

Men det er sportsbegivenheder, vi primært ser. Efter jeg har været med i ‘Vild med dans’, sætter jeg mere pris på det store stykke arbejde, som forestillinger generelt kræver.

Nu er jeg begyndt at interessere mig mere for sådan nogle kulturelle oplevelser.”

For nylig havde jeg en stor oplevelse…
“I Roskilde, hvor vi var på Ledreborg og se ‘Mamma Mia’ under åben himmel og i de smukkeste omgivelser. Det var virkelig unikt at opleve.

Af andre store oplevelser for nylig var min launch af tøjkollektionen på Skt Petri.”

København og jeg har det bedst, når…
“Der ikke er trafik, når jeg ikke har travlt, og når det er godt vejr. Og når jeg lige har lidt tid til overs mellem møder og kan gå en tur eller sætte mig på en café. Det her med ikke hele tiden at skulle noget.

Jeg synes, det er fascinerende at se på det her med cykelkulturen. Nogle gange bander jeg det langt væk, fordi jeg kommer som bilist. Men jeg elsker det her med, at man i Danmark kan fragte næsten alt på en cykel.

Nogle gange sidder jeg bare og prøver at kigge efter, hvad det næste er, som nogen kommer cyklende med. Jeg har set alt fra en sofa til en børnehave. Med sofaen tænkte jeg, at så kan vi da efterhånden også have det hele.”


Jeg kan blive uvenner med København, når…
“Der er trafik, og jeg skal skynde mig hjem. Det er ulempen ved byen, når det er myldretid. Men samtidig er jeg vokset op i England, hvor myldretid nærmest er flere år.

Så slemt er det jo heller ikke, og jeg kender København så godt, at jeg ved, hvilke veje jeg ikke skal tage. Når jeg så kommer til det, bander jeg mig selv langt væk.

Jeg har et el-løbehjul. Nogle gange tager jeg det med, og så parkerer jeg på den anden side af Søerne, og så tager jeg el-løbehjulet ind til byen. Så ved jeg, at når jeg er færdig i byen, kan jeg bare køre derud, og så er der ikke trafik.”

Af udflugter fra byen kan jeg anbefale…
“At tage på troldejagt. Med min svigerfamilie tager vi ud og finder diverse trolde (Thomas Dambos træskulpturer, red.), der er rundt omkring i Danmark.

Vi har fundet syv indtil videre. Det er en sjov udflugt, børn elsker det, og man får gået en tur. Det er dejligt for alle.”

Kæmpe på Vestegnen
Trætop Trine på Vestegnen. Foto: Thomas Dambo, Facebook

Når jeg tilbringer en dag med familien i byen…
“Kan vi godt finde på at tage ind til Fælledparken og køre på løbehjul. Ved siden af Rigshospitalet er der både skatebanen og løbehjulsbanen, og der er super hyggeligt.

Sidst vi var der, legede min datter på legepladsen, min søn kørte på løbehjul, og min mand løb en tur rundt i parken, så der er noget for alle.”

Når jeg er ude at spise…
“Er det som regel i forbindelse med noget arbejde, så det er ikke altid mig selv, der bestemmer.

Men jeg synes, at Capa er hyggelig. Der er god service, og folk er søde og glade, og det ligger rimelig centralt. Og så er der Gasoline Grill, man lige skal opleve, fordi den er så specielt placeret på tankstationen.

Jeg kan godt lide det der, hvor det er noget helt specielt, og hvor maden er fantastisk, og der er det der ekstra tweak, som bare noget helt særligt.”

Café Victor. Foto: PR

Hvis jeg skal ud med veninderne…
“Er det dem, der styrer det. Jeg fik børn tidligt, og da jeg fik børn, gik mine veninder i byen, og de lærte at drikke vin og champagne på alle de gode steder, og først da de så fik børn, og mine børn nu er blevet store, så er jeg med på bølgelængden igen.

Min veninde har en god liste med forskellige restauranter i forskellige byer, så jeg læner mig op ad hende. Jeg er jo bare typen, der siger ‘Lad os tage på Madklubben!’ Der er noget for alle, og så er der mange af dem.

Der er en italiensk restaurant (La Vecchia Signora, red.), der ligger i nærheden af Lagkagehuset, Café Victor og Det Elektriske Hjørne.

Det ligner bare en opgang til en lejlighed, men det er faktisk en opgang til en restaurant, og alt er så småt og intimt. Det er virkelig fantastisk, at man kan have sådan et sted midt i byen.”

Et særligt og lidt skjult sted i København…
“Er det underjordiske Aire Ancient Baths i Carlsberg Byen. Det er noget helt unikt. Man kan godt mærke, at det har været noget helt andet, og at det har været bryggeri.

Jeg synes, det er fedt, når man kan renovere noget, så man stadig kan mærke det, men at det er noget helt andet.”

København mangler…
“Noget mere til børn. Jeg ved ikke, om det er, fordi vi kommer fra hus og have, men der mangler noget, som er lidt mere børnerelevant.

Vi mangler gratis attraktioner, så det ikke skal koste så meget, når man bare lige skal med familien ind til byen og prøve noget eller kigge.

Det bliver hurtigt dyrt. Vi har ikke været i Tivoli i flere år, for jeg føler simpelthen, at det er for dyrt.

Men det her med, at man lige giver noget ekstra til børnefamilierne, det mangler København.”

København har for mange…
“Parkeringsvagter. Jeg synes, de er hårde.”

Når jeg skal feste med vennerne…
“Går vi meget på Hornsleth. Nogle af min mands holdkammerater var ansat der dengang, vi gik meget i byen, og nu er de stadig ansat der, men højere oppe i hierakiet.

Så tog vi tit derind, og så mødte man altid nogen, man kendte.

Jeg var ansat på noget, der hed Karel i sin tid. Det, der hedder Museo i dag. Det er umiddelbart der, jeg tænker, jeg vil tage hen.

Hornsleth er der, jeg tager hen, hvis det skal være bar og hygge, og hvis det skal være mere festligt, er det Museo.”

København er bedst, når…
“Det ikke regner, og det ikke blæser. Sommer er klart det bedste i København. Men jeg synes også, det er særligt, når det virkelig er vinter, og det hele fryser til is. Og når man så kan tage ud at løbe på skøjter.”

På Refshaleøen synes jeg…
“At der er nogle hyggelige steder. Lige da Refshaleøen begyndte at blive til noget, var der de her beach club vibes, og der kunne vi godt finde på at sejle derover.

Jeg synes, det er fedt, at der er plads til så meget. Man skal opleve Refshaleøen. Det er bare ærgerligt, at det er så stor en udfordring at komme dertil, hvis man ikke har båd.

Jeg kan virkelig anbefale at tage på bådtur fra København. Lej en båd. Tag til Refshaleøen eller Hven. Der er så mange fede steder, man kan opleve.”

Du kan læse flere interviews i serien MigogKbh Møder lige her

Del artikel

Andre læser også