Når økologi indtager byen – måltidskasser og byhaver

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Den sunde livsstil er noget mange stræber efter. At spise økologisk, bæredygtigt og sundt er blevet en moderne tendens i byen, og man behøver ikke gå særlig langt for at finde lige det man søger. Tusindvis af mennesker er hoppet med på den grønne bølger, og det handler i høj grad om følge med, hvis man vil undgå out-datet information om sundhed.

Takeaway som du selv laver

Lever du et travlt liv i byen med arbejde, hobbyer, familie og venner, så kan det være svært at finde tiden til den sunde livsstil.

Det er ofte nemt at bestille maden lige til døren, så man ikke behøver at sætte tid af til indkøb i myldretiden. Men travlhed er ingen undskyldning for en usund kost.

Tendensen for sundhed og økologi har nemlig også fundet vej til udbringningsmarkedet.

De fleste kender virksomheder som Aarstiderne, hvor man i over et årti har kunne få bragt økologiske og sunde råvarer til døren. Den slags service er ingen nyhed, men disse tiltag har de senere år udviklet sig. I takt med at travlheden har været stigende og at online handel er blevet udbredt, så har mulighederne for sund takeaway med et twist åbnet sig.

Årstiderne måltidskasser er netop et eksempel på dette. Her er der tale om kasser med økologiske råvarer, hvor du som kunde får præcist de produkter det kræver at tilberede en specifik ret udbyderen har sammensat for dig. Dertil får du en opskrift og en krydderiblanding, som samlet set gør madlavningen meget nem i en ellers travl hverdag.

Du ved selv hvad der kommer i maden, og du kan derved undgå usunde tilsætningsstoffer, samtidig med at du kan producere en ret nemt og på kort tid.

Vi dyrker selv vores grøntsager

En hype der virkelig er vokset de seneste år, er byhave-tendensen. Det er nemlig ikke længere nok at spise økologisk, det skal også være bæredygtigt.

At dyrke sine egne afgrøder er den mest bæredygtige løsning for den miljøbevidst bybo, og det er her at byhaverne finder en plads i hjertet.

Det er ikke alle lejligheder der har jord eller have til rådighed, og derfor er byhaver ofte arealer, som en given bydel har fået tildelt af kommunen.

Der findes dog også byhaver som dyrkes i gårde i andelsforeninger eller på tagene i ejerforeninger. Generelt gør det sig gældende at byboerne elsker at kunne dyrke deres egne grøntsager på en økologisk og bæredygtig måde, selvom byens struktur i sig kan være en udfordring.

Mange drømmer om en grønnere by, og flere og flere mennesker forsøger på egen hånd at gøre gader, kvarterer eller bydele mere rige på planter og blomster.

De grønne oaser gør livet i byen mere tåleligt og det sætter os mennesker i bedre kontakt med naturen. Selvom vi stadig er i byen, så kan en byhave give os det frirum som vi eftersøger i en travl og hektisk dag. Byhaven er derfor både et sted for mentalt velvære og et værktøj til en sundere og mere bæredygtig livsstil.

 

Kom med til gratis og inspirerende rejse-foredrag fra den store verden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Roadtrip i USA, eventyrlige Brasilien eller måske en tur på de historiske Galapagosøer.

Vores store verden er fyldt til randen med oplevelser, som bare venter på at blive opdaget.

Den bedste måde at finde inspiration og komme godt af sted på er rejse-foredrag fra folk, der rent faktisk har været der – og kan give alle tricks og tips.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Gratis rejse
Det er der mulighed for nu – endda ganske gratis.

Det er Jysk Rejsebureau, der løbende holder gratis events og rejseforedrag – og du er inviteret.

Så kom ind i butikken og bliv inspireret til din næste rejse, når de viser dig rejsebilleder og deler ud af de mange indtryk og erfaringer, de har fået på deres talrige rejser ude i verden.

Foredragene afholdes om aftenen i butikken på Knabrostræde 4, st.

Alle events og foredrag er ganske gratis, men pladserne er begrænsede, så husk at tilmelde dig i god tid. Det gøres let med et klik på hjemmesiden.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hvad: Gratis rejseforedrag
Hvor: Jysk Rejsebureau, Knabrostræde 4, st.
Hvornår: Flere gange om måneden – se website her for datoer og temaer
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh…. 

Masser af cocktails-smagsprøver når bartendere konkurrerer om at opfinde den næste Bacardi-klassiker

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Bacardi er et af verdens største spiritusfirmaer.

Så selvfølgelig holder de en af verdens største cocktailkonkurrencer.

Den hedder Bacardi Legacy Cocktail Competition og her finder de den deltager, der skal repræsentere Danmark i den store internationale finale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Den indviklede enkelhed
Udfordringen i Bacardis flagskibskonkurrence lyder bedragerisk enkel:

Nemlig at opfinde en ny klassisk cocktail der er både tidløs og let at lave.

Komponenterne skal være enkle, men drinken skal være uforglemmelig.

Det skal nemlig være noget enhver bartender i hele verden let kan finde i deres egen bar.

Man kan dermed ikke bruge usædvanlige eller obskure lokale ingredienser til at skille sig ud fra konkurrenterne.

Drikken bør være let at lave, men særpræget.

Læs også: Smag på 450 forskellige slags: Verdens største Gin Festival holdes i København

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Hemmingway-effekten
Og en god baggrundshistorie hjælper også altid på pointgivningen.

Klassikere som Daiquiri, Cuba Libre og Mojito, er enkle og lækre, men har også alle en god historie bag deres skabelse, der også gør dem mindeværdige.

F.eks. har det selvfølgelig hjulpet af de er Ernest Hemingways to absolutte favoritter, som han har gjort udødelige  ved at skrive på væggen i baren La Bodeguita Del Medio i Havana, Cuba: “My Mojito in La Bodeguita, my Daiquiri in El Floridita.”

Hvis du vil opleve de tre danske bartandere shake og dyste deres vej mod toppen, så sæt næsen mod den hyggelige Strøm Bar lige ved Grøbrødretorv mandag 24. februar fra kl. 18.00.

Her kan du nemlig være tilskuer til selve finalen, mens Strøm serverer cocktails til folket til nedsatte priser – også flere af de tidligere års vindere, så man selv kan smage de nye klassikere. Ligesom tilskuerne også kan smage de tre finalecocktails – og der er gratis smagsprøver i løbet af aftenen.

Den danske vinder skal repræsentere Danmark i Global Finals i Miami senere på året.

Læs også: Guide til gode cocktails: Her er 5 nye cocktailbarer i København

Hvad: Bacardi Legacy Finals Denmark 2020 x Strøm Bar
Hvor: Strøm, Niels Hemmingsens Gade 32
Hvornår: Mandag 24. februar. Strøm åbner kl. 18. Konkurrence starter kl. 19.00
Hvor meget: Gratis adgang
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Gratis levering: Få bragt en skøn 7-retters vintermenu lige til døren

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriets Vintermenu PR Foto
Smageriets Vintermenu PR Foto

Forkæl dine gæster med en lækker vintermenu, der rummer alle de bedste råvarer denne sæson har at byde på – og helt uden du skal røre en finger.

Udnyt de kolde og mørke vinteraftener til at invitere dine bedste venner eller dine kære til middag hjemme i hyggelige rammer.

Er du dog ikke typen, der synes 3-4 timer i køkkenet er den rette måde at bruge tiden, så findes der heldigvis gode råd for det.

Smageriets dygtige kokke har nemlig sammensat en smagfuld 7-retters menu, der bl.a. byder på helstegt rosa oksemørbrad, hvidløgsstegt kyllingebryst, porchetta speziata, flødebagte kartofler og raffinerede vintersalater.

Menuen leveres færdigtilberedt og anrettet på hvidt porcelæn – lige til at sætte på bordet.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Bestil forret for 39 kr. og få desserten med for kun 1 kr.
Det er ingen hemmelighed, at Smageriet vil dig det godt, men i øjeblikket vil de dig det altså rigtig godt.

Alle ved, at intet fuldender den perfekte middag som en indbydende forret og en lækker dessert, og det har kokkene altså også taget højde for.

Kom godt fra start og sæt rammerne for en delikat aften med røget laks med rapsoliemayo, agurk, karse og rugbrødscroutoner og rund af med æblekage med kanel og sprød crumble serveret med vaniljecremefraiche.

Med sådan en afslutning på en dejlig aften kan dine gæster næsten ikke gå andet end meget glade og tilfredse hjem.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Brug rabatkoden og få gratis levering
Smageriet har mange års erfaring med at levere mad til både små og store arrangementer rundt omkring i landet, og faktisk er intet arrangement for stort til, at de vil påtage sig ansvaret og stå for at kokkerere en lækkermenu til dit selskab.

Smageriet står til rådighed for personlig vejledning alle ugens dage og du kan tilpasse din bestilling indtil 8 dage før levering.

Lige nu kan du som MigogKbh-læser få gratis levering, når du bestiller din vintermenu hos Smageriet ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Brug blot denne rabatkode: FEB20-K

Se hele menuen og bestil din vintermenu her.

Hvad: Vintermenu fra Smageriet
Hvor: Kan leveres i hele landet (dog kun brofaste øer)
Hvornår: Leveres frem til d. 1. april 2020
Hvor meget: 7 retter for 145 kr. per kuvert (ekskl. miljøtillæg). Bestil forret for 39 kr. og få dessert med for kun 1 kr. per kuvert. Min. 10 kuverter.

Gratis levering med rabatkoden FEB20-K. Rabatkoden gælder ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Smageriets Vintermenu PR Foto