MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Gigantisk projekt præsenteret: Ni kunstige øer skal bygges i København

Af Redaktionen
Illustration: Urban Power for Hvidovre Kommune
Illustration: Urban Power for Hvidovre Kommune

Klokken 11.00 mandag formiddag præsenterede Regeringen på et pressemøde deres planer for at udvide København med ni kunstige øer.

Det kommer til at hedde Holmene, og kan måske sidestilles lidt med den måde, man har bygget “Palmen” i Dubai. Det bliver dog knap så eksotisk.

Det område, der kendes som Avedøre Holme, er i dag en kunstig ø.

Nu vil man tilføje ni nye øer rundt om den gamle.

Den kommer til at tilføje København yderligere 17 kilometers kystlinje, som er sikret mod stormfloder, oversvømmelser og andre mulige naturskader.

Det bliver primært erhvervsområde ud for Avedøre Holme. Det nye område vil ifølge Regeringens beregninger skabe op til 12.000 nye arbejdspladser.

Det er Hvidovre Kommune, der driver projektet.

“Med Holmene vil vi skabe nyt liv. Både for erhvervslivet, for dyre- og plantelivet og for udelivet. Holmene bliver både en perle, hvor borgerne kan nyde og udforske naturen, og det bliver hovedstadens grønne vækstmotor og internationale vartegn,” udtaler Hvidovres borgmester Helle Adelborg i en pressemeddelelse.

Begejstret for projektet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er begejstret for projektet, der vil skabe endnu mere erhverv i Hovedstaden.

I forslaget fra regeringen fremgår det også, at man vil flytte Københavns store vandrensningsanlæg, Lynetten, til én af de nye holme.

Projektet skal først og fremmest finansieres ved at sælge grundene, men det er ikke afklaret, om statskassen også skal bidrage med midler.

Vil sætte fart på erhvervsudviklingen

Med skabelsen af de ni nye holme vil regeringen sætte fart på erhvervsudviklingen tæt på København i samarbejde med København og Hvidovre kommuner og pensionskasser i et offentligt og privat samarbejde.

“Det er et fantastisk spændende projekt, som der er perspektiv i.

Jeg tror på, at det kan udvikle sig til et slags europæisk Silicon Valley, som gør, at Danmark og hovedstaden kommer til at stå stærkt i konkurrencen med Amsterdam, London og Stockholm, fordi vi kan få grønne digitale omstillingsjobs placeret midt i hovedstaden,” siger direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen til TV 2.

Regeringen forventer, at den første af de ni holme er færdigbygget 2028.

Der bliver også masser af natur på “Holmene”, som københavnerne kan nyde godt af.

“Holmene kan give plads til 700.000 kvadratmeter ny bynær natur. Nogle områder kan blive rekreative landskaber, mens en række småholme kan anlægges som uberørte naturområder, der ikke er tilgængelige for mennesker. Det giver helt nye muligheder for plante- og dyrelivet,” skriver Hvidovre Kommune ifølge eb.dk

Opdateres

Del artikel

Andre læser også