MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ny aftale: Så er der afsat penge til at bygge nye almene boliger på Christiania

Af Mathilde Mågård Hansen
Arkivfoto
Arkivfoto

Fremover bliver det billigere at få en bolig i de større byer.

Det er i hvert fald målet med en ny aftale, som regeringen fredag har indgået med SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne. Det skriver TV2 Lorry i dag.

Aftalen betyder også, at regeringen forpligter sig på, at der på sigt skal opføres “minimum 15.000 kvadratmeter” almene boliger på Christiania.

Disse boliger skal ifølge aftalen udlejes efter de gældende regler for almene boliger. Dermed vil det ikke være muligt for christianitterne at styre, hvem der flytter ind i boliger.

“Parterne lægger vægt på, at Christiania også skal være en blandet bydel.

Parterne er derfor enige om, at regeringen forpligter sig til en tillægsaftale om den fremtidige udvikling på Christiania, med et mål om at en almen boligorganisation etablerer minimum 15.000 kvadrater almene boliger på området,” hedder det i aftalen.

Partierne er i alt blevet enige om at afsætte 10 milliarder kroner til bygge flere almene boliger for. Pengene kommer fra Nybyggerifonden, hvor beboere i almene boligafdelinger har indbetalt penge siden 1999.

“Det giver cirka 22.000 flere almene boliger. Samtidig vil vi være næste år gå ud og sætte huslejen ned med et par tusind kroner i nogle almene boliger, når loven træder i kraft,” siger bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek (S).

Del artikel

Andre læser også