Oplev de vildeste superbiler: Cool Car Race starter på Rådhuspladsen i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du er til vilde biler som Ferrari, Lamborghini, Porsche og mange flere dyre bilmærker, så er Cool Car Race noget for dig.

Cool Car Race begyndte i 2010 som et løb for velhavende erhvervsfolk, der gerne ville støtte børn med behov for en ekstra håndsrækning.

Det blev startet af blandt andet serie-iværksætter Jacob Risgaard, der i efteråret toner frem som ny “løve” i Løvens Hule på DR.

Sammen med sin partner i virksomheden Coolshop Mark Nielsen fandt man på at samle landets vildeste biler i et løb, der ikke handler om at køre hurtigst men derimod samle flest penge ind til velgørenhed.

Starter på Rådhuspladsen i år

Siden har Cool Car Race været rundt i hele Danmark samt i mange udenlandske byer. Sidste år startede man blandt andet i Göteborg og kom så til flere større danske byer.

Cool Car Race 2019 starter næste weekend, og startskuddet går i år fra Rådhuspladsen i hjertet af København.

Starter på Rådhuspladsen

Løbet starter fredag d. 23. august klokken 8.00 på Rådhuspladsen i København, hvor 45 superbiler parkeres.

Bilerne parkeres på pladsen, hvor der vil være mulighed for at komme helt tæt på. Der vil også være DJ, fed stemning og masser af ballade, inden bilerne kører afsted i en parade af brølende motorer.

Hvis du er i området, bør du kigge forbi. Det er helt gratis.

Københavnske bilentusiaster kan starte deres fredag morgen ved at opleve flere end 20.000 hestekræfter samlet et sted. I år er der blandt andet fem Lamborghini’er med i feltet.

“Vi er glade for, at vi starter i København og på selve Rådhuspladsen. Det er en milepæl for løbet at få lov til at starte på så en fantastisk lokation. For første gang bliver det muligt at se alle stop og følge turen real time på et kort.

Det er også værd at bemærke, at det er en ren Danmarks-Tour i år,” siger Jacob Risgaard til MigogKbh.

Fra København kommer Cool Car Race derudover forbi Århus om fredagen og slutter lørdag 24. august i Aalborg.

Har samlet over 4 mio. kr. ind til velgørenhed

Cool Car Race har gennem årene samlet over fire mio. kr. ind til velgørenhed. Sidste år slog man rekorden og fik samlet over 1,5 mio. kr. ind, som blev doneret via Coolunite til syge børn.

Der er 45 superbiler med i løbet som stort set alle har to kørere med. Så handler det om at få samlet så mange penge ind via netværk, sociale medier og forskellige stunts langs ruten.

Vi kan i hvert fald godt skrive under på, at vi glæder os til at se nogle af verdens fedeste biler komme rullende i de københavnske gader.

Du kan tjekke ruten og årets løb ud her