Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Festival opfordrer til affaldssortering: Pant dit affald til drikkevarer

Af Sine Bindslev
Foto: AiaSund.
Foto: AiaSund.

Sol, øl og fed musik er nøgleordene for de mange festivaler, som afholdes over sommeren, men festivalpladserne efterlades ofte fyldt med skrald, som efterfølgende skal ryddes op og smides ud.

Her har Københavns nye festival, AiaSound, ønsket at gøre festivalen grønnere end hvad mange festivalgængere er vant til ved at opfordre gæsterne til at affaldssortere og pante.

AiaSound har nemlig teamet op med fremtidens retursystem, hvor brugerene får digital pant for returnering og sortering af emballager via appen Graitor.

Ombyt dit skrald til kolde drinks

På festivalpladsen vil gæsterne have mulighed have for at ombytte deres affald til digitale pantpoint gennem to Graitor-boder.

Her har din pizzabakke, tomme kop eller shotrør alt sammen pantværdi, hvor du kan veksle dine pantpoint til drikkevarer i baren eller til andre fede treats via appen.

“På den måde opfordrer vi til en god affaldssortering blandt gæsterne, mens de ovenikøbet kan spare penge i barerne”, siger Lukas Holtmann fra Graitor.

Graitor er en digital pant-app, som blev landskendt i foråret efter sin medvirken i TV2 programmet “Min idé – vores mission”, hvor de fire grundlæggere pitchede deres vision om at motivere flere til at pante, og dermed øge genanvendelsen af vores ressourcer til gavn for klimaet.

På kort tid har Graitor allerede fået mere end 25.000 brugere, og dermed sikret korrekt returnering af mere end 2 millioner flasker og dåser, hvoraf cirka 35% har været ikke-pantbelagte dåser.

Til AiaSound er Graitor klar med sin udvidelse af pant-appen, der belønner brugere for returnering og sortering af emballager og affald.

Bliv en del af Graitor til AiaSound

Hvis du gerne vil opleve et imponerende line-up af danske og udenlandske artister, sippe drinks i solen og feste med nye og gamle venner, kan du få gratis billetter ved at blive en del af Graitors frivillige, når AiaSound løber af stablen d. 11-13 august.

Udover at nyde kolde øl og et fremragende musik skal du hjælpe festivalgæsterne med at sortere deres udtømte shotsrør, pizzabakker og kopper for at sende dem ud på festivalpladsen igen med pant-point i lommerne, scenelys i øjnene og fandens god samvittighed.

Du kan ansøge om at blive frivillig miljøkæmper på AiaSound her.

Festivalpladsen er åben kl. 12-00 alle dage. Den første artist går på scenen kl. 14.

Se det fulde lineup til AiaSound her.

Hvad: AiaSound
Hvor:
Tiøren i København, Amager
Hvornår:
11.-13. august 2022
Hvor meget:
1.299 kr. for partout billet
Hvordan:
Køb din billet til festivalen her
Se mere: Download Graitors app eller læs mere om hvad og hvor du kan pante her.

Del artikel

Andre læser også