Planlæg sommerferien allerede nu

Skrevet af: Martin Jørgensen

Solen er så småt begyndt at titte frem bag de tunge grå regnvandsskyer. Med andre ord er der udsigter for, at foråret er ved at være på vej. Det betyder for mange, at tankerne ledes hen på sommer og sol fordi vi næsten ikke kan vente. Bestil derfor din sommerferie allerede nu. Så sikrer du dig en struktureret rejse, hvor du ikke skal andet end at glæde dig fra nu af. Læs med herunder og se, hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du bestiller ferien.

1.      Lyt til dine behov

Når du skal vælge rejse, er det ofte for at komme væk fra hverdagens jag. Derfor er rejsen i sig selv et behov du har. Dertil kommer tankerne om, hvorvidt du skal langt væk fra Danmark, eller vil holde dig indenfor landets grænser. Der er en masse gode tilbud i Danmark til en god og afslappende sommerferie, men hvis du er kørt død i hverdagens rutine, så skal du måske rejse længere væk. Alt efter om du blot skal slappe af eller på opdagelse, så skal du beslutte dig for hvor meget du har brug for at koble af. Her kan det f.eks. være godt med en rejse til et sted langt væk, hvor kulturen er en helt anden end du er vant til.

2.      Oplevelser eller afslapning?

Destinationen er i den grad betinget af din måde at holde ferie på. Hvis du planlægger, at du blot skal ligge ved poolen og nyde godt af de kolde drikke – så behøver du kun sol og varme. Altså er det mindre vigtigt, hvad landet har at byde på, så længe du kan koble af. Skal du i stedet ud og opleve en masse, så er det vigtigt at vælge en destination, der både byder på natur og kultur. Vælger du én blandt de mange rejser til Dubai hvor du har alt samlet , så får du både godt vejr, afslapning og en masse kultur.

3.      Vacciner og alt det praktiske

Hvis du har fundet ud af, at du har brug for at komme længere væk til en anderledes kultur end vi har i Danmark, så er der en masse praktisk der skal være styr på. Det gælder blandt andet vacciner. De fleste ”ikke-vestlige” lande har en anden bakterieflora end os, hvorfor vi skal sikres inden vi rejser derned. Dette er derfor endnu en grund til at planlægge din ferie i god tid, således du når at kunne få dine vacciner indenfor tidsrammen. Dette gælder ligeledes visum til lande som f.eks. USA.