Sådan får du renset dine fliser

Skrevet af: Redaktionen

Gør dine udearealer klar til foråret

Dette er sponsoreret indhold

Foråret er ved at være over os. Kalenderen siger marts, hvorfor der sandsynligvis ikke går mange uger, før vi oplever nogle flere varmegrader i Danmark. Hvad skal du bruge de kommende weekender på? Hvis du ikke er ramt af weekendvagter, kan du overveje at gøre dine udearealer klar til de fremtidige, dejlige og danske solskinsdage. Herunder får du nogle idéer til, hvordan du kan blive ordentligt klar til det danske forår.

Plej underlaget til din terrasse eller indkørsel

Det kan være, at du har et hus på Frederiksberg, Amager eller lignende, hvor du både har en terrasse og en indkørsel med et fliseunderlag. Efteråret og vinteren kan have været meget hård ved dine fliser – specielt hvis du ikke har fået dem plejet for nyligt. Dine fliser kan blandt andet være blevet angrebet af alger. I den forbindelse kan du overveje at give dine fliser en grundig algebehandling. Hvis du ikke lige selv kan overskue den opgave, findes der professionelle, som kan give dig en hjælpende hånd. Du kan eksempelvis opsøge Danskfliserens, der kan give dine fliser en grundig rens og imprægnering. På den måde kan dine fliser komme til at se nye ud igen. 

Gør havemøblerne klar

Hvis du ikke allerede har et sæt havemøbler, er det muligvis ved at være tid til at købe nogle. Hvis du derimod har et fint terrassebord med tilhørende stole, er det ligeledes tid til at give dem en smule sollys igen. Du har måske ladet dem overvintre i garagen for at skåne dem for den værste frost, eller de en af de utallige storme, der ofte rammer Danmark i løbet af de første måneder af kalenderåret? 

Hvis dine havemøbler er lavet af træ, er det en god idé, at du plejer dem med olie eller maling. Det er vigtigt for vedligeholdelsen. Med olie eller maling beskytter du dine havemøbler mod regn, vind og sol. Derudover ser havemøblerne bare bedre ud, hvis de lige har fået en kærlig hånd, inden de tages i brug. Når havemøblerne er på plads, er du klar til den næste forårsdag, hvor temperaturen er nogenlunde. Her kan du glæde dig til at nyde en kop kaffe eller en god bog, mens du sidder og nyder solen i din havestol.

Giv din græsplæne den første tur med plæneklipperen

Det har været en varm vinter, hvilket dit græs muligvis har nydt godt af, mens din plæneklipper har fået en velfortjent vinterpause. Det kan derfor være, at det er tid til at give din græsplæne den første tur med plæneklipperen. Der er en tommelfingerregel, du kan følge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er tid. Når græsset er blevet omkring seks til otte centimeter højt, kan du slå græsplænen for første gang i år. Græsset vokser normalt til den længde, når jordtemperaturen er omkring de syv til otte grader. Normalt kan de fleste ejere af en græsplæne gå i gang i starten af april. Men da den danske vinter har været mild, er det måske en god idé at starte lidt tidligere end normalt.

Plejer at levere til Michelinrestauranterne: Nu kan du få fingre i grøntsager fra kendt gård

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Kiselgården PR Foto
Kiselgården PR Foto

Når man sidder på Københavns fine restauranter, præsenterer tjeneren tit retter. Og ofte hører man navnet Kiselgården.

Det er fordi, det økologiske og biodynamiske landbrug i Uggerløse midt på Sjælland er et af landets bedste til grøntsagsproduktion.

“Kiselgårdens grøntsager dyrkes på lerjord, hvilket normalt ikke er at foretrække til grøntsagsdyrkning, men vi mener, at det er med til at give grøntsagerne en helt igennem fantastisk smag,” fortæller Ask, som sammen med sin kone, Amy, driver gården med deres to drenge.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Kiselgården PR Foto

Brænder inde med godt
“Men på grund af Corona, har alle vores restaurant/kantine-kunder lukket, og grossisterne, vi har samarbejde med, sælger mindre.”

“Derfor `brænder` vi inde med alle specialvarerne, som de plejer at bruge. Det høster vi så stedet og sælger i vores gårdbutik, som har åbent alle ugens dage.

“Vi har også åbnet vores drivhuse op, som er fyldt med diverse krydderurter og specielle urter, som man også kan købe.”

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Kiselgården PR Foto

Leveret hjem
Man kan også få bragt Kiselgårdens produkter direkte hjem.

Det sker igennem AarstiderneSkagenfood og Nemlig.com 

Hos nemlig.com kan man under ‘gårdbutikker’ finde Kiselgårdens profil, hvor man pt. kan købe kartofler samt flower sprouts ( krøllet rosenkål)

De sender også hver uge grøntsager af sted til Skagenfood måltidskasser.

Og hos Aarstiderne har de deres egen`Kiselkasse` som hver uge fyldes op med urter og grøntsager fra deres marker.

Læs også: Alchemist fik 2 Michelinstjerner for et par uger siden: Nu kaster de sig over mad til hjemløse

 

Klar med ny plan: Danmarks største børnetøjsoutlet udskyder stor åbning

Skrevet af: Redaktionen

I tirsdags skulle Danmarks største børnetøjsoutlet i Hillerød være åbnet.

Sidste år besøgte tusinder af mennesker butikken, heriblandt tog rigtig mange turen fra København nordpå.

Åbningen i Hillerød var en af de største succeser for Outletland, der ellers er vant til lange køer i hele landet.

“Som følge af COVID19 har vi valgt at udskyde vores åbning. Vi har et ansvar over for vores medarbejdere og for de kunder, der besøger vores butik.

Så i stedet for at byde kunder velkommen i vores butik, så bruger vi den kommende tid på at fylde butikken op med endnu flere nye varer til de kommende sæsoner,” lyder det fra Outletland.

Åbner under kontrollerede forhold når der er grønt lys

En ny åbningsdato er foreløbig sat, hvis tingene flasker sig, og Danmark forsigtigt åbner op efter påske.

Hos Outletland har man en helt anden åbningsplan klar nu, hvor det bliver under kontrollerede forhold med god afstand mellem kunderne.

“Vi håber, at vi under kontrollerede forhold kan åbne dørene til butikken d. 20. april.

Vi følger naturligvis regeringens anbefalinger og anvisninger, så det bliver ikke før, at der er grønt lys.

Men vi ved, at mange børnefamilier rigtig gerne vil gøre gavn af vores ultra skarpe tilbud,” lyder det fra Danmarks største børnetøjsoutlet.

Rykker salg online med Ja Tak tilbud

I Hillerød fylder de over 2000 kvm med nye varer fra mere end 35 brands, hvor man minimum kan spare 50-80% på alt i butikken til piger og drenge fra 0 mdr.-16 år.

Derudover fylder de også butikken med masser af legetøj til store og  små.

Som noget helt nyt i disse Corona-tider har de rykket noget af salget online med de populære Ja Tak tilbud på deres Facebook-side. I weekenden kommer der nye slagtilbud.

Du kan følge med her på deres Facebook-side her.

Inde på selve Hillerød-eventet er der også lige nu er en konkurrence, hvor man kan vinde for 10.000 kr. børnetøj. Klik her 

Adresse:

Slotsgade 5a, 3400 Hillerød (Den gamle H&M)

Gode nyheder: København får ny open-air biograf på taget af Cinemateket

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark
Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark

Endelig lidt gode nyheder i en ellers kedelig Corona-karantæne.

Hvis alt går vel, får Cinemateket snart en 1.500 m² filmtematiseret rooftop med udsigt ud over Kongens Have, Rosenborg Slot og Københavns tårne.

Som en del af den helt nye rooftop åbnes også en ny open-air biograf.

Bare rolig, der kommer også en fleksibel overdækning af open-air biografen, så publikum kan sidde beskyttet i det lunefulde danske vejr.

”Ambitionen er at udnytte den spektakulære udsigt og skabe et markant udendørs filmkulturelt samlingspunkt, hvor gæsterne kan få både seriøse og underholdende filmoplevelser under åben himmel,” siger Jakob Buhl Vestergaard, som er vicedirektør i Det Danske Filminstitut.

Læs også: Alchemist fik 2 Michelinstjerner for et par uger siden: Nu kaster de sig over mad til hjemløse

Open-air biograf på taget af Cinemateket PR Foto Rambøll Danmark

Café på toppen
”Hele rooftop’ens layout er programmeret som en sammenhængende opdagelsesrejse i det danske filmunivers med forskellige tematiserede installationer, i forening med grønne oaser og en café med både inden- og udendørs servering”, siger Siri Stokholm Carlsen, Rambølls sagsarkitekt på projektet.

Rambøll står bag tilsvarende tagterrasser på toppen af Salling stormagasinerne i hhv. Aalborg og Aarhus.

Byggeriet af Filminstituttets nye Rooftop indledes i juni med forventet åbning for publikum i marts 2021.

Igangsættelse af byggeriet forudsætter endelig byggetilladelse fra Københavns Kommune.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram