Sådan får du renset dine fliser

Skrevet af: Redaktionen

Gør dine udearealer klar til foråret

Dette er sponsoreret indhold

Foråret er ved at være over os. Kalenderen siger marts, hvorfor der sandsynligvis ikke går mange uger, før vi oplever nogle flere varmegrader i Danmark. Hvad skal du bruge de kommende weekender på? Hvis du ikke er ramt af weekendvagter, kan du overveje at gøre dine udearealer klar til de fremtidige, dejlige og danske solskinsdage. Herunder får du nogle idéer til, hvordan du kan blive ordentligt klar til det danske forår.

Plej underlaget til din terrasse eller indkørsel

Det kan være, at du har et hus på Frederiksberg, Amager eller lignende, hvor du både har en terrasse og en indkørsel med et fliseunderlag. Efteråret og vinteren kan have været meget hård ved dine fliser – specielt hvis du ikke har fået dem plejet for nyligt. Dine fliser kan blandt andet være blevet angrebet af alger. I den forbindelse kan du overveje at give dine fliser en grundig algebehandling. Hvis du ikke lige selv kan overskue den opgave, findes der professionelle, som kan give dig en hjælpende hånd. Du kan eksempelvis opsøge Danskfliserens, der kan give dine fliser en grundig rens og imprægnering. På den måde kan dine fliser komme til at se nye ud igen. 

Gør havemøblerne klar

Hvis du ikke allerede har et sæt havemøbler, er det muligvis ved at være tid til at købe nogle. Hvis du derimod har et fint terrassebord med tilhørende stole, er det ligeledes tid til at give dem en smule sollys igen. Du har måske ladet dem overvintre i garagen for at skåne dem for den værste frost, eller de en af de utallige storme, der ofte rammer Danmark i løbet af de første måneder af kalenderåret? 

Hvis dine havemøbler er lavet af træ, er det en god idé, at du plejer dem med olie eller maling. Det er vigtigt for vedligeholdelsen. Med olie eller maling beskytter du dine havemøbler mod regn, vind og sol. Derudover ser havemøblerne bare bedre ud, hvis de lige har fået en kærlig hånd, inden de tages i brug. Når havemøblerne er på plads, er du klar til den næste forårsdag, hvor temperaturen er nogenlunde. Her kan du glæde dig til at nyde en kop kaffe eller en god bog, mens du sidder og nyder solen i din havestol.

Giv din græsplæne den første tur med plæneklipperen

Det har været en varm vinter, hvilket dit græs muligvis har nydt godt af, mens din plæneklipper har fået en velfortjent vinterpause. Det kan derfor være, at det er tid til at give din græsplæne den første tur med plæneklipperen. Der er en tommelfingerregel, du kan følge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er tid. Når græsset er blevet omkring seks til otte centimeter højt, kan du slå græsplænen for første gang i år. Græsset vokser normalt til den længde, når jordtemperaturen er omkring de syv til otte grader. Normalt kan de fleste ejere af en græsplæne gå i gang i starten af april. Men da den danske vinter har været mild, er det måske en god idé at starte lidt tidligere end normalt.