ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du valgt det rette drivhus

Af Annoncør

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket drivhus du vælger at få til din have eller terrasse. Størrelsen på og typen af drivhuse er i dag meget varierede, og det handler derfor om at få valgt det rette, så både din tid og dine penge bliver investeret i et drivhus, som føles helt rigtigt for dig. I denne artikel hjælper vi dig gennem en række spørgsmål, som det er fornuftigt at have overvejet, inden du køber nyt drivhus.

Hvor stort et drivhus har du behov for?

Markedet for drivhuse er kæmpestort, og udvalget spænder fra de helt små minidrivhuse til de store orangerier. De fleste danskere har et klassisk drivhus stående i haven, men udviklingen peger i retning af, at flere og flere ønsker at have et unikt drivhus, som ofte kan dække flere behov end blot at være rammen om ens afgrøder og planter.

Tag nu for eksempel et orangeri. Et orangeri defineres som et udvidet drivhus, der i højere grad minder om en udestue. Traditionelt var orangeriet et sted, hvor man kunne dyrke citrusfrugter og andre eksotiske afgrøder. Der ses en stigende interesse for orangerier, fordi de kan tilbyde mange forskellige funktioner: de kan være et væksthus, en udestue eller et uderum.

For at du kan blive klogere på, hvilken størrelse drivhus du har interesse i, kan du overveje, hvilke funktioner du har behov for i dit drivhus. Skal der kun være plads til afgrøder? Eller ønsker du samtidig at kunne benytte drivhuset som et slags uderum med plads til havemøbler og evt. en varmekilde som en el radiator til de kølige forårs- og sommeraftener?

Hvor skal drivhuset placeres?

Et andet forhold som du bør tage stilling til er, hvor på din grund du ønsker at placere drivhuset. Hvis du har en lille have eller for eksempel bor i rækkehus, kan mindre drivhuse som et terrassedrivhus eller drivhuse af lean on typen være et oplagt valg.

Det kan også være, at du bor i lejlighed med en altan, hvor du ønsker at kunne dyrke lidt forskellige planter og afgrøder. I sådanne tilfælde kan du sagtens finde drivhuse, som kan honorere dine krav. Der findes nemlig et stort udvalg af minidrivhuse, som nemt kan finde sin plads på en altan.

Du finder masser af inspiration og gode råd til, hvordan du kan indrette din have og dit drivhus på haveselskab.dk.

Hvis din have er stor og har masser af ledig plads, kan du mere frit vælge, hvor drivhuset skal placeres. I så fald kan det være en god ide at have tage hensyn til forhold som:

  • Får mit drivhus lige dele sol og skygge? Hvis dit drivhus udelukkende får sol eller skygge, skaber du ikke de bedste vækstbetingelser for dine planter. Vælg derfor at placere dit drivhus, så det i løbet af dagen får skygge fra en bygning eller et højt træ.
  • Skal drivhuset ligge tæt på vandhanen, kompostbunken eller bål stedet? Det kan også være, at du gerne vil have drivhuset placeret nær din terrasse, så du kan sidde og nyde synet af dine planter.

Når du har en ide om, hvor på grunden drivhuset skal placeres, kan du bedre spore dig ind på, hvor stort et drivhus du har brug for.

Hvor planter og afgrøder ønsker du at dyrke?

Som det sidste bør du overveje, hvor mange planter og afgrøder du ønsker at dyrke i drivhuset. Hvis du er interesseret i store eksotiske planter som citrus- eller ferskentræer, vil et orangeri være et godt valg. Er du

derimod mere interesseret i mere klassiske afgrøder som tomater, agurker og krydderurter, kan det helt klassiske drivhus være ideelt for dig.

Del artikel