ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan skriver du den perfekte opgave

Af Annoncør

Studerende i alle afskygninger kender til timevis af arbejde, som skal udmunde i store opgaver, rapporter eller specialer. Disse opgaver kræver stort fokus, hvis man vil holde en rød tråd gennem hele skrivearbejdet. Her kan du læse, hvordan du kan forberede dig bedst til din næste skriveopgave.

Hav dit emne eller problemstilling på plads

Emnet er alfa og omega. Der findes et ordsprog, som hedder: Lysten skal drive værket. Hvis ikke man brænder, eller interesserer sig for sit emne, bliver det en lang proces, hvor motivationen kan blive en modstander. Derfor er emnet vigtigt at have på plads, da det kan betyde øget skrive- og arbejdsglæde.

Læs korrektur løbende, og/eller få hjælp til sidst.

Korrekturlæsningen er en af de mest afgørende punkter i forbindelse med en opgaveskrivning. Hvis sproget og grammatikken halter, vil bedømmerne kigge skævt på dette, hvilket kan trække én eller flere karakterer ned i den samlede vurdering.
Der findes mange, som læser korrektur løbende i løbet af processen for hele tiden at være afklaret i de ting, som vedkommende skriver om. Det er måske ikke nærlæsning, og derfor anbefales det at man får en ekstern person til at læse hele opgaven igennem til sidst.
Det kan f.eks. være fra en virksomhed, som hjælper med professionel korrekturlæsning. Her er et godt bud Alphatrad, som hjælper med korrektur, oversættelser og meget andet tekstarbejde.

Sæt opgaven op og følg din plan

Inden skriveprocessen begynder anbefales det, at man tager sig tid til at sætte opgaven op, så man ved hvilke dele og processer, man skal igennem. På den måde kan man hele tiden sætte flueben ved hvert enkelt del. Så bliver lyset samtidig lysere og lysere for enden af tunnelen. Det er en rigtig god måde at give sig selv motivation løbende, da man kan se arbejdsopgaverne, bliver mindre og mindre.

Følg formalia i henhold til stedets rammer og regler

Det er vigtigt at følge formalia. Følges de ikke, kan det risikere lavere karakterer til den studerende. Derfor skal man overholde alle de formalia, som stedet har opsat.
Husk herunder blandt andet:
Indledning, problemformulering, metode, analyse, diskussion, konklusion og perspektivering. Det er de mest gængse rammer, som man skal følge. I nogle tilfælde kan der også være flere punkter.

Det siger også sig selv: Følger man ikke de givende rammer, kan man forvente en dårligere karakter.

Få styr på kilder og bilag

Der findes mange vigtige punkter, som man skal huske at have styr på i forbindelse med en opgave.
I forhold til kilder er det vigtigt at have styr på hvilke kilder, man benytter. Der findes primære og sekundære kilder. Forskellen på de to er stor, og underviserne kigger efter om man har brugt begge dele.
Udover kilderne skal bilagene være brugt korrekt, da de ikke må fylde i opgaven. Tværtimod skal man henvise til de bilag, som man har valgt at benytte i løbet af opgaven. Hvis man formår at skrive sine kilder og bilag korrekt, er man kommet langt i sin opgave.

 

 

 

Del artikel