Sådan vælger du den rette tandlæge

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det er vigtigt at vælge den rette tandklinik fra starten af, da det ellers ikke er særlig sandsynligt at man kommer igen, hvis man har haft en ringe oplevelse. Der er desværre også rigtig mange danskere, som generelt er dårlige til at besøge tandlægen, og det kan skyldes skræk for tandlægen og tandlægens priser. Sidstnævnte argument er dog oftest ikke understøttet, da det er forholdsvis let at finde en billig tandlæge.

Tjek anmeldelser

Det mest oplagte at gøre for at finde den rette tandlæge er, at tjekke anmeldelserne af den tandlæge, som man overvejer at besøge. Ved at tjekke anmeldelser, så sikre man sig at man får den bedst mulige oplevelse hvilket gør, at man er mere tilbøjelig til at komme igen i fremtiden.

Tjek prisen

Man skal selvsagt ikke besøge en tandlæge, hvis tandlægeregningen ender med at ruinere ens månedsbudget. Det er derfor vigtigt at tjekke priser, inden at man booker en tid. Det er heldigvis forholdsvis let at finde en billig tandlæge. Godt Smil tandlæge i København / Nørreport er en god mulighed, da det er en af de billigste muligheder der er at vælge imellem.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Hvor tandklinikken er lokaliseret vægter selvsagt også en smule. Uanset om du søger en tandlæge i København K, en i Amager eller en tandlæge ved Nørreport i København, så kan man sagtens finde en. Men derfor er det stadig vigtigt, at tandlægen er let tilgængelig fra ens bopæl. Det med sagt, så skal man også være åben på at bruge lidt tid på transport, hvis man altså søger den absolut billigste tandlægeregning.

Forebyggelse af tandskader

Hvis man har skræk for tandlæger eller tandlægernes priser, så er det nok en god idé at forebygge mulige tandskader. Der er heldigvis en del forhåndsregler, som kan hjælpe en godt på vej. Den mest åbenlyse tilgang er, at man ændrer lidt kostvanerne. F.eks. skal man helst undgå føde- og drikkevare, som indeholder en del sukker.

Foruden dette, så har det vist sig, at rigtig mange ikke børster deres tænder som de burde. Tandlæger anbefaler som regel, at man børster tænder morgen og aften, og man skal børste i mindst to minutter. Derudover, så er vigtigt at skifte tandbørste cirka hver 2. måned, da en tandbørste efter noget tid vil indeholde en del bakterier. Hvis man er sparsommelig, så kan man eventuelt koge tandbørsten ren, men efter noget tid skal man skifte uanset fordi at hårene på tandbørsten vil blive slidt.

Godt Smil København
Nørre Voldgade 80
1358 København
Tlf. 44 22 41 09