MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Smugkig: Sådan kommer ny metrostation i København til at se ud

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Lørdag åbner Metrostationen Mozarts Plads med besøg af Kongen og alle andre, der vil høre fed musik og spise god mad. Foto: Andreas Frost
Lørdag åbner Metrostationen Mozarts Plads med besøg af Kongen og alle andre, der vil høre fed musik og spise god mad. Foto: Andreas Frost

Senere i år tager København endnu et stort skridt under jorden, når udvidelsen af metrolinjen M4 mod Sydhavn og Valby åbner.

Hele fem nye stationer tilføjes metronettet, og det bliver Sluseholmen, København Syd, Havneholmen, Enghave Brygge og Mozarts Plads, du fremover kan tage metroen til.

Sidstnævnte station var det i weekenden muligt at få et smugkig på, da presse, naboer og andre nysgerrige folk var inviteret på besøg – og MigogKbh var med.

Området er stadig en byggeplads, men det er tydeligt at se, at den nye station er ved at tage form og snart kan tage imod metrotogenes passagerer.

Ved begivenheden fortalte overborgmester Sophie Hæstorp Andersen om udvidelsen af M4, og kunstneren bag stationens udsmykning viste sit værk frem.

Mozarts Plads metrostation. Foto: Andreas Frost

Lokal kunstner står bag

Metrostationen på Mozarts Plads bliver alt andet end kedelig at se på, og der er langt fra udtrykket på de første, grå stationer, som blev indviet i 2002, til det nye og mere levende udseende.

Det er den lokale kunstner Christian Schmidt-Rasmussen, der har stået for udsmykningen af Mozarts Plads Station.

Hans idé er, at udsmykningen skal fungere som en integreret del af stationens arkitektur og design.

Kunstværket, der pryder stationen, hedder ”Ind i barndommen”, og det er inspireret af lokallivet omkring Mozarts Plads

Åbner senere i år

Det er ikke kun under jorden, man har arbejdet med at gøre de nye metrostationer i København interessante.

Over jorden har der i udviklingsprocessen været særligt fokus på at sikre, at områderne spiller sammen med de omkringliggende omgivelser og samtidig passer til kvarterets behov.

Mozarts Plads metrostation. Foto: PR

Om stationerne har Jesper Malmkjær, der er arkitekt hos Metroselskabet, tidligere udtalt:

”Metroen løfter bydelene markant og binder byen sammen — ikke kun som transportmiddel, men som hjælp til gode fællesskaber og oplevelser for alle bydele og de mennesker, der bor og arbejder i dem.”

“Pladserne ved Metroen er derfor også vigtige og centrale. Det er hér, man som beboer står af Metroen og umiddelbart føler sig hjemme i sit lokalkvarter. Ligesom metrostationerne skal pladserne være tilgængelige, overskuelige og trygge, og for de besøgende skal de slå tonen an for hele lokalområdet og egenarten i de omkringliggende kvarterer, samtidig med at de inviterer til at tage et pusterum i hverdagen.”

Mozarts Plads og de øvrige fire nye metrostationer forventes at åbne i sommeren 2024.

Del artikel

Andre læser også