MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Sunde bygninger: Bliv klar til en smart fremtid

Af Redaktionen

Det kan umiddelbart være svært at bedømme sundheden på en bygning. Dertil kommer der andre spørgsmål, såsom er der lækager? Er indeklimaet optimalt? Fungerer alle røgalarmerne? Står vinduer eller døre åbne? Det kan være en umulig opgave at holde styr på det hele manuelt. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan sikre sundheden i ejendomme eller bygninger gennem Smart teknologi.

Opnå et godt indeklima

Et godt indeklima er kendetegnet ved frisk luft, lav luftfugtighed, lav CO2 og ingen giftige gasser og sporer. Men det kan være svært for en beboer at vurdere, om indeklimaet er i orden og det er derfor noget der oftest først bliver lagt mærke til, når skaden er sket.

Og det gode indeklima er vigtigt for beboernes velvære og sundhed, hvorimod et dårligt indeklima såsom skimmelsvamp på længere sigt kan gøre folk syge.

Konsekvenserne af et dårligt indeklima

Et dårligt indeklima skyldes ofte, at der er for meget fugt i bygningen samtidig med stor afgasning samt dårlig ventilation. Hvilket kan forårsage både helbredsmæssige problemer for beboerne, men også økonomiske problemer ejeren af ejendommen.

Hvis vi ser på konsekvenserne af et dårligt indeklima, kan det for bygningen betyde råd og svamp i konstruktionerne, hvilket på sigt kan ødelægge bygningen. Samtidig kan følgevirkningerne for beboerne være astma og allergi, hvis det får lov at udvikle sig. I dag får flere og flere konstateret astma og allergi, og en del af forklaringen er det dårlige indeklima.

Derfor ligger der et stort ansvar hos ejendomsejere for at udbedre og sikre det gode indeklima. En mulig løsning på dette problem kan findes ved en mere Smart opmåling og monitorering af ejendomme og bygninger på en lang række områder.

Fordele ved Smart måling

Der er flere fordele ved, at tage skridtet mod en mere Smart fremtid inden for forbrugsmåling og sensorer. Herunder finder du en liste over nogle af de fordele, du kan opnå:

  • Få det totale overblik over en ejendoms forbrug og tilstand med mindst muligt besvær og tidsforbrug.
  • Alle vitale måledata er tilgængelige online, så servicemedarbejdere kun skal sendes afsted, når der rent faktisk er noget at servicere.
  • Muligheden for at komme problemer i forkøbet ved at opdage fugt, lækager, varmespild og forringet indeklima i tide.

Alt i alt er dette et stort skridt på vejen mod velfungerende ejendomme med høj livskvalitet for beboere og brugere.

Kom i gang

Har du lyst til at tage forskud på fremtiden? Brunata er en de danske virksomheder, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan Internet of Things kan give dig uanede muligheder for at optimere alt fra ressourceforbrug til indeklima, bygningstilstand og beboernes livskvalitet. Du modtager præcise data fra målere og sensorer direkte på din pc eller tablet, og hvis noget kræver indgriben kan du reagere i tide. Alt sammen med mindre tidsforbrug og besvær for dig som ejer eller administrator.

Del artikel

Andre læser også