Swarowski-juletræ og premiere på ny rutsjebane: Største jul i Tivoli nogensinde

Skrevet af: Michael Qureshi
Tivoli lyser igennem. Foto Rasmus Kramer Schou
Tivoli lyser igennem. Foto Rasmus Kramer Schou

I næste uge åbner Jul i Tivoli dørene til det største set-up nogensinde, og der er rigtig meget at glæde sig til.

Når Tivoli tager hul på sin 25 års jubilæumssæson for Jul i Tivoli, tændes et juletræ med 3.000 Swarovski-krystaller foran Nimb.

Der bliver premiere på Tivolis største balletsatsning nogensinde: ”Snedronningen”, hvor Oh Land har skabt musikken, og Dronning Margrethe står bag kostumer og scenografi.

Årets store forlystelsesnyhed rutsjebanen Mælkevejen, der erstatter Odinekspressen får premiere den 6. december under Jul i Tivoli.

Jul i Tivoli kan opleves fra den 16. november og i år strækker sæsonen sig ind i det nye år til og med 5. januar 2020.

 Jul i Tivoli trækker turister til byen

Jul i Tivoli kan i år som sæson fejre 25-års jubilæum og har siden 1994 haft 20.500.000 gæstebesøg.

Julesæsonen får bl.a. ros af Wonderful Copenhagen for at bidrage til at trække turister til Danmark udenfor de almindelige kendte turistsæsoner.

 Der bruges i år over 30 millioner kroner i forbindelse med driften og klargøringen af Jul i Tivoli.

Gæsterne kan i år se frem til, at Tivoli tænder 1 mio. lyspunkter, kørende forlystelser samt 50 boder.

Foran Nimb Hotel placeres et knap 10 meter højt juletræ iklædt Swarovski-krystaller til en værdi af en million kroner.

“I år har Jul i Tivoli som sæson 25-års jubilæum.

Vi ved fra undersøgelser, at gæster er parate til at rejse langt for at opleve vores særegne nordiske julestemning.

Vi har i år en lang julesæson, der rækker ind i det nye år. Vi har investeret i nye engagerende tiltag, der tæller alt fra nye lysformationer, krystaljuletræ, til premieren på den største balletsatsning nogensinde i Koncertsalen.

Selv om vejret altid er en uberegnelig joker er det svært ikke at være optimist i år,” siger Tivolis direktør Lars Liebst.

Premiere på ny rutsjebane i Tivoli

Mælkevejen, der erstatter rutsjebanen Odinexpressen, der er gået på pension efter 30 mio ture får premiere under Jul i Tivoli. Rutsjebanenyheden bliver en del højere og hurtigere end sin forgænger.

Designet på rutsjebanen står på skuldrene af Himmelskibet, Aquila og Tik Tak, der er stærkt inspireret af tanken om opdagelsesrejser i himmelrummet.

Som en ekstra krølle på halen bliver lyden fra rutsjebanen en del lavere grundet ny teknologi. Mælkevejen har været undervejs to og et halvt år og er specielt designet af Tivolis egen udviklingsafdeling.

Prisen på herligheden er knap 55 mio. kr. Premieren bliver den 6.12.19.

Danmarks mest ekstravagante juletræ tager 10 dage at pynte

Den internationale designvirksomhed og smykkeproducent Swarovski har indgået en partnerskabsaftale med Tivoli op til årets julesæson. Foran Nimb Hotel placeres et juletræ, der pyntes med over 3.000 krystaller til en værdi af ca. en million kroner.

Det er første gang, at danskerne stifter bekendtskab med et Swarovski-juletræ.

Siden 1991 har de ikoniske fra Swarovski bl.a. betaget publikum foran Rockefeller Center i New York, Hovedbanegården i Zurich, Paris og i Galleria Vittorio Emanuelle ll i Milano.

Juletræet bliver iklædt Clear Krystal, der får et særligt eksklusivt nordisk look. Det er første gang, at det kan opleves i Danmark, og det forventes, at det bliver blandt de mest affotograferede steder i år.

Her fra Zürich

Premiere på den største balletsatsning nogensinde i Tivoli

I julesæsonen er der premiere på balletforestillingen ”Snedronningen” i Tivolis Koncertsal den 1. december, som ubetinget er Tivolis største balletsatsning nogensinde.

Det er en nyfortolkning af H.C. Andersens klassiske eventyr, hvor Dronning Margrethe står for kostumer og dekorationer, sangeren Oh Land har komponeret musikken og russiske Yuri Possokhov har stået for koreografien.

Under forestillingen er der live-musik, 40 dansere samt masser af medvirkende børn fra Tivolis Balle Skole.

Der er lagt op til mange timers underholdning for Tivolis gæster, der både kan nyde tiden op til højtiden i boder og restauranter, men også komme i julestemning som publikum ved Havens forestillinger.

I Glassalen kan gæsterne opleve Eventyrteatrets forestilling ”Nissepatruljen” fra 23. november til den 15. december, og London Toast Theatre får premiere på ”The Three Brexiteers” den 12. november, der spiller frem til den 11. januar.

Rasmus Klump vil underholde ved Tivoli Søen og Harlekin og Columbine vil gå rundt i Haven, hvor Tivoli-Garden, der i år rundede 175 år, vil optræde.

Juletræet med over 35.000 lyspunkter tændes kl. 16:30  

Som altid skydes julesæsonen i gang ved, at de 35.250 lys tændes på det store juletræ den 16. november foran Koncertsalen.

Det er blevet en tilbagevendende københavner-begivenhed gennem de seneste år.

I år bliver underholdningsprogrammet udvidet med et større show på Plænen.

Der hænges manuelt over 80.000 julekugler op rundt omkring i Haven for at byde julen velkommen.

På åbningsdagen bliver der urpremiere på et projekteringsshow med afsæt i silhouetter, der nok skal bidrage til julestemningen. Showet vises hver hele og halve time efter tusmørke.

Alsidigt julemarked

Der er knap 50 boder i julemarkedet, og her kan gæsterne købe søde sager, varme drikke samt strik, og hvis man mangler at købe den der helt særlige julegave, så er der mulighed at få en med hjem som et Tivoli-minde for modtageren.

I butikken Little Tivoli kan gæsterne købe særlige eventyr og havebøger, Tivoli-julekugler til at hænge på juletræet eller finde en helt særlig julegave – heriblandt udvalgte varer fra Normann Copenhagen Tivoli-kollektion.

Julelækkerier

Julen byder på masser af lækkerier i Tivoli. Lune æbleskiver og vafler i Vaffelbageriet, lækre honningkagehjerter i Honningkageslottet, duftende gløgg fra fx Nimb Bar, Andersen Brew og Chaplon Te.

I Cakenhagen er der smukke kager og klassiske, smørbagte julesmåkager.

Rødkål fra egen mark

Ingen jul i Tivoli uden flæskestegssandwich, og i år er det som noget helt nyt med rødkål fra egen mark.

Tivoli har booket en mark hos det økologiske landbrug Seerupgaard, og her har de gået og passet og plejet rødkålshovederne.

Ca. 350 rødkål fra marken på Amager ender i Tivolis flæskestegssandwich og frikadellesandwich. Hele kålen bliver brugt, så det er mindre madspild og en frisk råvare fuld af saft og vitalitet, da de leveres samme dag, som de høstes.

Fyrværkeri-festival

Igen i år vil der også blive afholdt Fyrværkerifestival den 25., 26., 27. og 31. december, der skyder det nye år godt i gang og siger tak for det gamle.

Årets tema bliver en hyldest til Jul i Tivoli, der som sæson kan fejre 25-års jubilæum.

Julen varer lige til påske og erfaringen viser, at i dagene mellem jul og nytår hygges der for alvor igennem.

Stemningen er helt særlig i Tivoli, når julen og nytåret banker på, og det er da også en af Havens mest velbesøgte sæsoner.

Ikke mindst har restauranterne gjort deres ypperste for, at julen kan smages. I år er der oveni tale om et ”lille ekstra jubilæum”, da det velbesøgte Tivoli Food Hall runder to år.

Lyser København op: Vær med når Hotel d’Angleterre tænder julelysene

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu tændes julelysene på Hotel D'Angleterres facade. Foto: PR
Nu tændes julelysene på Hotel D'Angleterres facade. Foto: PR

Dag for dag skinner og glimter København mere og mere i takt med, at julen nærmer sig.

Butiksvinduer og gader er blevet pyntet med hjerter, nisser og julelys, og hyggelige julemarkeder er poppet op rundt omkring i byen.

Gennem en årrække har det 5-stjernede Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv stået for en af Københavns mest imponerende og overdådige juleudsmykninger, som julefans hvert år glæder sig til at kunne nyde synet af i ugerne op til juleaften.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Traditionen gentages selvfølgelig i år, og Hotel d’Angleterre er endnu en gang gået all-in på pynten og har købt juledekoration for et stort beløb til den hvide facade.

Luksushotellets juleudsmykning skifter hvert andet år, og efter to julesæsoner, hvor facaden har været forvandlet til en gigantisk julekalender med 24 låger, er det nu tid til noget nyt.

Der er derfor skruet ekstra højt op for spændingen, når den velklædte dørmand med høj hat trykker på knappen, der får hundredevis af lys til at skinne ud over Kongens Nytorv.

Livgarden leverer musikken

På fredag 22. november klokken 17 skal du stå klar foran Hotel d’Angleterre, hvis du vil overvære det hele særlige øjeblik, hvor udsmykningen afsløres, og massevis af jule-entusiastiske københavnere og turister udbryder “Nøøøjjj” og “Iiiiih” i kor.

Hotellets kreative dekoratører er som altid meget hemmelighedsfulde om temaet for udsmykningen, men på Facebook har de afsløret, at julepynten denne gang vil være en hyldest til den skandinaviske vinter.

Læs også: Ho ho ho: Julemanden og Grød giver gratis risengrød to steder i København

Som altid er Den Kongelige Livgardes Musikkorps på plads foran hotellet, når der trykkes på knappen, og her spiller de julemusik for at sætte den helt rigtige stemning.

Begivenheden plejer at tiltrække mange mennesker, så det anbefales, at man kommer i god tid, hvis man vil have godt udsyn til juleudsmykningen.

Hvad: Hotel d’Angleterre tænder julelysene
Hvor: Kongens Nytorv 34, København K
Hvornår: Fredag 22. november 2019 kl. 17

Læs også: Julemænd, marked og kagebord i Korsbæk: Nu fyrer Bakken op for julehyggen

Åbningsfest i weekenden: Ny skøjtebane åbner i hjertet af København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto
Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto

I går kom det frem, at Kongens Nytorv ikke får en skøjtebane i år pga. manglende penge.

I dag kommer nyheden så om, at Broens Skøjtebane åbner op for vinter-idyl, når alle skøjte-glade københavnere og turister kan boltre sig på Broens 600 m2 store skøjtebane med den smukkeste udsigt ud over kajen.

Den bliver indviet lørdag 23. november på den Grønlandske Handels Plads på Christianshavn – et kort smut hen over Inderhavnsbroen.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto

Gratis skøjtebane

Alle besøgende kan gratis benytte skøjtebanen, og hvis man ikke kan finde de aflagte skøjter frem for gemmerne, så er der mulighed for at leje skøjter, skøjte-buddies og bob-skates til familiens mindste på pladsen.

Tag jer en velfortjent pause og tag et smut forbi Broens barer, der serverer alt lige fra varme drikke såsom gløgg, cremet irish coffee, varm kakao og varm saft.

Når sulten melder sig, kan man naturligvis få fyldt depoterne op, når madboderne disker op med masser af lækre street food retter til at styrke kroppen på.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Broens Skøjtebane
Hvor: Grønlandske Handels Plads på Christianshavn
Hvornår: Fra lørdag 23. november

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto: McDonalds
PR-foto: McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Læs også: Julemanden og Grød giver gratis risengrød to steder i København

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i København er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Østerberg Ice Cream har tidligere lavet en risalamande-is, Paradis Is er også altid fremme i skoene med sjove nyheder.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.