MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Swarowski-juletræ og premiere på ny rutsjebane: Største jul i Tivoli nogensinde

Af Michael Qureshi
Tivoli lyser igennem. Foto Rasmus Kramer Schou
Tivoli lyser igennem. Foto Rasmus Kramer Schou

I næste uge åbner Jul i Tivoli dørene til det største set-up nogensinde, og der er rigtig meget at glæde sig til.

Når Tivoli tager hul på sin 25 års jubilæumssæson for Jul i Tivoli, tændes et juletræ med 3.000 Swarovski-krystaller foran Nimb.

Der bliver premiere på Tivolis største balletsatsning nogensinde: ”Snedronningen”, hvor Oh Land har skabt musikken, og Dronning Margrethe står bag kostumer og scenografi.

Årets store forlystelsesnyhed rutsjebanen Mælkevejen, der erstatter Odinekspressen får premiere den 6. december under Jul i Tivoli.

Jul i Tivoli kan opleves fra den 16. november og i år strækker sæsonen sig ind i det nye år til og med 5. januar 2020.

 Jul i Tivoli trækker turister til byen

Jul i Tivoli kan i år som sæson fejre 25-års jubilæum og har siden 1994 haft 20.500.000 gæstebesøg.

Julesæsonen får bl.a. ros af Wonderful Copenhagen for at bidrage til at trække turister til Danmark udenfor de almindelige kendte turistsæsoner.

 Der bruges i år over 30 millioner kroner i forbindelse med driften og klargøringen af Jul i Tivoli.

Gæsterne kan i år se frem til, at Tivoli tænder 1 mio. lyspunkter, kørende forlystelser samt 50 boder.

Foran Nimb Hotel placeres et knap 10 meter højt juletræ iklædt Swarovski-krystaller til en værdi af en million kroner.

“I år har Jul i Tivoli som sæson 25-års jubilæum.

Vi ved fra undersøgelser, at gæster er parate til at rejse langt for at opleve vores særegne nordiske julestemning.

Vi har i år en lang julesæson, der rækker ind i det nye år. Vi har investeret i nye engagerende tiltag, der tæller alt fra nye lysformationer, krystaljuletræ, til premieren på den største balletsatsning nogensinde i Koncertsalen.

Selv om vejret altid er en uberegnelig joker er det svært ikke at være optimist i år,” siger Tivolis direktør Lars Liebst.

Premiere på ny rutsjebane i Tivoli

Mælkevejen, der erstatter rutsjebanen Odinexpressen, der er gået på pension efter 30 mio ture får premiere under Jul i Tivoli. Rutsjebanenyheden bliver en del højere og hurtigere end sin forgænger.

Designet på rutsjebanen står på skuldrene af Himmelskibet, Aquila og Tik Tak, der er stærkt inspireret af tanken om opdagelsesrejser i himmelrummet.

Som en ekstra krølle på halen bliver lyden fra rutsjebanen en del lavere grundet ny teknologi. Mælkevejen har været undervejs to og et halvt år og er specielt designet af Tivolis egen udviklingsafdeling.

Prisen på herligheden er knap 55 mio. kr. Premieren bliver den 6.12.19.

Danmarks mest ekstravagante juletræ tager 10 dage at pynte

Den internationale designvirksomhed og smykkeproducent Swarovski har indgået en partnerskabsaftale med Tivoli op til årets julesæson. Foran Nimb Hotel placeres et juletræ, der pyntes med over 3.000 krystaller til en værdi af ca. en million kroner.

Det er første gang, at danskerne stifter bekendtskab med et Swarovski-juletræ.

Siden 1991 har de ikoniske fra Swarovski bl.a. betaget publikum foran Rockefeller Center i New York, Hovedbanegården i Zurich, Paris og i Galleria Vittorio Emanuelle ll i Milano.

Juletræet bliver iklædt Clear Krystal, der får et særligt eksklusivt nordisk look. Det er første gang, at det kan opleves i Danmark, og det forventes, at det bliver blandt de mest affotograferede steder i år.

Her fra Zürich

Premiere på den største balletsatsning nogensinde i Tivoli

I julesæsonen er der premiere på balletforestillingen ”Snedronningen” i Tivolis Koncertsal den 1. december, som ubetinget er Tivolis største balletsatsning nogensinde.

Det er en nyfortolkning af H.C. Andersens klassiske eventyr, hvor Dronning Margrethe står for kostumer og dekorationer, sangeren Oh Land har komponeret musikken og russiske Yuri Possokhov har stået for koreografien.

Under forestillingen er der live-musik, 40 dansere samt masser af medvirkende børn fra Tivolis Balle Skole.

Der er lagt op til mange timers underholdning for Tivolis gæster, der både kan nyde tiden op til højtiden i boder og restauranter, men også komme i julestemning som publikum ved Havens forestillinger.

I Glassalen kan gæsterne opleve Eventyrteatrets forestilling ”Nissepatruljen” fra 23. november til den 15. december, og London Toast Theatre får premiere på ”The Three Brexiteers” den 12. november, der spiller frem til den 11. januar.

Rasmus Klump vil underholde ved Tivoli Søen og Harlekin og Columbine vil gå rundt i Haven, hvor Tivoli-Garden, der i år rundede 175 år, vil optræde.

Juletræet med over 35.000 lyspunkter tændes kl. 16:30  

Som altid skydes julesæsonen i gang ved, at de 35.250 lys tændes på det store juletræ den 16. november foran Koncertsalen.

Det er blevet en tilbagevendende københavner-begivenhed gennem de seneste år.

I år bliver underholdningsprogrammet udvidet med et større show på Plænen.

Der hænges manuelt over 80.000 julekugler op rundt omkring i Haven for at byde julen velkommen.

På åbningsdagen bliver der urpremiere på et projekteringsshow med afsæt i silhouetter, der nok skal bidrage til julestemningen. Showet vises hver hele og halve time efter tusmørke.

Alsidigt julemarked

Der er knap 50 boder i julemarkedet, og her kan gæsterne købe søde sager, varme drikke samt strik, og hvis man mangler at købe den der helt særlige julegave, så er der mulighed at få en med hjem som et Tivoli-minde for modtageren.

I butikken Little Tivoli kan gæsterne købe særlige eventyr og havebøger, Tivoli-julekugler til at hænge på juletræet eller finde en helt særlig julegave – heriblandt udvalgte varer fra Normann Copenhagen Tivoli-kollektion.

Julelækkerier

Julen byder på masser af lækkerier i Tivoli. Lune æbleskiver og vafler i Vaffelbageriet, lækre honningkagehjerter i Honningkageslottet, duftende gløgg fra fx Nimb Bar, Andersen Brew og Chaplon Te.

I Cakenhagen er der smukke kager og klassiske, smørbagte julesmåkager.

Rødkål fra egen mark

Ingen jul i Tivoli uden flæskestegssandwich, og i år er det som noget helt nyt med rødkål fra egen mark.

Tivoli har booket en mark hos det økologiske landbrug Seerupgaard, og her har de gået og passet og plejet rødkålshovederne.

Ca. 350 rødkål fra marken på Amager ender i Tivolis flæskestegssandwich og frikadellesandwich. Hele kålen bliver brugt, så det er mindre madspild og en frisk råvare fuld af saft og vitalitet, da de leveres samme dag, som de høstes.

Fyrværkeri-festival

Igen i år vil der også blive afholdt Fyrværkerifestival den 25., 26., 27. og 31. december, der skyder det nye år godt i gang og siger tak for det gamle.

Årets tema bliver en hyldest til Jul i Tivoli, der som sæson kan fejre 25-års jubilæum.

Julen varer lige til påske og erfaringen viser, at i dagene mellem jul og nytår hygges der for alvor igennem.

Stemningen er helt særlig i Tivoli, når julen og nytåret banker på, og det er da også en af Havens mest velbesøgte sæsoner.

Ikke mindst har restauranterne gjort deres ypperste for, at julen kan smages. I år er der oveni tale om et ”lille ekstra jubilæum”, da det velbesøgte Tivoli Food Hall runder to år.