Swarowski-juletræ og premiere på ny rutsjebane: Største jul i Tivoli nogensinde

Skrevet af: Michael Qureshi
Tivoli lyser igennem. Foto Rasmus Kramer Schou
Tivoli lyser igennem. Foto Rasmus Kramer Schou

I næste uge åbner Jul i Tivoli dørene til det største set-up nogensinde, og der er rigtig meget at glæde sig til.

Når Tivoli tager hul på sin 25 års jubilæumssæson for Jul i Tivoli, tændes et juletræ med 3.000 Swarovski-krystaller foran Nimb.

Der bliver premiere på Tivolis største balletsatsning nogensinde: ”Snedronningen”, hvor Oh Land har skabt musikken, og Dronning Margrethe står bag kostumer og scenografi.

Årets store forlystelsesnyhed rutsjebanen Mælkevejen, der erstatter Odinekspressen får premiere den 6. december under Jul i Tivoli.

Jul i Tivoli kan opleves fra den 16. november og i år strækker sæsonen sig ind i det nye år til og med 5. januar 2020.

 Jul i Tivoli trækker turister til byen

Jul i Tivoli kan i år som sæson fejre 25-års jubilæum og har siden 1994 haft 20.500.000 gæstebesøg.

Julesæsonen får bl.a. ros af Wonderful Copenhagen for at bidrage til at trække turister til Danmark udenfor de almindelige kendte turistsæsoner.

 Der bruges i år over 30 millioner kroner i forbindelse med driften og klargøringen af Jul i Tivoli.

Gæsterne kan i år se frem til, at Tivoli tænder 1 mio. lyspunkter, kørende forlystelser samt 50 boder.

Foran Nimb Hotel placeres et knap 10 meter højt juletræ iklædt Swarovski-krystaller til en værdi af en million kroner.

“I år har Jul i Tivoli som sæson 25-års jubilæum.

Vi ved fra undersøgelser, at gæster er parate til at rejse langt for at opleve vores særegne nordiske julestemning.

Vi har i år en lang julesæson, der rækker ind i det nye år. Vi har investeret i nye engagerende tiltag, der tæller alt fra nye lysformationer, krystaljuletræ, til premieren på den største balletsatsning nogensinde i Koncertsalen.

Selv om vejret altid er en uberegnelig joker er det svært ikke at være optimist i år,” siger Tivolis direktør Lars Liebst.

Premiere på ny rutsjebane i Tivoli

Mælkevejen, der erstatter rutsjebanen Odinexpressen, der er gået på pension efter 30 mio ture får premiere under Jul i Tivoli. Rutsjebanenyheden bliver en del højere og hurtigere end sin forgænger.

Designet på rutsjebanen står på skuldrene af Himmelskibet, Aquila og Tik Tak, der er stærkt inspireret af tanken om opdagelsesrejser i himmelrummet.

Som en ekstra krølle på halen bliver lyden fra rutsjebanen en del lavere grundet ny teknologi. Mælkevejen har været undervejs to og et halvt år og er specielt designet af Tivolis egen udviklingsafdeling.

Prisen på herligheden er knap 55 mio. kr. Premieren bliver den 6.12.19.

Danmarks mest ekstravagante juletræ tager 10 dage at pynte

Den internationale designvirksomhed og smykkeproducent Swarovski har indgået en partnerskabsaftale med Tivoli op til årets julesæson. Foran Nimb Hotel placeres et juletræ, der pyntes med over 3.000 krystaller til en værdi af ca. en million kroner.

Det er første gang, at danskerne stifter bekendtskab med et Swarovski-juletræ.

Siden 1991 har de ikoniske fra Swarovski bl.a. betaget publikum foran Rockefeller Center i New York, Hovedbanegården i Zurich, Paris og i Galleria Vittorio Emanuelle ll i Milano.

Juletræet bliver iklædt Clear Krystal, der får et særligt eksklusivt nordisk look. Det er første gang, at det kan opleves i Danmark, og det forventes, at det bliver blandt de mest affotograferede steder i år.

Her fra Zürich

Premiere på den største balletsatsning nogensinde i Tivoli

I julesæsonen er der premiere på balletforestillingen ”Snedronningen” i Tivolis Koncertsal den 1. december, som ubetinget er Tivolis største balletsatsning nogensinde.

Det er en nyfortolkning af H.C. Andersens klassiske eventyr, hvor Dronning Margrethe står for kostumer og dekorationer, sangeren Oh Land har komponeret musikken og russiske Yuri Possokhov har stået for koreografien.

Under forestillingen er der live-musik, 40 dansere samt masser af medvirkende børn fra Tivolis Balle Skole.

Der er lagt op til mange timers underholdning for Tivolis gæster, der både kan nyde tiden op til højtiden i boder og restauranter, men også komme i julestemning som publikum ved Havens forestillinger.

I Glassalen kan gæsterne opleve Eventyrteatrets forestilling ”Nissepatruljen” fra 23. november til den 15. december, og London Toast Theatre får premiere på ”The Three Brexiteers” den 12. november, der spiller frem til den 11. januar.

Rasmus Klump vil underholde ved Tivoli Søen og Harlekin og Columbine vil gå rundt i Haven, hvor Tivoli-Garden, der i år rundede 175 år, vil optræde.

Juletræet med over 35.000 lyspunkter tændes kl. 16:30  

Som altid skydes julesæsonen i gang ved, at de 35.250 lys tændes på det store juletræ den 16. november foran Koncertsalen.

Det er blevet en tilbagevendende københavner-begivenhed gennem de seneste år.

I år bliver underholdningsprogrammet udvidet med et større show på Plænen.

Der hænges manuelt over 80.000 julekugler op rundt omkring i Haven for at byde julen velkommen.

På åbningsdagen bliver der urpremiere på et projekteringsshow med afsæt i silhouetter, der nok skal bidrage til julestemningen. Showet vises hver hele og halve time efter tusmørke.

Alsidigt julemarked

Der er knap 50 boder i julemarkedet, og her kan gæsterne købe søde sager, varme drikke samt strik, og hvis man mangler at købe den der helt særlige julegave, så er der mulighed at få en med hjem som et Tivoli-minde for modtageren.

I butikken Little Tivoli kan gæsterne købe særlige eventyr og havebøger, Tivoli-julekugler til at hænge på juletræet eller finde en helt særlig julegave – heriblandt udvalgte varer fra Normann Copenhagen Tivoli-kollektion.

Julelækkerier

Julen byder på masser af lækkerier i Tivoli. Lune æbleskiver og vafler i Vaffelbageriet, lækre honningkagehjerter i Honningkageslottet, duftende gløgg fra fx Nimb Bar, Andersen Brew og Chaplon Te.

I Cakenhagen er der smukke kager og klassiske, smørbagte julesmåkager.

Rødkål fra egen mark

Ingen jul i Tivoli uden flæskestegssandwich, og i år er det som noget helt nyt med rødkål fra egen mark.

Tivoli har booket en mark hos det økologiske landbrug Seerupgaard, og her har de gået og passet og plejet rødkålshovederne.

Ca. 350 rødkål fra marken på Amager ender i Tivolis flæskestegssandwich og frikadellesandwich. Hele kålen bliver brugt, så det er mindre madspild og en frisk råvare fuld af saft og vitalitet, da de leveres samme dag, som de høstes.

Fyrværkeri-festival

Igen i år vil der også blive afholdt Fyrværkerifestival den 25., 26., 27. og 31. december, der skyder det nye år godt i gang og siger tak for det gamle.

Årets tema bliver en hyldest til Jul i Tivoli, der som sæson kan fejre 25-års jubilæum.

Julen varer lige til påske og erfaringen viser, at i dagene mellem jul og nytår hygges der for alvor igennem.

Stemningen er helt særlig i Tivoli, når julen og nytåret banker på, og det er da også en af Havens mest velbesøgte sæsoner.

Ikke mindst har restauranterne gjort deres ypperste for, at julen kan smages. I år er der oveni tale om et ”lille ekstra jubilæum”, da det velbesøgte Tivoli Food Hall runder to år.

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.