MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fornemt: Københavnsk restaurant bliver udpeget på international topliste

Af Mathilde Mågård Hansen
Gourmetrestauranten The Samuel i Hellerup PR Foto
Gourmetrestauranten The Samuel i Hellerup PR Foto

Det kan godt være, at vi i Danmark både har verdens bedste og næstbedste restaurant i følge The World’s 50 best, men derfor er vi stadig oppe imod et stærkt felt af dygtige, internationale kokke over hele verden.

Nu har vi dog fået endnu et skulderklap, da Forbes netop har offentliggjort en liste over de 10 mest cool steder at spise i 2022 – og her er der sørme en københavnsk restaurant i blandt.

The Samuel i Hellerup modtog i år deres første Michelinstjerne, og nu har de igen tiltrukket sig international opmærksomhed.

Gourmetrestauranten The Samuel i Hellerup PR Foto

Stederne eksperterne sender deres venner hen

Til at udforme listen har Forbes fået hjælp fra en håndfuld dygtige foodies. Heriblandt danskeren, Kristian Brask Thomsen, der også går under navnet Ambassador Bon Vivant

De blev alle spurgt hvilke steder, der har imponeret dem mest på det seneste – ikke nødvendigvis restauranter med Michelin-stjerner eller dem i blandt The World’s 50 Best – men bare steder, som peger på en bedre fremtid.

Kort sagt: Restauranter, hvor de vil sende deres bedste venner hen.

Og her bliver The Samuel i Hellerup nord for København udpeget som et af de 10 steder i hele verden, hvor det vil være mest ‘cool’ at spise i 2022.

Om The Samuel bliver der skrevet:

“Stjernekokken og restauratør Jonathan Bentsen har vist sin fortræffelighed, beslutsomhed og evne til at få tingene til at ske imod store odds,” siger Brask Thomsen om denne restaurant, der åbnede kun tre uger før landet blev lukket ned i fem måneder.

“Den havde kun tilsammen fire måneders drift, før den modtog en Michelin-stjerne, hvilket må siges at være rekord.”

Restauranten serverer en 16-retters intens menu med dybe smage og med retter skabt af de fineste råvarer; fra Norden, ja, men såmænd også fra de sydlige dele af Europa.

Så er der vinmenuen – med kun én årgang fra dette årtusinde, og resten starter med 19.

Det er intet mindre end spektakulært og varmer hjertet hos en tidligere sommelier som mig selv.” (Afsløring: Brask Thomsen yder kommunikationsassistance til en lille gruppe restauranter, som han er overbevist om, og Samuel er blandt dem.) Oversat.

Læs mere om The Samuel.