Ugens Vintip: 6 bud på en rigtig god flaske bobler

Skrevet af: Redaktionen

Ugens vintip leveres hver uge i samarbejde med Brdr. D’s Vinhandel

Aperitif, vinen ti aftensmaden eller en flaske ude i det gode vejr? Der er altid en god undskyldning for at poppe en dejlig flaske mousserende vin.

Da disse vine kommer i mange forskellige udgaver, kan det godt være lidt af jungle at navigere rundt i, når man står i supermarkedet, vinbutikken eller online og skal vælge lige præcis den flaske man skal bruge.

Derfor kommer her gode tips til at finde den helt perfekte flaske bobler

Skal man nyde et glas bobler som aperitif, om det er hjemme eller ude, kommer der ofte en lille snack til.

Det kan være oliven, chips eller en lille blinis med cremefraiche og caviar. Fælles for dem alle er ofte salt.

Derfor er det vigtigt at vælge en flaske bobler med god syre til at balancere dette. Her ville man kunne gå efter en frisk Non Vintage Champagne, gerne lavet på både Chardonnay og Pinot Noir eller en Cava Reserva, altså en Cava der har lagret i 15 måneder i stedet for de obligatoriske 9 måneder, det giver cavaen en ekstra fylde og cremethed.

Begge vine har god syre, men ikke for kraftige til at overdøve den eller de efterfølgende vine man skal have.

Mont Ferrant Cava Brut Reserva Spanien

Spaniens ældste Cava hus, en frisk tør og middelkraftig cava fyldt med fersken, pære og toast.

Ved køb af 6 stk. er prisen kun 99.95 kr. Spar 240 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Cattier Premier Brut Champagne Frankrig

En non vintage Champagne med knald på. Tør og elegant med noter af blomster, brioche og citrus.

Ved køb af 6 stk. er prisen kun 299.95 kr. Spar hele 360 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Lidt mere kraft og finesse skal der på, ligeså snart man er ude i at vælge en flaske bobler til sin aftensmad.

Kaster man sig ud i østers med en lækker vinaigrette eller en fiskeret som fx bagt torsk med grønne asparges og en beurre blanc sauce, skal man derfor finde vine med mere fylde og kompleksitet og det kommer ofte med alderen.

Kig derfor efter Cava Gran Reserva altså en Cava der har ligget 30 måneder i stedet for de obligatoriske 9 måneder, Vintage Champagne eller Blanc de Blanc Champagne gerne fra en givet årgang.

Alderen får boblerne i vinene til at blive finere, længe lagring giver samtidig andre aromaer i vinen, så som dej, rugbrød, hø og et ristet præg.

Mont Ferrant Berta Bouzy Cava Extra Brut 2011 Spanien

Årgangs Cava fra top producenten Mont Ferrant. 15% af vinen er først gæret på franske egetræsfade, hvilket giver vinen en ekstra kompleksitet og blødhed.

Ved køb af 6 stk. er prisen kun 199.95 kr. Spar 240 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Jean Velut L’Oublieé Extra Brut Champagne Frankrig

En klasse champagne lavet på 100% Chardonnay fra et lille vineri i Montgueux. Frisk, tør og cremet med aromaer af hvide blomster, fersken og krydderier.

Ved køb af 6 stk. er prisen kun 439.95 kr. Spar hele 960 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Om man så skal slutte aftenen af på altanen med et glas bobler eller et lille glas i løbet af dagen, skal det være noget man nemt kan drikke og derfor ikke være knas tørt.

Det er ofte befriende at drikke bobler med en lille smule restsødme. Især når man ikke spiser noget til.

Her kan det ofte være godt at kigge til lidt mere friske bobler så som Spumante, Prosecco eller Cremant.

Vælg gerne noget som semi-sec, demi sec eller er du i det italienske så Extra Dry, her har du en smule restsødme i.

Dette gør ikke vinen sød men gør aromaerne i vinene mere sødmefulde og derfor knap så tør og lige til at drikke.

Pizzolato Spumante Extra Dry Italien ØKO

En lækker frisk spumante med 15g sukker og fyldt til randen med sødmefuld frugt så som pære, melon og papaya.

Ved køb af 6 stk. er prisen kun 69.95 kr. Spar 180 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Domaine Parigot Cremant de Bourgogne Rosé Frankrig

En lækker saftig Cremant lavet på 100% Pinot Noir og oser af friske røde bær.

Ved køb af 6 stk. er prisen kun 149.95 kr. Spar 300 kr.

Tjek tilbuddet ud her

Besøg Brdr. D Vinhandel her:

Østerbrogade 152
2100 København Ø

Rolighedsvej 9
1958 Frederiksberg

Ordrupvej 88
2920 Charlottenlund

Shop på: www.dvin.dk

Se de øvrige vintip lige herunder – bare klik på billedet

Tjek også MigogKbh’s Spiseguide med det fulde overblik over Københavns bedste restauranter, caféer og Take Away

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram