Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En af Danmarks bedste: Ungerne vil elske sej klatrehal med sjove udfordringer

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Bison Boulders
Foto: PR, Bison Boulders

Det er ikke altid lige nemt at hive ungerne væk fra skærmen og få dem overtalt til at komme med ud at opleve noget.

Men ganske tæt på København har vi spottet et sted, som vi godt tør love, at både store og små vil elske at blive taget med til.

I Søborg, blot en kort cykeltur fra Nørrebro eller en bustur fra Rådhuspladsen, ligger en af Danmarks bedste klatrehaller i en rustik, gammel lagerhal, som er sat i stand på imponerende vis.

Ved indgangen står navnet Bison Boulders, og så snart man træder ind ad døren, bliver man mødt af synet af store, topmoderne klatrevægge med farverige greb, som klatrere kan placere hænder og fødder på.

Plads til alle

Bison Boulders åbnede tidligere i år, og siden har klatrehallen oplevet stor interesse fra både nær og fjern.

Blandt de tilbagevendende besøgende er både lokale børnefamilier og erfarne klatrere, for klatrehallen er en af landets bedste, og derfor rejser klatreentusiaster gerne langt for at komme hertil.

Men selv om nogle af klatresportens allerdygtigste atleter træner og konkurrerer her, er her masser af plads til nybegyndere i alle aldre.

Foto: PR, Bison Boulders

Bison Boulders har et område, som er særligt egnet til børn, der vil lære at klatre, og man kan faktisk godt være med, selv om man kun går i børnehave.

Klatrehallen er altid bemandet med erfarne klatrere, som kan vejlede, og vil man godt i gang, har man også mulighed for at tilmelde sig et af Bison Boulders intro-kurser.

Løs problemer på væggene

Modsat hvad mange måske tror, er det let at komme i gang med at klatre, og du kan derfor sagtens tage hele familien med til Bison Boulders.

I skal ikke have noget særligt udstyr med. Sørg blot for at have behageligt tøj på, som I kan bevæge jer i.

Klatresko kan I leje på stedet, og når I er blevet fortrolige med klatresporten, vil I formodentlig også gerne bruge kalk til hænderne, når I klatrer. Det findes også på stedet.

På klatrevæggene bruger man sin styrke og får trænet såvel muskler som hjerne, når der skal planlægges ruter og løses udfordringer – eller “problemer” som det hedder på klatresprog.

Foto: PR, Bison Boulders

Det er sjovt at se hinanden klatre og hjælpe hinanden med at komme videre på de stejle vægge, og skulle man falde ned, slår man sig ikke.

Man falder nemlig ikke særligt langt, og der er bløde madrasser som underlag.

Når man trænger til en pause fra strabadserne eller er færdig med at klatre, kan man købe forfriskninger som sodavand og iskaffe i caféen og tage plads i de bløde stole.

Køb en familiebillet og kast jer ud i det

Vil man klatre hos Bison Boulders, kan man blot droppe ind, når man har tid og lyst.

Man kan købe en dagsbillet, som giver adgang til klatring i så mange timer, man ønsker det, på en enkelt dag.

Prisen for en dagsbillet er 125 kroner for voksne, 100 kroner for studerende, 60 kroner for børn i alderen 12 til 17 år og 30 kroner for børn i alderen 3 til 11 år.

Klatresko lejes i receptionen for 50 kroner.

Foto: PR, Bison Boulders

Er I en familie, der vil klatre sammen enten lørdag eller søndag, kan I med fordel købe en familiebillet, som giver adgang for to voksne og op til tre børn under 18 år.

Her er penge at spare, for den samlede pris for familiebilletten er kun 395 kroner inklusiv leje af klatresko.

Bliver man bidt af at klatre, kan man købe et 10-turskort, og der er god grund til at vende tilbage til Bison Boulders ofte – ikke blot fordi det er sjovt at klatre, og der altid er god stemning og godt selskab i hallen, men også fordi der løbende bygges om på klatrevæggene, så der er nye udfordringer at kaste sig ud i hver uge.

Du kan læse mere om Bison Boulders på bison-boulders.com.

Hvad: Bison Boulders
Hvor: Tobaksvejen 20, Søborg
Hvornår: Åbent alle dage. Mandag til fredag kl. 9-22 samt lørdag og søndag kl. 9-20.

Del artikel

Andre læser også