MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

VAGTFIRMA SKABER SIKKERHED OG TRYGHED I KØBENHAVN OG SJÆLLAND

Af Redaktionen

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af voldsanmeldelser i 2. kvartal 2022 steget med 25%, volden udføres bl.a. mod kommunalt ansatte i offentlig tjeneste der arbejder på kommunale plejehjem, bosteder og døgninstitutioner.

Især borgere med frontallap demens og hjerneskader kan udvikle udadreagerende adfærd og andre adfærdsforstyrrelser som kan komme til udtryk ved at borgeren råber, truer eller optræder voldeligt overfor personalet og andre beboere.

Det landsdækkende vagtfirma fortæller, at de oplever en stigende efterspørgsel på specialuddannede og civile sikkerhedsvagter til offentlige plejehjem, bosteder og institutioner som kan skabe sikkerhed og tryghed overfor personale og øvrige beboere som er udsatte og føler sig utrygge.

Sikkerhedsvagterne er uddannet indenfor konflikthåndtering og selvforsvar. Og kan derfor både forebygge samt løse alle typer af aggressiv adfærd. Sikkerhedsvagterne lærer via intern og ekstern uddannelse at analysere både voldelige og verbale konflikter og kan med særlige afledningsteknikker, spejlning, konflikthåndteringsværktøjer og blide magtanvendelsesteknikker skabe sikkerhed og tryghed på institutionen.

På plejehjem kan borgere med frontallap demens blive meget udadreagerende fordi de har en lav impulskontrol og handler ud fra impulser i deres krybdyrshjerne hvis de bliver stressede eller angste. Dette skyldes at de ikke længere har kognitive evner til at løse situationerne på en fornuftig måde. Samme problematik ses hos en lille procentdel af de borgere der bor på bosteder og har en alvorlig hjerneskade.

DØGNÅBENT VAGTBEREDSKAB

Vagtselskabet har også en afdeling som kun løser vagtopgaver i Nordsjælland , denne afdeling har et 24 timers vagtberedskab, som kan rykke ud med få timers varsel i hele Storkøbenhavn og Nordsjælland.

Vagterne arbejder for det meste i civilt, hvilket betyder at de ikke bærer uniform i tjenesten. Dette sikrer en bedre relation til borgeren og en større mulighed for at kunne udføre ikke kun vagtarbejde men også et socialpædagogisk arbejde, hvor vagten med pædagogiske teknikker og relationsdannelse bedre kan løse konflikter før de opstår og hurtigere kan tale borgeren til ro og på den måde få skabt et sikkert arbejdsmiljø og en bedre fungerende hverdag for de øvrige beboere på institutionen.

FOA afdækkede i august 2021 at antallet af ufaglærte i ældreplejen er stigende og at personalet derfor ikke er uddannet til at løse problemer med borgere med udadreagerende adfærd. På baggrund af dette kan det føles som en lettelse at få civile vagter sat ind i ældreplejen, hvis de er korrekt uddannet til at håndtere de opståede konflikter på en faglig og sikker måde.

Del artikel

Andre læser også