Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Langbordsmiddage og film under åben himmel: Vesterbros grønne oase får ny bæredygtig festival

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Er du tosset med dokumentarfilm under åben himmel kombineret med oplæsninger, kunstnersamtaler, paneldebatter og langbordsmiddage med det bedste fra det grønne køkken, så skal du kigge forbi BaneGaarden fra den 12.-17. august 2021.

Her åbner de nemlig for Bio-Bio Festival, som sætter fokus på den grønne omstilling.

Foto PR

Åbner for snakken

Med lige dele stille protest, sanselighed og fordybelse kombinerer Bio-Bio både filmmediet, bæredygtige kulinariske oplevelser og grønne madoplevelser med vigtige politiske samtaler om klimaretfærdighed.

Det sker fra den 12.-17. august 2021, hvor den første udgave af Bio-Bio Festival finder sted i Københavns grønne oase BaneGaarden på Otto Busses Vej 45 mellem bydelene Vesterbro og Sydhavnen.

Festivalen har hver dag et nyt tema, hvor man gennem filmvisninger omgivet af naturen, paneldebatter, oplæsninger, langbordsmiddage mv. sætter fokus på et område, som har indflydelse på os alle sammen og den verden, vi lever i.

I løbet af festivalen kan man opleve alt fra iværksætter Maria Mawla, som gør en stor indsats for grøn omstilling i det muslimske trossamfund, over nogle af jordens madsystembrydere med f.eks. Sandra Villumsen, Farendløse Mosteri og Regenerativt Landbrug, til forfatter og filmskaber Anders Morgenthaler, medgrundlægger af In futurum Moussa Mchangama, kunstner Jakob Kudsk Steensen, designer Sadaf Hayat og forfatter Amalie Smith med hendes skønlitterære tekst ”Internettet taler”, som er hendes bidrag til en netop udgivet SIRI-rapport om klima og it.

”I Bio-Bio åbner vi op for en omstilling drevet af æstetik, humor, alvor og sanselighed.

Vi arbejder med et diverst udsnit af kunst og kultur – men også med en ambition om et diverst fællesskab, hvor visioner for en mere bæredygtig fremtid er det, der binder de optrædende såvel som publikum sammen.

I år har vi særlig opmærksomhed på, at minoritetsetniske danskere ikke er velrepræsenterede i klimabevægelsen, og vi prøver at skabe rum for dette med et sted, hvor behov og visioner frit kan luftes,” udtaler festivalchef, Marlene Schiött Rasmussen.

Foto PR

Mange ting på programmet

På festivalens åbningsdag om torsdagen sætter Bio-Bio i samarbejde med Madland fokus på jordens madsystembrydere under overskriften ”Til forsvar for jorden” med bl.a. debat, et madmarked med gratis adgang for alle og langbordsmiddag med grønne deleretter fra BaneGaardens kokke.

Søndag, mandag og tirsdag vil der være særlige aktiviteter for lokale familier og børnehaver i samarbejde med Dansk Hulebyg og Vildbørn, som skaber oplevelser, hvor kreativitet og nysgerrighed får plads, og hvor børn får sjove oplevelser, der skaber forbindelse til den magiske natur.

For børnehaverne vil BUSTER Filmfestival vise børnefilm i lade 609.

Programmet for festivalen offentliggøres løbende lige her, hvor man også kan købe billetter.

Filmvisning under åben himmel koster 100 kr., og du kan kombinere det med en middag for 335 kr.

De fleste paneldebatter, workshops, talks m.m., og enkelte ting kan man opleve uden billet.

Del artikel

Andre læser også