10 tips til byggeprojektet i Københavnerlejligheden

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Går du med drømmen om at kaste dig ud i at renovere din gamle københavnerlejlighed? For mange er det en kæmpe mundfuld at skulle renovere. Derfor får du herunder 10 gode råd, der gør byggeprocessen nemmere.

1. Planlæg projektet grundigt
Dan dig et overblik. Det kan være en god idé at lave en tidsplan over projektforløbet. Du kan altid få hjælp til byggeprojekter hos en rådgiver. Har du brug for en professionel byggerådgiver, så kontakt byggerådgivning i København.

2. Vær realistisk
Når du først beslutter dig for at bygge, så vær realistisk i forhold til hvad du selv kan lave, og hvor meget tid der til projektet i din hverdag.

3. Overvej hverdagen i byggeriet
Når du bygger om i din lejlighed, så overvej hvorvidt om du f.eks. kan leve uden et velfungerende køkken i perioden. Hvis ikke, har du så mulighed for at kunne låne køkkenet hos naboen, familie eller venner?

4. Budget
Beregn altid ekstra 15-30% oveni, fordi du laver sikkert ændringer undervejs eller har glemt noget.

5. Tag imod gode råd
En fagperson eller en bekendt med byggeerfaring kan altid være en god idé at spørge til råds for at forbedre kvaliteten din ombygning.

6. Klar arbejdsdeling
Om du bygger alene eller sammen med andre, så er det en god idé at forventningsafstemme arbejdsfordelingen, men også klargøre hvor mange timer du forventer at bruge pr. ugen på projektet.

7. Meld klart ud
Meld klart ud til vennerne, at du er ved at bygge om, så derfor er hyggen være noget, som du kan melde til efter behov.

8. Vær tålmodig
Du når stensikkert at blive utålmodig undervejs. Husk projektet er noget, som du selv har valgt, og derfor husk at bevare tålmodigheden med den langsomme håndværker. Håndværkeren er jo sikkert langsom for at undgå fejl.

9. Bed om hjælp
Det er altid godt at kunne bede om hjælp. Det kan være til både til børnepasning eller andre småting, som du kan bruge hjælp til i perioden.

10. Husk at nyde det
Det er altid sjovt at skabe noget nyt, selvom det kan være hårdt. Husk at nyde det og have det sjovt i byggerodet. Held og lykke med dit projekt!