12 dage med Live-musik: Sommerfestival indtager Kongens Nytorv

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Copenhagen Summer Festival. Foto: PR.
Copenhagen Summer Festival. Foto: PR.

Det københavnske sommer-soundtrack byder på meget mere end Wafande, Benal og Topgunn, og sæsonens festivaler har ikke kun rytmisk musik på programmet.

Fra søndag 28. juli til og med torsdag 8. august er der klassisk musik i stride strømme, når Copenhagen Summer Festival atter rykker ind i Charlottenborgs smukke lokaler på Kongens Nytorv.

Copenhagen Summer Festival har fokus på kammermusik – altså klassisk musik spillet af mindre ensembler og solister, og siden 2003 har festivalen budt på massevis af koncerter med unge talenter.

Læs også: Se listen: 10 sommerting du skal glæde dig til i København

12 koncerter på 12 dage

Programmet byder denne gang på i alt 12 koncerter på 12 dage, og på åbningsdagen kan du opleve den prisvindende tyske violinist Mira Foron, som for første gang giver koncert i Danmark.

Copenhagen Summer Festival gæstes desuden af en usædvanlig strygekvartet ved navn Orbis, som allerede har opnået stor popularitet rundt omkring i verden med deres fortolkninger af populærmusik.

Du kan også lytte til den franske fløjtist Josephine Olech, som er solospiller i Rotterdam Philharmonic, og på festivalens sidste dag kan du overvære uddelingen af årets talentspris, som denne gang går til til den unge violinist Alva Holm.

Læs også: Gulvet er dit: Nu er der gratis sommerdans i Fælledparken

Rift om billetterne

Der er fri entré til nogle af koncerterne under Copenhagen Summer Festival, men andre skal du sikre dig billet til på forhånd. Det er en god idé at købe billetter i god tid, da mange af koncerterne plejer at blive udsolgt.

Billetpriserne ligger på 130 kr. per koncert (50 kr. for unge under 25 år). Vil du opleve alle 12 koncerter, kan du købe et festivalpas for 700 kr.

Se hele programmet og find billetter her.

Hvad: Copenhagen Summer Festival
Hvor: Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, København K
Hvornår: 28. juli til 8. august 2019

Læs også: Film under åben himmel: ZULU Sommerbio viser Oscar-vinder i København