48 timer i smukke Aalborg: Det skal du prøve når du er i byen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Denne sommer holder de fleste af os ferie herhjemme. Og selvom vejret måske ikke lige er med os hele tiden, så er det faktisk fedt at tage på roadtrip og opdage nye steder i landet.

Så i stedet for endnu en tur til Mallorca, så kan man pludselig genopdage sit eget land, og her er et bud på et par dage i Aalborg altså ret spændende.

Aalborg er nemlig i rivende udvikling og er ved at drible sig pænt udenom et image, hvor Jomfru Ane Gade er det første folk uden for Nordjylland nævner omkring Aalborg.

Faktisk har Aalborg en af Danmarks smukkeste Havnefronte, hvor smukke nybyggerier mænger sig med arkitektoniske perler som Musikkens Hus og Utzon Center.

Det var også en af grundene til, at selveste New York Times sidste år havde Aalborg på en 8. plads over steder man skulle besøge i 2019.

Denne sommer kan du bl.a. flyve til Aalborg fra København fra 299 kr. hver vej, så det er samtidig også en billig og hurtig løsning med en flyvetur på 40 minutter.

I samarbejde med VisitAalborg har vi lavet en guide til dig, der bruger 48 timer i Aalborg.

Havnefronten

For at få en god fornemmelse af Aalborgs smukke udvikling, så tag en tur langs Havnefronten. Gå fra Limfjordsbroen og hele vejen forbi de arkitektoniske perler Utzon Center og Musikkens Hus og slut i det lækre Østre Havn-område, hvor der er masser af hyggelige vandaktiviteter.

Frokost på Salling ROOFTOP

Ryk ind mod midtbyen igen (alt tager under 10 minutter at gå til i det centrale Aalborg) og tag elevatoren op til Salling ROOFTOP. Her får du måske byens smukkeste udsigt over Aalborg.

ROOFTOP caféen har et lækkert frokostkort, masser af lækre kager og man kan også nyde et godt glas vin, rosé eller en cocktail der.

Gå på opdagelse

Så er det tid til at gå lidt på opdagelse i Aalborgs små hyggelige gader. Du har to lange gågader forbundet af det centrale Nytorv. Men rundt omkring gågaderne ligger der også flere gemte perler.

Eksempelvis Hjelmerstald, som man lidt populært kalder Bloggergaden, da der er mange hyggelige små byhuse i forskellige farver her. Kig ind forbi Lange Kunsthåndværk og se om du kan finde noget unikt pynt til hjemmet.

Tag også en tur i Roldgade og Klokkestøbergade og oplev det autentiske Aalborg med flere skæve butikker i Nørregade, som man ikke lige ser på High Street Fashion gågaderne.

Oplev Streetart i byens gader

Med mere end 65 street art-værker er Aalborg en rigtig street art by. Gå på opdagelse i byens store, udendørs galleri. Hvert eneste år flyves de største internationale navne indenfor Streetart til Aalborg og skaber kunstværk i byens gader.

VisitAalborg har lavet en detaljeret guide til de mange fede Streetart-værker – den finder du her.

Pause på hyggelig vinbar

Man skal også huske at få tanket depoterne op.

Det kan man eksempelvis gøre på den lille hyggelige vinbar Ma Petite France (mit lille Frankrig), som får pulsen helt ned og lader en skøn atmosfære drive ind over dig. Nyd deres gode franske vine med lidt lækkerier og snacks til.

Omakase på Restaurant Fusion

Aalborg er også på en vild kulinarisk rejse med flere gourmet-restauranter, der skaber masser af opmærksomhed. En af de allerstørste gourmetoplevelser er Omakase på Restaurant Fusion med udsigt over vandet.

Med 20 serveringer siddende ved Chefs Table lige ved baren kommer du igennem et smags-eventyr, som man bør give sig selv, hvis man især har kærlighed til fisk og skaldyr samt sushi.

Kage-himlen på Penny Lane Café

Det er svært at nå alt det gode i Aalborg på en enkelt dag, så man bør helt sikkert forkæle sig selv med en ekstra dag. Man kan nyde morgenmad eller en lækker brunch/frokost på Penny Lane Café på Boulevarden midt i byen.

Penny Lane er især kendt for at være nok Aalborgs bedste på kager. Deres udvalg er helt overdådigt, og man har seriøst svært ved at vælge. Senest har de indsendt deres bud på Danmarks bedste romkugle, som man kan smage derinde.

Nyd en gåtur i Vestre Fjordpark

I Aalborgs vestby ligger et helt fantastisk naturområde, som man bør opleve. Vestre Fjordpark er et kæmpe friluftsbad, hvor man på de varme dage søger hen for at sole sig og bade. Men der er også mange lækre små områder i sig selv i Vestre Fjordpark. Man kan gå videre ud langs Lystbådehavnen og opleve det maritime Aalborg.

Spis på Restaurant Struktur – den hippe restaurant midt i byen

Er du til smagfuld indretning i afslappede rammer – og til et godt, gedigent måltid mad med fransk og dansk islæt, kan du ikke komme udenom Restaurant Struktur.

Restauranten ligger midt i den ene af Aalborgs to gågader og er et oplagt sted at spise frokost, hvis man alligevel er ude at kigge i butikker. Og skal middagen sluttes rigtigt godt af, bliver du nødt til at prøve en cocktail. Her finder du Aalborgs vel nok bedste af slagsen!

Nyd en øl på Aalborgs eget bryggeri

I hjertet af Aalborg på C.W. Obels Plads har Søgaards Bryghus deres helt eget bryggeri. Nyd en af de lokale prisvindende øl på den store restaurant, som også serverer god mad. Selve C.W. Obels Plads er et hyggeligt lille torv midt i Aalborg fyldt med hyggelige spisesteder, og hvor der om vinteren er stor kunstskøjtebane i midten.

Foto: Lars Horn / Baghuset

Prøv de syngende træer i Kildeparken

Tag et smut i smukke Kildeparken, hvor det store Aalborg Karneval hvert år slutter det store optog med tæt på 70.000 deltagere. Her kan man opleve de syngende træer som er en del af Aalborg Kongres & Kultur Center.

Alle store stjerner der har spillet i AKKC har plantet et træ, som så har en højtaler ved siden af. Så man kan høre alt fra Mariah Carey, Maroon 5 til Beyonce.

Du kan altid få gode tips og tricks til Aalborg på Visit Aalborg her

Du kan komme med: Kendte kokke holder hyggelig havefest med sø-udsigt

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR-foto
PR-foto

Ravelinen har sjæl. Sådan rigtig historisk vingesus.

Den blev bygget 1700-tallet, herude lige på grænsen mellem Christianshavn og Amager, hvor bønder spiste og overnattede, når de kom ind til byen med deres varer.

For et par år siden satte køkkenet ambitionsniveauet op i femte gear og har ikke kigget sig tilbage siden med deres klassiske madprofil.

Placeret næsten midt i en sø med panoramaudsigt over voldgraven, beskyttet fra den moderne verden er den et genialt tilflugtssted med old-school indretning og hygge fra top til tå.

Herinde er traditioner til for at blive overholdt.

Således også med deres årlige sommerfest.

Den løber i år af stablen lørdag d. 19. september 2020 kl. 16.00

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

ravelinen PR Foto

Kendiskokke

Ud over velkomstdrink fra Copenhagen Distillery og dejlige appetizers, får de besøg af 3 gæstekokke, som sammen med Ravelinens eget køkken vil sørge for en 4-retters menu.

Gæstekokkene denne gang skal nok få vendt nogle gastrohoveder:

  • Andreas Bagh – køkkenchef på Hotel d’Angleterres Restaurant Marchal med en Michelin stjerne.
  • Per Thøstesen – manden bag og køkkenchef på sin Bistro Boheme og valgt som Kokkenes Kok i 2016
  • Claus Christensen alis Røde Claus, restauratør på sin Restaurant Salon og valgt som Kokkenes Kok i 2013

Hele arrangementet løber at stablen i Ravelinens hyggelige have med udsigt over vandet, hvor man vil sidde til langbords med de andre madglade gæster – og med hyggelig levende musik undervejs.

En plads i den hyggelige gårdhave står i 1000,- og dækker over velkomstdrink med appetizer, 4 retter mad med dertilhørende vine, kaffe med sødt – og selvfølgelig levende musik undervejs. 

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Ravelinens Havefest 2020
Hvor: Ravelinen, Torvegade 79
Hvornår: Lørdag d. 19. september 2020 kl. 16.00
Hvor meget: 1000,- for mad og drikke
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Blæret event i weekenden: Kom til jazz & cocktails på toppen af Copenhill

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto
Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto

Sidste år åbnede der en seriøs ambitiøs cocktailbar i København.

Kyros & Co hedder den.

De har et blæret event klar på toppen af København. De rykker nemlig baren op på toppen af Copenhill, 80 meter oppe.

Det sker på lørdag 8. august fra kl. 11 om formiddagen helt til midnat.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto

Mad, musik og cocktails

Med sig har de taget et jazzorkester, som sender chillede vibes ud i himlen, mens der serveres cocktails og streetfood til gæsterne.

Der vil være drinks til 99kr, både med og uden alkohol (75kr.), hele dagen med live jazz og streetfood.

Læs også: Nordens største ginbar ligger på Frederiksberg: Her kan du smage over 300 slags gin

Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto

Gratis event

Både mad og cocktail har fokus på de helt klassiske – bare udført så perfekt som overhovedet muligt. F.eks. den perfekte spritz og den perfekte Mojito, men på en måde du aldrig har prøvet før

Eventet er fuldkommen gratis, men på grund af Covid-19 skal man lige reservere pladser online.

Der er jazz fra 13-16, 17-20 samt 21-24 med lidt mere party jazz sidst på aftenen.

Læs også: Nu åbner Copenhill endelig: Så vild er Københavns nye skibakke

Hvad: Jazz & Cocktails – On the Hill – Round 2
Hvor: Copenhill
Hvornår: Lørdag 8. august kl. 11-00
Hvor meget: Gratis adgang – men man skal reservere gratis billet pga. Covid-19
Hvordan: Reserver gratis billet lige her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Millioner ser med verden over: Kæmpe Netflix-succes filmer i København

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Netflix
PR-foto Netflix

Det er blevet en af de største Netflix-succeser de seneste år.

Den spanske serie “La Casa de Papel” – på dansk “Papirhuset” har tryllebundet millioner af seere verden over. Nu er man så i fuld gang med den femte og sidste sæson af serien.

Her kommer der til at være optagelser fra København. For i dag har det store set-up omkring Papirhuset været i fuld gang med optagelser her i København.

Det skriver Ekstra Bladet, som har billeder af blandt andet skuespilleren Pedro Alonso, som spiller karaktereren “Berlin” i den gigastore hit-serie.

Filmer i Nyhavn

Det er primært i Nyhavn, at hele crewet omkring Papirhuset har filmet i løbet af mandagen.

Det er blevet meldt ud, at femte sæson bliver på 10 afsnit, og man forventer, at den får premiere i løbet af 2021.

Papirhuset handler om en gruppe i Spanien, der laver ekstraordinære røverier anført af hjernen bag det hele, som kaldes for “Professoren”.

Det er den mest sete ikke-engelske serie på Netflix ifølge Wikipedia.

Du kan se billederne fra Papirhuset i København på Ekstra Bladet her