Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

48 timer i smukke Aalborg: Det skal du prøve når du er i byen

Af Stine Kjølby Christensen

Denne sommer holder de fleste af os ferie herhjemme. Og selvom vejret måske ikke lige er med os hele tiden, så er det faktisk fedt at tage på roadtrip og opdage nye steder i landet.

Så i stedet for endnu en tur til Mallorca, så kan man pludselig genopdage sit eget land, og her er et bud på et par dage i Aalborg altså ret spændende.

Aalborg er nemlig i rivende udvikling og er ved at drible sig pænt udenom et image, hvor Jomfru Ane Gade er det første folk uden for Nordjylland nævner omkring Aalborg.

Faktisk har Aalborg en af Danmarks smukkeste Havnefronte, hvor smukke nybyggerier mænger sig med arkitektoniske perler som Musikkens Hus og Utzon Center.

Det var også en af grundene til, at selveste New York Times sidste år havde Aalborg på en 8. plads over steder man skulle besøge i 2019.

Denne sommer kan du bl.a. flyve til Aalborg fra København fra 299 kr. hver vej, så det er samtidig også en billig og hurtig løsning med en flyvetur på 40 minutter.

I samarbejde med VisitAalborg har vi lavet en guide til dig, der bruger 48 timer i Aalborg.

Havnefronten

For at få en god fornemmelse af Aalborgs smukke udvikling, så tag en tur langs Havnefronten. Gå fra Limfjordsbroen og hele vejen forbi de arkitektoniske perler Utzon Center og Musikkens Hus og slut i det lækre Østre Havn-område, hvor der er masser af hyggelige vandaktiviteter.

Frokost på Salling ROOFTOP

Ryk ind mod midtbyen igen (alt tager under 10 minutter at gå til i det centrale Aalborg) og tag elevatoren op til Salling ROOFTOP. Her får du måske byens smukkeste udsigt over Aalborg.

ROOFTOP caféen har et lækkert frokostkort, masser af lækre kager og man kan også nyde et godt glas vin, rosé eller en cocktail der.

Gå på opdagelse

Så er det tid til at gå lidt på opdagelse i Aalborgs små hyggelige gader. Du har to lange gågader forbundet af det centrale Nytorv. Men rundt omkring gågaderne ligger der også flere gemte perler.

Eksempelvis Hjelmerstald, som man lidt populært kalder Bloggergaden, da der er mange hyggelige små byhuse i forskellige farver her. Kig ind forbi Lange Kunsthåndværk og se om du kan finde noget unikt pynt til hjemmet.

Tag også en tur i Roldgade og Klokkestøbergade og oplev det autentiske Aalborg med flere skæve butikker i Nørregade, som man ikke lige ser på High Street Fashion gågaderne.

Oplev Streetart i byens gader

Med mere end 65 street art-værker er Aalborg en rigtig street art by. Gå på opdagelse i byens store, udendørs galleri. Hvert eneste år flyves de største internationale navne indenfor Streetart til Aalborg og skaber kunstværk i byens gader.

VisitAalborg har lavet en detaljeret guide til de mange fede Streetart-værker – den finder du her.

Pause på hyggelig vinbar

Man skal også huske at få tanket depoterne op.

Det kan man eksempelvis gøre på den lille hyggelige vinbar Ma Petite France (mit lille Frankrig), som får pulsen helt ned og lader en skøn atmosfære drive ind over dig. Nyd deres gode franske vine med lidt lækkerier og snacks til.

Omakase på Restaurant Fusion

Aalborg er også på en vild kulinarisk rejse med flere gourmet-restauranter, der skaber masser af opmærksomhed. En af de allerstørste gourmetoplevelser er Omakase på Restaurant Fusion med udsigt over vandet.

Med 20 serveringer siddende ved Chefs Table lige ved baren kommer du igennem et smags-eventyr, som man bør give sig selv, hvis man især har kærlighed til fisk og skaldyr samt sushi.

Kage-himlen på Penny Lane Café

Det er svært at nå alt det gode i Aalborg på en enkelt dag, så man bør helt sikkert forkæle sig selv med en ekstra dag. Man kan nyde morgenmad eller en lækker brunch/frokost på Penny Lane Café på Boulevarden midt i byen.

Penny Lane er især kendt for at være nok Aalborgs bedste på kager. Deres udvalg er helt overdådigt, og man har seriøst svært ved at vælge. Senest har de indsendt deres bud på Danmarks bedste romkugle, som man kan smage derinde.

Nyd en gåtur i Vestre Fjordpark

I Aalborgs vestby ligger et helt fantastisk naturområde, som man bør opleve. Vestre Fjordpark er et kæmpe friluftsbad, hvor man på de varme dage søger hen for at sole sig og bade. Men der er også mange lækre små områder i sig selv i Vestre Fjordpark. Man kan gå videre ud langs Lystbådehavnen og opleve det maritime Aalborg.

Spis på Restaurant Struktur – den hippe restaurant midt i byen

Er du til smagfuld indretning i afslappede rammer – og til et godt, gedigent måltid mad med fransk og dansk islæt, kan du ikke komme udenom Restaurant Struktur.

Restauranten ligger midt i den ene af Aalborgs to gågader og er et oplagt sted at spise frokost, hvis man alligevel er ude at kigge i butikker. Og skal middagen sluttes rigtigt godt af, bliver du nødt til at prøve en cocktail. Her finder du Aalborgs vel nok bedste af slagsen!

Nyd en øl på Aalborgs eget bryggeri

I hjertet af Aalborg på C.W. Obels Plads har Søgaards Bryghus deres helt eget bryggeri. Nyd en af de lokale prisvindende øl på den store restaurant, som også serverer god mad. Selve C.W. Obels Plads er et hyggeligt lille torv midt i Aalborg fyldt med hyggelige spisesteder, og hvor der om vinteren er stor kunstskøjtebane i midten.

Foto: Lars Horn / Baghuset

Prøv de syngende træer i Kildeparken

Tag et smut i smukke Kildeparken, hvor det store Aalborg Karneval hvert år slutter det store optog med tæt på 70.000 deltagere. Her kan man opleve de syngende træer som er en del af Aalborg Kongres & Kultur Center.

Alle store stjerner der har spillet i AKKC har plantet et træ, som så har en højtaler ved siden af. Så man kan høre alt fra Mariah Carey, Maroon 5 til Beyonce.

Du kan altid få gode tips og tricks til Aalborg på Visit Aalborg her